Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Ted Malloch: Ένα πράγμα που θα έκανα το 2017, θα ήταν να σορτάρω το ευρώ

 

Ted Malloch: Ένα πράγμα που θα έκανα το 2017, θα ήταν να σορτάρω το ευρώ
Την εκτίμησή του ότι το ευρώ ίσως καταρρεύσει τους επόμενους 18 μήνες εξέφρασε ο Ted Malloch, η επικρατέστερη επιλογή του Donald Trump για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παράλληλα, εντύπωση προκάλεσε η δήλωσή του στο BBC ότι “ένα πράγμα που σίγουρα θα έκανα το 2017 θα ήταν να σορτάρω το ευρώ”.
Όπως σημείωσε, “πρόκειται για ένα νόμισμα που όχι μόνο εξαφανίζεται, αλλά έχει πραγματικό πρόβλημα και θα μπορούσε να καταρρεύσει μέσα σε έναν ή ενάμιση χρόνο”.
Eπισήμανε πως δεν είναι ο μόνος άνθρωπος ή ο μόνος οικονομολόγος με αυτή την άποψη, καθώς και ο οικονομολόγος Joseph Stiglitz έχει γράψει ολόκληρο βιβλίο για το θέμα.
Σχετικά με τη σχέση της ΕΕ με τη Βρετανία τόνισε πως ένα “καθαρό Brexit” θα ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα για τις ΗΠΑ, καθώς εκτός της Ε.Ε., άρα της ενιαίας αγοράς και της τελωνειακής ένωσης, το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να προσπεράσει τους “τεχνοκράτες των Βρυξελλών” και να υπογράψει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.
Ανέφερε πως “προσωπικά δεν είμαι σίγουρος πως θα υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση με την οποία θα έχουμε διαπραγματεύσεις για το ελεύθερο εμπόριο”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...