Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

«Πόλεμος» Κυβέρνησης- Ν.Δ. για συντάξεις και χρέος

Κόκκινο χτύπησε η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την Αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την απόφαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) να εγκρίνουν μια σειρά μέτρων βραχυπρόθεσμης ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Οι σχετικές ανακοινώσεις προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου και με non paper εξαπέλυσε επίθεση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η απόφαση του ESM εξανεμίζει και το τελευταίο φύλλο συκής που είχε μείνει στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Παράλληλα κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Ν.Δ. ότι είναι «βαρύτατα εκτεθειμένος» μετά από τις τελευταίες εξελίξεις αφού «προ ενός μηνός αρνήθηκε τη στήριξη σε 1,6 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους με την εφάπαξ 13η σύνταξη, μετά τις αντιδράσεις από τους πλέον ακραίους κύκλους των δανειστών, αν και αρχικά είχε δηλώσει επισήμως πως θα την ψηφίσει».

Η απάντηση από την Πειραιώς ήταν άμεση και σε υψηλούς τόνους κατηγορώντας την Κυβέρνηση για «θράσος και υποκρισία».

Όπως σημειώνουν στη Ν.Δ.: «Για να "ξεπαγώσουν" σήμερα τα μέτρα για το χρέος από τον E.S.M., ο αφοσιωμένος στο Μνημόνιο Υπουργός κ. Τσακαλώτος, απέστειλε μια εξευτελιστική επιστολή συγγνώμης, ότι δεν θα ξαναδώσει κανένα εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...