Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Γιατί πενθεί η Ελλάδα κι η δύση, με την απελευθέρωση της Παλμύρας;

 

Από το "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, η Παλμύρα (Φοινικόπολις, η πόλις των Φοινίκων) απελευθερώθηκε από την κατοχή του λεγόμενου "ισλαμικού κράτους".
Ο Αραβικός στρατός της Συρίας, τρείς μήνες μετά την ανακατάληψη της αρχαίας πόλης από τους τζιχαντιστές, εισήλθε στην πόλη και έθεσε σε ασφάλεια όλα τα μνημεία που έχουν διασωθεί από τη βάρβαρη οργή της Isis, τρέποντας σε φυγή όσους μπόρεσαν να διαφύγουν.
Μια αστραπιαία επιχείρηση και για πρώτη φορά οι Σύροι αλεξιπτωτιστές που διέρρηξαν τις γραμμές των μισθοφόρων του χαλιφάτου, απελευθέρωσαν την Παλμύρα.
Η απελευθέρωση ενός τέτοιου μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, θα ανάμενε σχετικές ανακοινώσεις -αν όχι πανηγυρισμούς- τουλάχιστον των υπουργείων Πολιτισμού της δύσης και φυσικά πολιτικών κομμάτων και κινημάτων, για την επιτυχία ενός λαού που δέχεται ανηλεή και χυδαία ιμπεριαλιστική επίθεση εδώ και έξι ολόκληρα χρόνια.
Η απελευθέρωση κι όχι ανακατάληψη της Παλμύρας, έφερε θλίψη και πένθος στη δύση και ειδικότερα στην Ελλάδα.
Μαζί με τη δεξιά, πενθεί κι η Ελληνόφοβη "αριστερά"... την απελευθέρωση της Παλμύρας.
Η κόκκινη σημαία στην απελευθέρωση της Παλμύρας
Η κόκκινη σημαία πάνω στο Ράιχσταϊν, συνάντησε την "επανάληψη" της στην Παλμύρα κι αυτό πονάει πολύ τους πλασιέ εμπόρων όπλων του 4ου Ράιχ της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας".
Το 3ο Τάγμα Εθελοντών του Αραβικού στρατού της Συρίας, φωτογραφίζεται με την κομμουνιστική σημαία θέλοντας να στείλει ένα σαφές μήνυμα, αλλά και να συνδέσει την απελευθέρωση της Παλμύρας με την κόκκινη σημαία πάνω στο Ράιχσταγκ.
Ο κομαντάντε του 3ου Τάγματος Εθελοντών, εξήγησε και διηγήθηκε την ιστορία της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...