Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Μπόμπα, γκάζι και Καλάθης!

 

Ανήμερα των γενεθλίων του ο Παναθηναϊκός «βομβάρδισε» το Αμπτνί Ιπεκτσί, βρήκε ξανά τον αρχηγό του κι έφυγε για τα προημιτελικά. 

Μπόμπα, γκάζι και Καλάθης!
Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας 

Λένε πως στο μπάσκετ δεν παίζει ρόλο πώς και ποιοι θα ξεκινήσουν σε ένα ματς αλλά πώς αυτό θα τελειώσει και με ποιους πρωταγωνιστές. Και το ματς του Παναθηναϊκού στην Πόλη κόντρα στη Γαλατά τελείωσε με τους παίκτες του Πασκουάλ να παίρνουν μια πολύτιμη εκτός έδρας νίκη με… ανάρτηση τον Μπουρούση στην επίθεση και τον Καλάθη σε ρόλο κουμανταδόρου. 

Ήταν η τρίτη και τελευταία αντίδραση του Παναθηναϊκού αυτή που έγινε λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης και σφράγισε τη 12η νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα. Για να φτάσει μέχρι εκεί, για να έχει το πάνω χέρι στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης το σύνολο του Πασκουάλ είχε σβήσει άλλες δύο φωτιές που είχαν ανάψει οι γηπεδούχοι. Με τη βοήθεια, βέβαια, των φιλοξενούμενων. 
Ειδικά στο πρώτο κομμάτι του ματς. Εκεί, δηλαδή, που για τρίτη σερί αναμέτρηση οι πράσινοι μπήκαν λες κι ήταν υπνωτισμένοι στο γήπεδο. Πριν καν καταλάβουν ποιος είναι ο αντίπαλος ήταν πίσω στο σκορ με σχεδόν διπλάσια διαφορά. Το είχε πάθει στο Βελιγράδι, το είχε πάθει στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό. Το έπαθε και στην Πόλη. Για να αποκρουστεί αυτή η πρώτη επίθεση επιστρατεύτηκε ο Τζέιμς και ο Σίνγκλετον. Ο πρώτος πήρε τα σουτ εκτός λογικής και ισορροπίας της αντίπαλης άμυνας και λύγισε το φρόνημα των παικτών του Αταμάν, ο δεύτερος είδε εμπρός του τον Πλάις και μόλις του πήρε τα μέτρα του συμπεριφέρθηκε όσο άσχημα είχε συμπεριφερθεί στον Ραντούλιτσα και τον Κούζμιτς όταν ακόμα έπαιζε στη Λοκομοτίβ. Πάρε και από έξω και αν τυχόν και πλησιάσεις, πάρε κι από μέσα. 

Το ίδιο δίδυμο ήταν υπεύθυνο για ένα ακόμα «πάγωμα» της καυτής έδρας της Γαλατά. Στα πρώτα λεπτά της 4ης περιόδου όταν οι Τούρκοι είχαν ξεζαλιστεί από τα συνεχόμενα χτυπήματα του Φελντέιν στο τρίτο δεκάλεπτο και σήκωσαν κεφάλι ο Τζέιμς και ο Σίνγκλετον πήραν την κατάσταση στα χέρια τους σε άμυνα κι επίθεση και κράτησαν τη διαφορά ασφαλείας. Διαφορά που φυλάχτηκε στο φινάλε με Καλάθη και Μπουρούση. Μπήκαν και φρέναραν τον ρυθμό, ο διεθνής σέντερ έγινε σκαλοπάτι στην επίθεση, ο Καλάθης με τον Παππά σιγούρεψαν το κουβάλημα της μπάλας και την κυκλοφορία της μέχρι τον ψηλό. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι. 

Κέρδη, όμως, ο Παναθηναϊκός κουβαλά και σε ατομικό επίπεδο. Κατ’ αρχάς υποδέχθηκε πίσω στις καλές εμφανίσεις τον Νικ Καλάθη. Μπορεί να μην έφτασε στα στάνταρ των προ Γενάρη εμφανίσεών του αλλά και δημιούργησε και εκτέλεσε και γενικότερα έδειξε να νικά το ντεφορμάρισμα του τελευταίου μήνα. Από κοντά και ο Μπουρούσης. Μπορεί να μην έκανε όργια, ωστόσο έκανε σωστά τη δουλειά του. Όχι τόσο στο ξεκίνημα όσο στο κρίσιμο φινάλε της αναμέτρησης. Και δίπλα σε αυτούς ο Παππάς. Πάλι στους 2 πόντους έμεινε ο 26χρονος αλλά… Για ένα ακόμα παιχνίδι μοίρασε την μπάλα με συνέπεια (4 ασίστ) και δεν έκανε κανένα λάθος σε 17 και βάλε λεπτά συμμετοχής. 

Σίγουρα ο Φελντέιν που πυροβολούσε από παντού, ο Σίνγκλετον που έκανε ένα ακόμα εξαιρετικό και γεμάτο παιχνίδι, και ο Ρίβερς που αν και δεν βρέθηκε σε μέρα «Ολυμπιακού» αυτός έδωσε τη χαριστική βολή στον αντίπαλο αξίζουν κάτι παραπάνω από μια καλή κουβέντα. Και ο Γκάμπριελ μαζί τους που στο φινάλε έπαιξε και 2-3 μαζεμένες καλές άμυνες. Τα έχουμε ξαναπεί, όμως, και θα το λέμε σε κάθε ευκαιρία: οι ξένοι του Παναθηναϊκού σφύζουν από ταλέντο και μπορεί καθένας από αυτούς σε κάθε ματς να γίνει πρωταγωνιστής. Για να κάνει, όμως, η ομάδα το βήμα προς την κορυφή θα πρέπει να έχει τους ντόπιους σε μεγάλα κέφια. Και στην Πόλη οι Έλληνες παίκτες του Παναθηναϊκού έδειξαν να βαδίζουν σε σωστό μονοπάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...