Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Λάμψη Βλαχοδήμου, "επιστροφή" Στάικου και… 3-1 στην Πάτρα

  

Μια πολύ γερή προπόνηση για τις ρεζέρβες και τους λιγοστούς -μη διεθνείς- "βασικούς" που έμειναν στη… βάση τους αποδείχθηκε για τον Παναθηναϊκό το φιλικό τεστ με την Παναχαϊκή στην Πάτρα που τον βρήκε νικητή με 3-1. Ο Κώστας Γουλής γράφει για τα "πράσινα" κέρδη.
Μια πολύ «γερή» προπόνηση για τις ρεζέρβες, αλλά και τους λιγοστούς -μη διεθνείς- «βασικούς» που έμειναν στη… βάση τους αποδείχθηκε για τον Παναθηναϊκό το πολύ καλό φιλικό τεστ της Πέμπτης (23/3) με την Παναχαϊκή στην Πάτρα (3-1 για τους «πράσινους»), μπροστά σε 3.000 φιλάθλους που δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Αγυιάς!
Και μολονότι τις δύο ομάδες να τις χωρίζουν δύο κατηγορίες, το συγκεκριμένο τεστ, προσέφερε πολλά συμπεράσματα στον Μαρίνο Ουζουνίδη. Η πιο σημαντική «είδηση» βεβαίως, ήταν η επιστροφή του Πασχάλη Στάικου μετά από πέντε μήνες. Όχι… απλή «επιστροφή», αλλά με ουσία, αφού στο ημίωρο που αγωνίστηκε, άλλαξε την εικόνα των «πράσινων» μαζί με τον Βιγιαφάνιες.
Ετρεξε πάρα πολύ, έδωσε μάχες, «πέρασε» μπάλες προς τους επιθετικούς και έδειξε πολύ καλά πράγματα. Κι αυτό αν μη τι άλλο, είναι ότι καλύτερο για τον Παναθηναϊκό, αφού ουδείς πρέπει να αμελεί πως μιλάμε για ένα απ’ τα κορυφαία ταλέντα που ανέδειξε την τελευταία πενταετία η Ακαδημία του «τριφυλλιού». Οι ατυχίες και οι περιπέτειες που είχε με την υγεία του ο 20χρονος μέσος, δεν του επέτρεψαν να εξελιχθεί, ωστόσο στο φιλικό με την Παναχαϊκή έδειξε πως είναι ΕΔΩ, έτοιμος να «πολεμήσει» για την ευκαιρία του.

ΒΕΜΕΡ 14… ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ!

Το δεύτερο θετικό για τον Παναθηναϊκό ήταν η πολύ καλή εμφάνιση του (κορυφαίου του αγώνα) Παναγιώτη Βλαχοδήμου, ο οποίος δείχνει να… σοβαρεύεται, μετά από μία περίοδο μεγάλου ντεφορμαρίσματος, ενώ σίγουρα στα… αξιοσημείωτα, ήταν και η αγωνιστική «επάνοδος» του Γενς Βέμερ!
Ο 31χρονος Γερμανός μπακ, αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά από 14 μήνες με τον Παναθηναϊκό και παρότι είναι «κομμένος» όλο αυτό το διάστημα, έβγαλε μεγάλη ενέργεια, βοήθησε τους «πράσινους» να ανακτήσουν την κατοχή στο τελευταίο ημίωρο, είχε καλά ανεβάσματα και αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη. Εν ολίγοις δεν ήταν διόλου… αδιάφορος και μένει να δούμε αν θα καταφέρει να «γυρίσει» παντελώς το… φύλλο, από εκεί που θεωρείτο 100% «ξένο σώμα» στον Παναθηναϊκό.

