Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

“Αυτά που λέτε, εγώ τα’ ακούω βερεσέ”! Άρθρο του Κ.Φράγκου

 
Από
 Π. Καρβουνόπουλος
 -

346
Του Κων. Φράγκου
Εάν αρχίσει το πρόσωπο του τέρατος να μη μας τρομάζει, πάει να πει ότι αρχίζουμε να του μοιάζουμε.
Μάνος Χατζηδάκις
Χρησιμοποίησα ως τίτλο του κειμένου που ακολουθεί ένα στίχο από το εξαίσιο λαϊκό άσμα του αξέχαστου Γιώργου Μητσάκη..
Θεωρώ περιττό να επαναλάβω την οικτρή οικονομική κατάσταση της Χώρας και την προβληματική στην αποτροπή, τη φυγή της νιότης, την φοροληστεία, την κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας και την κλασσική, πλέον, ανικανότητα κι ανεπάρκεια των πολιτικών μας ν’ αντιμετωπίσουν την κρίση. Τα έχω πει πολλάκις, και δεν είμαι ο μόνος. Γίνομαι κουραστικός. Υπάρχει όμως κάτι που με ενοχλεί, με εξοργίζει ιδιαίτερα. Δηλαδή το να θεωρεί ο πολιτικός κόσμος, ή αλλιώς κλεπτομανής συντεχνία των πολιτικών (όπως ευφυώς την ονόμασε ο φίλος μου, κορυφαίος δημοσιογράφος κ. Γ. Βότσης), πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που έφεραν σε αυτή τη κατάντια ότι είμαστε, εισέτι, κουλάκοι, ανόητοι, αμνήμονες, ώστε συνεχίζουν να μας πουλάνε παραμύθια, να μας νουθετούν, να μας διδάσκουν πώς θα διασωθούμε με περισσότερη προσπάθεια, θυσίες και εξάντληση των αποθεμάτων πατριωτισμού μας και ιδιαίτερα με την ευλάβεια προς τα θεία!
Τη ίδια ώρα, που αυτοί αρνούνται πεισματικά και εξοργιστικά, να αποδεχθούν τα λάθη τους, να μειώσουν, κατ’  ελάχιστο, τις απολαβές τους, τα προνόμια και την τρυφηλότητα του βίου τους με έξοδα της Πολιτείας.
Η κορυφή της Πολιτείας
Λόγω του σεβασμού που οφείλω να έχω στον θώκο, θ’ αποφύγω να περιγράψω τα πεπραγμένα του νυν Προέδρου κ. Πάκη Παυλόπουλου, πριν ανέλθει στην κορυφή της Εξουσίας, καθώς και το παρασκήνιο της εκλογής του. Απλά, θα περιορισθώ να συγχαρώ τον κ. Κων. Καραμανλή (ένα παντελώς αποτυχόντα Πρωθυπουργό που βούλιαξε περισσότερο τη χώρα από όσο το είχε καταφέρει ο κ. Κων. Σημίτης) γιατί επέτυχε να επιβάλει σε ένα νεοεκλεγέντα και εντελώς “καθαρό”, μέχρι εκείνη τη στιγμή, Πρωθυπουργό, τον κ. Αλέξη Τσίπρα, τον κ. Π. Παυλόπουλο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ήταν η πρώτη μεγάλη ήττα του νεαρού ηγέτη, στη σωρεία αυτών που ακολούθησαν! Μόλις προχθές η Πρωθιέρεια των Οικονομικών της ΝΔ η κ. Μιράντα Ξαφά επανέλαβε ότι δύο βασικοί υπεύθυνοι της σημερινής κατάστασης είναι οι κ. Κ. Καραμανλής και κ. Π. Παυλόπουλος.
