Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Αιχμές κατά του Τσίπρα από τον νομικό της τουρκικής κυβέρνησης: Δεν τήρησε την υπόσχεσή του

 


Τα βέλη του προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα έστρεψε ο δικηγόρος της τουρκικής Κυβέρνησης, Ζεκί Αριτούρκ μετά την απoρριπτική απόφαση του Αρείου Πάγου για την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών.


«Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας δεν τήρησε την υπόσχεσή του παρά την αρχική του δήλωση «ότι θα τους παραδώσουμε αμέσως». Αναμένουμε να δούμε εάν ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα τηρήσει την υπόσχεσή του» δήλωσε ο Αριτούρκ, που παρακολουθούσε τη δίκη.

Ο κ. Αριτούρκ παραδέχθηκε ότι νομικά η απόφαση είναι τελική και η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει άλλο ένδικο μέσο για την προσβολή της, όμως υποστήριξε ότι «πολιτικά δεν είναι η τελική απόφαση. Τον τελευταίο λόγο έχει το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Αν θέλει το υπουργείο Δικαιοσύνης μπορεί να αποφασίσει την έκδοσή τους».

Ο κ. Αριτούρκ προχώρησε ένα βήμα παρακάτω και κατηγόρησε την Ελλάδα για διγλωσσία μεταξύ πολιτικής και νομικών διαδικασιών, αρνούμενη –όπως είπε- να τηρήσει την υπόσχεσή της για έκδοση των οκτώ αξιωματικών στην Τουρκία.

Όπως είπε αναλυτικά: «Δεν έχει ακόμη τελειώσει τίποτα για τους προδότες… Η Ελλάδα παίζει διπλό παιχνίδι, κινούμενη μεταξύ πολιτικής και νόμων, και δεν τηρεί την υπόσχεση που μας έχει δώσει. Η Ελλάδα έπρεπε να αποφασίσει την έκδοσή τους. Η απορριπτική απόφασή της είναι λάθος σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση περί Έκδοσης των Κατηγορουμένων, της οποίας είμαστε συμβαλλόμενο μέρος. Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε ενώπιον μίας διαδικασίας που δεν έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη».

ΠΗΓΗ: Hurriyet.com.tr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΕΛΙΟΥ