Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

«Απόβαση» των αγροτών από την Κρήτη στην πρωτεύουσα

«Απόβαση» των αγροτών από την Κρήτη στην πρωτεύουσα
Φωτογραφία Αρχείου - Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Στη πλατεία Βάθη έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες της Κρήτης, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του ασφαλιστικού και των φορολογικών μέτρων που αφορούν τον κλάδο τους, με μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. 

Διαβάστε επίσης

Λίγο μετά τις 9 το πρωί επικράτησε ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων αγροτών και των δυνάμεων των ΜΑΤ. Οι διαμαρτυρόμενοι ξέσπασαν όταν είδαν φραγμούς της αστυνομίας έξω από την είσοδο του υπουργείου και χτύπησαν με τις μαγκούρες τους τις κλούβες. Τα ΜΑΤ απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών. 
Κάποιοι από τους αγρότες ανέβασαν σε μια από τις κλούβες μια ελληνική σημαία. Η ένταση εξασθένησε άμεσα.
Οι αγρότες της ανατολικής Κρήτης έφτασαν στην Αθήνα με αγωνιστική διάθεση, όπως δηλώσαν, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα τους, με την αποκαλούμενη «απόβαση» στην Αθήνα, προκειμένου όπως είπαν, να δώσουν το δικό τους μήνυμα προς την κυβέρνηση.
agrotes8
Τον αγώνα τους πλαισιώνουν εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήμων και φορέων, που έφτασαν μαζί τους στην Αθήνα και αναμένεται να βρεθούν στο συλλαλητήριο.
agrotes6
Σημειώνεται πως ύστερα από συνεννόηση με τις ναυτιλιακές εταιρίες το εισιτήριο που πλήρωσαν οι αγρότες ανήλθε στα 20 ευρώ μετ’ επιστροφής.
Αγρότες από τα Χανιά έφθασαν στις 6 το πρωί με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star galaxy στην πύλη Ε-1, ενώ από το Ηράκλειο το Ρέθυμνο και το Λασίθι με τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία knossoς palace και Κρήτη II στις 7 και 6:15 το πρωί στις πύλες Ε-2 και Ε-3 αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των λιμεναρχείων με το blue star calaxy κατέφθασαν 160 αγρότες με το Κρήτη ΙΙ 170 και με το knossos palace 750. Συνολικά έφτασαν στην Αθήνα 1080 αγρότες. 
agrotes9
agrotes3
Όλοι μαζί θα μεταβούν στην πλατεία Βάθη, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να πραγματοποιήσουν την διαμαρτυρία τους για τα προωθούμενα μέτρα.

Αρκετά δημοτικά καταστήματα της Κρήτης θα παραμείνουν κλειστά και λαϊκές αγορές δε θα λειτουργήσουν ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών.
Στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών αλλά και αγρότες τόσο από την Πελοπόννησο όσο και από περιοχές της Μακεδονίας, που αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα η με λεωφορεία ή αυτοκίνητα.
Τα προβλήματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων της Τετάρτης είναι φορολογικό, το Ασφαλιστικό, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων και το κόστος παραγωγής.
agrotes4
agrotes2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...