Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Η “ανθρώπινη” προσέγγιση των κρίσεων και το “μπλοκάρισμα” της επετηρίδας

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το άρθρο του Militaire.gr για την “κρίση που φρενάρει τις κρίσεις” προκάλεσε συζητήσεις. Στελέχη επικαλούμενα οικονομικά κυρίως προβλήματα ζήτησαν αν είναι δυνατόν να μην αποστρατευθούν. Στο ΠΝ ο Α/ΓΕΝ έκανε ότι μπορούσε για να το πετύχει αλλά αυτό προκάλεσε αναπόφευκτα “μπλοκάρισμα” στην επετηρίδα.
Από τα πολλά μηνύματα που μας στείλατε το κείμενο ενός αναγνώστη έχει ενδιαφέρον και γι΄ αυτό το δημοσιεύουμε. Θα συμφωνήσουμε με την ανθρώπινη προσέγγιση που επέλεξε ο Α/ΓΕΝ, ελπίζοντας ότι όλες οι περιπτώσεις στελεχών που επικαλέστηκαν οικονομικό πρόβλημα είχαν πραγματικό θέμα. Επίσης θα πρέπει να επισημάνουμε ότι υπάρχουν και αποφάσεις διατήρησης αξιωματικών στη θέση τους, που “σηκώνουν” πολύ συζήτηση και οι οποίοι είναι πρόκληση και ντροπή για το ΠΝ να παραμένουν στην ενέργεια.
Αυτοί είναι γνωστοί και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την παραμονή τους, αφού όχι μόνο δεν προσφέρουν το παραμικρό, αλλά είναι και αυτοί που λόγω της ανικανότητας τους κάνουν κάθε φορά τη χρήση των …”θείων” .
Το κείμενο:
Κύριε Καρβουνόπουλε
Το άρθρο σας, περί δυσκολίας των αρχηγών να κάνουν τις ετήσιες κρίσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και τονίζοντας ιδιαίτερα το ΠΝ με τις ελάχιστες αποστρατείες, έχει διττή σημασία!!!
Ο σημερινός ΑΓΕΝ, κύριος Τσούνης, άφησε στην άκρη τις επετηρίδες και αφουγκράστηκε τα προβλήματα που του έθεσαν οι αξιολογούμενοι. Συγχαρητήρια γιατί ακούμπησε ανθρώπινα τις κρίσεις δείχνοντας το προφίλ του σωστού αρχηγού!!!
Ωστόσο δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο το γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει την Ελλάδα χρόνια πριν και ότι σε προηγούμενες κρίσεις κάτι τέτοιο δεν γινόταν αντιληπτό.
Σε προηγούμενες κρίσεις αυτοί οι λόγοι δεν  είχαν αντίκρισμα. Το μόνο που έκαναν οι “κριτές” ήταν να διώχνουν ανθρώπους, βγάζοντας εμπάθεια σε κάποιες των περιπτώσεων, πριν ακόμα κλείσουν τα 35 χρόνια!!!
Δεν χρειάζεται ο κάθε αξιολογούμενος να παραθέτει στο ΑΝΣ τα οικονομικά του για να μην τον διώξουν. Κάτι τέτοιο θα ήταν ταπεινωτικό για τον εκάστοτε αξιωματικό.
Επιπλέον να επισημανθεί ότι οι επετηρίδες θα μπορούσαν να ξεμπλοκάρουν (επιτρέψτε μου τον όρο) βρίσκοντας την λύση της παράλληλης επετηρίδας… Άδικη λύση για κάποιους που έχουν να δώσουν γνώσεις και πείρα όμως λιγότερο άδικη από την πρόωρη αποστρατεία και την πενιχρή σύνταξη.
Ας αφήσουν στην άκρη αυτούς που δεν τους θεωρούν ικανούς ή για την ακρίβεια που δεν έχουν “θείους”… αν μη τι άλλο έχουν οικογένειες να θρέψουν!!! Και όπως γράφετε στο άρθρο σας, εάν ο πρώην ΑΓΕΝ θα πάρει σύνταξη περί τα 1200€ αναρωτηθείτε τί παίρνουν οι λοιποί που τους αποστράτευσαν  πρόωρα;
Συγχαρητήρια στον κύριο Α/ΓΕΝ και καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο του!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...