Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: «Εκσυγχρονίζουμε S-300 και F-16 και ζητάμε F-35 από τις ΗΠΑ»! - Αγώνας δρόμου για τον επανεξοπλισμό της χώραςΕΠΙΣΗΜΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟΥ STEALTH ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ 5ΗΣ ΓΕΝΙΑΣ
 20:46
07/02/2017
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Ξεκίνησε η διαδικασία για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 και των Α/Α συστημάτων S-300 και τέθηκε επίσημα το αίτημα στις ΗΠΑ για την προμήθεια των αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35.
Σε non-paper του υπουργείου Εθνικής Αμυνας που εκδίθηκε πριν λίγο επιβεβαιώνετα ότι ξεκινά μια προσπάθεια επανεξοπλισμού της χώρας, έστω με τα στοιχειώδη, μετά από δεκατρία χρόνια αυτο-αφοπλισμού της.
Σε αυτά τα 13 χρόνια (και στα επόμενα 5 που κανένα κύριο οπλικό σύστημα δεν πρόκειται να ενταχθεί ή να κηρυχθεί επιχειρησιακό στις ΕΔ...) η τουρκική ισχύς έχει πραγματικά απογειωθεί και απειλεί να νικήσει και να κατακτήσει τους γεωστρατηγικούς της στόχους έναντι της Ελλάδας, χωρίς καν να χρειαστεί να πολεμήσει:
Με την συντριπτική υπεροχή που προδιαγράφεται να έχει η γείτονα σε πέντε χρόνια από σήμερα, κανείς εχέφρων στρατιωτικός δεν θα μπορούσε να διατάξει "Αρξατε πυρ", χωρίς τον κίνδυνο συντριβής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που θα έχουν μείνει στα 15 χρόνια πίσω σε εξέλιξη...
Πιο συγκεκριμένα το έγγραφο αναφέρει:
«Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και μετά από εισήγηση των επιτελείων ξεκίνησε η διαδικασία για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F 16, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον προς την αμερικανική κυβέρνηση για την προμήθεια αεροσκαφών πέμπτης γενιάς (F 35) και βρίσκεται σε τελικό στάδιο η υποστήριξη και συντήρηση των αντιαεροπορικών πυραύλων S 300»
Για τα F-16 στάλθηκε η επιστολή αιτήματος  (LOR) για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών το οποίο υπέγραψε εχθές ο Πάνος Καμμένος και έχει φθάσει ήδη στις ΗΠΑ.
Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για να καθοριστεί πόσα από τα αεροσκάφη θα αναβαθμιστούν  (F-16 block 50, 52+ και F-16 Adv.) σε τι έκταση (εάν θα περιέχεται και ραντάρ AESA και σε πόσα) και φυσικά πόσο θα κοστίσει η αναβάθμιση.
Μαζί με το LOR για τα F-16 έφυγε και το επίσημο αίτημα για πλήρη ενημέρωση (RfI) της Ελλάδας για το αεροσκάφος F-35 και το πρόγραμμά του.
Η Ελλάδα με αυτό το αίτημα μπαίνει και επίσημα στην ομάδα των χωρών που έχουν εκδηλώσει  ενδιαφέρον για το stealth μαχητικό.
Για τα S-300PMU1, προχωρά η σύμβαση υποστήριξης και εκσυγχρονισμού τους που θα οδηγήσει στην περαιτέρω αναβάθμιση των δυνατοτήτων του καλύτερου α/α συστήματος που διαθέτει η χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΕΛΙΟΥ