Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Έτοιμος να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας ο Ν.Τραμπ;

ΕΝΤΟΝΗ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ
 
00:17
27/01/2017
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Έντονες είναι οι φήμες για άρση των αμερικανικών οικονομικών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί από την διοίκηση Μπάρακ Ομπαμα, ενδεχομένως και μέσα στο επόμενο σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι οποίες πάντως δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από επίσημη πηγή,  ο νέος Αμερικανός πρόεδρος ο οποίος δρα αστραπιαία και χωρίς χρονοτριβή φέρεται να έχει έτοιμο εκτελεστικό διάταγμα το οποίο θα άρει τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας που εχίαν επιβληθεί μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως ο Ν.Τραμπ θα επικοινωνήσει πρώτα με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και στη συνέχεια με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν προκειμένου να του ανακοινώσει την απόφασή του.
Εάν οι φήμες ευσταθούν τότε θα πρόκειται για ακόμη μια θεαματική και ουσιαστικέ ενέργεια του νέου αμερικανού προέδρου, η οποία προδιαγράφει την οριστική εξομάλυνση των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων.
Στο άκουσμα των πληροφοριών αυτών το ρούβλι κυριολεχτικά εκτοξεύτηκε στην ισοτιμία του με το δολάριο.
Το γεγονός της άρσης των κυρώσεων αφήνει βεβαίως την Ε.Ε. εκτεθειμένη η οποία αναγκαστικά θα πρέπει α ακολουθήσει ή να διαφοροποιηθεί.
Ίσως οι σημερινές δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισιλεμπλουμ, ότι η Ευρώπη μένει μόνη μετά την ορκωμοσία Τραμπ έχουν σχέση με τις πληροφορίες αυτές, οι οποίες όμως ας σημειωθεί δεν μπορούν α επιβεβαιωθούν ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.