Ο νέος Πρόεδρος αντί αν δώσει δείγματα στιβαρής και ρεαλιστικής πολιτικής έχοντας απέναντί του την οικονομική κρίση και την εξασθένηση αποτροπής, το ‘ριξε στα  “ευλογητάρια”. Δεν αφήνει λειτανία για λειτανία, δοξολογία για δοξολογία, συλλείτουργό για συλλείτουργό όπου και απαγγέλει, δακρύων, συγκινητικούς λόγους καλών την Παναγία και τους Αγίους να μας σώσουν. Έρχομαι γρήγορα να παρουσιάσω πρόσφατο σχόλιο του εξαίρετου δημοσιογράφου κ. Στέφανου Κασιμάτη με τίτλο “Και Πρόεδρος και Αρχιεπίσκοπος” (Καθημερινή 17/02/2017): Από την Πρέβεζα, όπου βρέθηκε για τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου της, Αγίου Χαραλάμπους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Ο Πολιούχος της Πρέβεζας Άγιος Χαράλαμπος, με τον βίο του αλλά και το μαρτύριό του, μας έχει κληροδοτήσει μιαν αιώνια παρακαταθήκη της Χριστιανοσύνης και ιδίως της Ορθοδοξίας, κυριολεκτικώς υπαρξιακή για τη Δημοκρατία μας και τον Πολιτισμό μας: την παρακαταθήκη της ανυπόκριτης Αγάπης για τον Άνθρωπο και τον Συνάνθρωπο, η οποία μετατρέπει την απλή κοινωνική συνύπαρξη σε αληθινή κοινωνία προσώπων, ικανή να εμπνεύσει τα κορυφαία αισθήματα του Αλτρουισμού και της Αλληλεγγύης”. Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα μπορούσε θαυμάσια, εκτός από τα καθήκοντα του Προέδρου, να ασκεί και καθήκοντα Αρχιεπισκόπου. Δεν θυμάμαι άλλον προκάτοχό του να κινείται με παρόμοια άνεση στα πεδία της πολιτικής και της θρησκείας▪
Αφήνω τον Άγιο Χαράλαμπο και έρχομαι, λίγο πιο πίσω, στην εορτή της Πολιούχου της Καλαμάτας Υπαπαντής (02.02). Ο κ. Πρόεδρος, συνοδευόμενος από τον έτερο πυλώνα της Ορθοδοξίας ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένο, μετά την λιτάνευση της εικόνας δήλωσε “Αντί για άλλη δήλωση θέλω σήμερα εδώ, στην Καλαμάτα, την πόλη της Παναγίας, και μέσα σ’ αυτούς τους ταραγμένους καιρούς για τον λαό μας, να επαναλάβω τους στίχους του Μεγαλυνάριου της Υπαπαντής του Κυρίου “Θεοτόκε η Ελπίς, πάντων των Χριστιανών, σκέπε, φρούρει, φύλαττε τους ελπίζοντας εις Σε”.
Περιορίζομαι στις δύο αυτές δηλώσεις οι οποίες μας οδηγούν, απευθείας, στις παραμονές κατάρρευσης, της Κωνσταντινούπολης, όταν οι τύχες της είχαν αφεθεί, βασικά στο Θεό. Η Θεοτόκος να σκεπάζει, βεβαίως και να φρουρεί και να φυλάττει Λαό – ΕΔ. Αρκεί; Δεν απαιτείται μια ρεαλιστική αντιμετώπιση από τους Άρχοντες ώστε η χώρα να μπορέσει να περάσει από τη Σκύλα, τη Χάρυβδη, την λαίλαπα που εκεί  την οδήγησαν οι άφρονες αυτοί Άρχοντες; Να ξεφύγουμε από τον ΔΝΤ, τους δανειστές, τον Σόιμπλε, τις απειλές του Ερντογάν και να μπορέσουμε να επανακτήσουμε την εθνική κυριαρχία μας. Ο κ. Πρόεδρος δεν γνωρίζει το παλιό και διαχρονικό “Συν Αθηνά και χείρα κίνει” τούθ’ όπερ σημαίνει κίνησε το ένα χεράκι σου προς την τσέπη και το άλλο στις αδιάντροπες παρειές των Αρχηγών των Κομμάτων που δεν εννοούν να συνεννοηθούν; Ο Λαός, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται τα στελέχη των ΕΔ έχει υποστεί αιματηρές μειώσεις των αποδοχών τους ενώ οι Αρχηγοί, οι πολιτικοί, ΟΥΔΕΜΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...