ΤΙ ΔΕΝ (ΤΟΥ) ΑΡΕΣΕ

Πάμε τώρα και σ’ αυτά που θα πρέπει να… προβλημάτισαν τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Στο α’ ημίχρονο σίγουρα δεν θα πρέπει να του άρεσε η συνολική αμυντική εικόνα της ομάδας του, που «έφαγε» με ευκολία αρκετές φάσεις απ’ τους Πατρινούς. Με εξαίρεση τον Κουτρουμπή, οι Μέστο-Χουχούμης, αλλά και ο Τελάντερ δεν πατούσαν καλά στο γήπεδο και η Παναχαϊκή έφτιαξε αρκετές ευκαιρίες.
Για τον δε Στιλ… η εικόνα του παραμένει το ίδιο απογοητευτική, αφού λίγο έλειψε να «δωρίσει» ένα γκολ για τους γηπεδούχους στο 24’, όταν του έφυγε η μπάλα μέσα απ’ τα χέρια, αλλά ο Γκίνο σημάδεψε ψηλά άουτ.
Ο Γκιγέρμο Μόλινς απ’ την πλευρά του, δεν έδωσε πολλά πράγματα. Σίγουρα βοήθησε και είχε περισσότερα τρεξίματα, όμως επιθετικά δεν πήρε ούτε μία… πάσα σε θέση βολής, αφού οι Ρέις και Μαρινάκης που αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών χαφ ως το 60’, δεν βοήθησαν στο ελάχιστο δημιουργικά.

ΣΟΥΠΕΡ «ΒΛΑΧΟ»

Ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 4’ με σουτ του Βλαχοδήμου που πέρασε λίγο άουτ. Στο 9’ η Παναχαϊκή «απάντησε» με τον Μακρυδημήτρη ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι. Στο 23’ «ισοφάρισε» στα δοκάρια ο «Βλάχο» με εξαιρετική ατομική ενέργεια και κεραυνό στο οριζόντιο του Χαλκιά.
Στο 30’ ο Λέτο είχε μια καλή προσπάθεια κι ένα σουτ που έφυγε άουτ, ενώ στο 44’ ήρθε το 0-1 με θαυμάσιο απευθείας φάουλ του Βλαχοδήμου στη γωνία του Χαλκιά.

ΜΠΗΚΕ ΔΥΝΑΤΑ Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Στο β’ μέρος η Παναχαϊκή, μπήκε με εντελώς διαφορετική ενδεκάδα και πολύ μεγαλύτερο ενθουσιασμό και μέχρι το 65’ έβαλε… δύσκολα στους «πράσινους». Στο 54’ ο Παναγιώτης Μωραΐτης με εξαιρετική ατομική ενέργεια και διπλή προσπάθεια έκανε το 1-1, με τους Πατρινούς να πιέζουν ολοένα και περισσότερο. Στο 60’, στο 66’ και στο 68’ οι Λέτο, Κλωναρίδης και Βλαχοδήμος απέτυχαν από καλή θέση να δώσουν εκ νέου προβάδισμα στο «τριφύλλι», όμως το τελευταίο 20λεπτο, ανήκε ολοκληρωτικά στον Παναθηναϊκό.

ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΕ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ

Στο 73’ ο Κλωναρίδης με πλασέ σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο 80’ ο Βλαχοδήμος με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.
Στο 85’, ο Ρινάλντι (που πάλι έτρεξε, προσπάθησε, αλλά… κάτι του έλειπε) έκλεψε τη μπάλα απ’ τον Δημητρίου, έδωσε στον Στάικο κι ο τελευταίος έδωσε έτοιμο γκολ στον Βιγιαφάνιες που έκανε το 1-2, ενώ ένα λεπτό αργότερα, από σέντρα του «Βλάχο» και κεφαλιά του Βέμερ στο δεύτερο δοκάρι, ο Τελάντερ από κοντά έκανε το τελικό 1-3.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σ. Οφρυδόπουλος): Χαλκιάς, Τσαφταρίδης, Πολίμος, Γκίνο (38’ λ..τρ. Στεργίδης), Μακρυδημήτρης, Λουμπαρδέας, Μαστραντωνάκης, Αργυρόπουλος, Ελευθεριάδης, Κωνσταντινίδης, Σπανός.
Στο β’ ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Β. Σούλης, Γεωργαντόπουλος, Δημητρίου, Παπαδόπουλος, Αδαμόπουλος, Μπιτσάκος, Πολυχρόνης, Μπουρλάκης, Κωνσταντακόπουλος, Μωραΐτης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Στιλ (46’ Κοτσόλης), Μέστο, Κουτρουμπής (61’ Κουρμπέλης), Τελάντερ, Χουχούμης, Μπουμάλ (61’ Βιγιαφάνιες), Μαρινάκης (61’ Στάικος), Ρέις (61’ Βέμερ), Π. Βλαχοδήμος, Μολίνς (61’ Ρινάλντι), Λέτο (61’ Κλωναρίδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...