Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

O BHMAτοδότης γλεντάει με την ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΣΥΡΙΖΑ!

 

Οι απίθανες αποφάσεις της που ακυρώνουν η μία την άλλη

Aπίστευτο γλέντι του ΒΗΜΑτοδότη με την νέα star της κυβέρνησης, την διάσημη Παπανάτσιου, η οποία πήρε σοβαρά το ρόλο της ως υφυπουργός Οικονομικών και η μία απόφασή της αναιρεί την προηγούμενη και φτου από την αρχή. Γράφει λοιπόν ο ΒΗΜΑτοδότης για την Μεγάλη Αικατερίνη Παπανάτσιου>
Τρικυμία εν κρανίω. Τρικυμία εν κρανίω. Επαναλαμβάνω τη φράση για να δείξω τη διανοητική αναστάτωση που μου προκαλούν οι αλλοπρόσαλλες κυβερνητικές αναφορές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα όσα μας είπε χθες η φίλτατη υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου (φωτογραφία) ή η… «Μεγάλη Αικατερίνη», όπως την αποκαλούν κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας την αριστοκρατική της φυσιογνωμία (σνομπισμό το λένε κάποιοι άλλοι). Και εξηγούμαι…
Δεν έχει καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι στην υπουργική απόφαση που υπέγραψε η κυρία Παπανάτσιου και η οποία προβλέπει πως το αφορολόγητο κτίζεται πλέον με αγορές που διενεργούνται αποκλειστικά με πλαστικό χρήμα και ηλεκτρονικές πληρωμές. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, με χάρτινες αποδείξεις θα κτίζεται μόνο το αφορολόγητο όσων είναι άνω των 70, δηλαδή εάν αυτοί οι ηλικιωμένοι φορολογούμενοι δεν κάνουν δαπάνες με κάρτες που να καλύπτουν το αφορολόγητό τους δεν θα επιβαρύνονται με το πρόστιμο 22% που προβλέπει ο νόμος. Ολα τα παραπάνω είναι ξεκάθαρα και σαφή. Ωστόσο δεν πρόλαβαν να ανασάνουν οι φορολογούμενοι ότι έχουν έναν μπούσουλα για το τι θα κάνουν εφέτος με τις αποδείξεις τους και η υφυπουργός έσπευσε να μπερδέψει ξανά την κατάσταση.
Από… τηλεπαράθυρο (προσφιλές μέσον άσκησης κυβερνητικής πολιτικής) συνέστησε να κρατάμε τις αποδείξεις, τουλάχιστον την πρώτη χρονιά («μέχρι να δούμε πώς θα εφαρμοστεί το μέτρο»), ανεξαρτήτως εάν κάποιος είναι μικρότερος ή μεγαλύτερος των 70 ετών. Αφού έκανε την αναφορά αυτή που ανατρέπει την ίδια την απόφαση που εκείνη υπέγραψε προ πενθημέρου, διευκρίνισε εν συνέχεια πως η συλλογή αποδείξεων δεν θα πρέπει να θεωρείται υποχρεωτική.
Τόση σαφήνεια και αξιοπιστία λοιπόν. Δεδομένου ότι η υφυπουργός Οικονομικών από το ίδιο τηλεπαράθυρο απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθεί το αφορολόγητο, τονίζοντας πως αυτό αποτελεί «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης, περιμένω η γραμμή αυτή να αλλάξει χρώμα προσεχώς και με συνοπτικές διαδικασίες, όπως και η απόφαση του αφορολογήτου που ανετράπη μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΕΛΙΟΥ