Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Οι ιρακινές αεροπορικές επιδρομές κατά της Daesh στη Συρία συντονίστηκαν με τη Δαμασκό.


 
par stilprof
Frappe aérienne, image d'illustration
Τα αεροπορικά χτυπήματα που επέφερε η ιρακινή αεροπορία αυτή την Παρασκευή κατά θέσεων της  Daech στη Συρία επιτελέστηκαν σε συντονισμό με τη συριακή κυβέρνηση σύμφωνα με το Reuters και το  al-Watan.
Τα ιρακινά χτυπήματα « στόχευσαν το γενικό διοικητήριο του Ισλαμικού Κράτουςπου χρησιμοποιείται για να σχεδιάζει  επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα στο Albou Kamal, στη Συρία» οδηγήθηκαν σε συντοινισμό με τη Δαμασκό ανακοινώνει το Reuters και το al-Watan, επικαλούμενα πηγές τους στο εσωτερικό της συριακ΄΄ης κυβέρνησης.Καμιά επιβεβαίωση επίσημη ωστόσο δεν είναι διαθέσιμη  άμεσα.
Στο ανκοινωθέν που διαδόθηκε νωρίτερα σήμερα ο ιρακινός πρωθυποουργός Haïder al-Abadi διέταξε την πολεμική του αεροπορία να στοχεύσει μια θέση του Ισλαμικού Κράτους επί συριακού εδάφους μετά τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν από την τζιχαντιστική οργάνωση στη Βαγδάτη.Η Hossaïba είναι μια συνοριακή πόλη στο Ιράκ ενώ το Albou Kamal είναι στη Συρία.
Σ΄ανακοινωθέν το ιρακινό ΓΕΣ διευκρινίζει ότι οι επιχειρήσεις διαδραματίστηκαν την Παρασκευή το πρωί και ότι ένα κτίριο κατεχόμενο από την Daech καταστράφηκε στο Albou Kamal.sputnik
Aπό την πλευρά του το almayadeen αναφέρει ότι η Δαμασκός αντέδρασε αναφέροντας ότι οι ιρακινές επιδρομές στο εσωτερικό της Συρίας ανοίγουν τη διαδικασία περαιτέρω συντονισμού και για άλλες επερχόμενες επιχειρήσεις των 2 πλευρών.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...