Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Άρθρο - Η ιδιωτικοποίηση του νερού αφετηρία νέας ακραίας υποδούλωσης των ελλήνων

 

27/03/2017 - 00:16
Άρθρο - Η ιδιωτικοποίηση του νερού αφετηρία νέας ακραίας υποδούλωσης των ελλήνων
Με την ιδιωτικοποίηση του νερού ξεκινά μια νέα περίοδος   υποδούλωσης των Ελλήνων, αυτή την φορά με τρόπο μη αντιστρέψιμο ειδικά εάν υπάρξει συμφωνία που να απαγορεύει στις εθνικές κυβερνήσεις να επανακρατικοποιούν φυσικά μονοπώλια όπως το νερό.
Με το πέρασμα των εταιρειών ύδρευσης στο ταμείο περιουσίας με σκοπό την ιδιωτικοποίηση τους για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους πέφτει και το τελευταίο οχυρό αξιοπρεπούς διαβίωσης των Ελλήνων.
Μετά την ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας , της υγείας , της παιδείας , της ασφάλειας και των  τραπεζών  το νερό βάζει τέλος στην σύγχρονη ιστορία. 
Σε λίγο όλες οι κοινωφελείς  επιχειρήσεις και τα φυσικά μονοπώλια θα βρίσκονται στα χέρια των δανειστών μας.
Με την ιδιωτικοποίηση του νερού ξεκινά μια νέα περίοδος   υποδούλωσης των Ελλήνων, αυτή την φορά με τρόπο μη αντιστρέψιμο ειδικά εάν υπάρξει συμφωνία που να απαγορεύει στις εθνικές κυβερνήσεις να επανακρατικοποιούν φυσικά μονοπώλια όπως το νερό.
Ερήμην  των εθνικών κοινοβουλίων η  παγκόσμια ελίτ προωθεί διατλαντικές συμφωνίες που όχι μόνο αλλοιώνουν το θεσμό της Δημοκρατίας αλλά τον ευνουχίζουν  ολοκληρωτικά αφού προωθούν ρήτρες όπως  την  Ρήτρα μη αντιστρεψιμότητας (ratchet),  που εμποδίζει τις χώρες να επαναφέρουν εμπορικούς φραγμούς που είχαν προηγουμένως και μονομερώς αφαιρεθεί και την Ρήτρα  διατήρησης της υφιστάμενης κατάστασης (standstill) που ουσιαστικά κλειδώνει την απελευθέρωση και δεν επιτρέπει την επαναφορά σε χαμηλότερα επίπεδα απελευθέρωσης από αυτά που ίσχυαν όταν υπογράφηκε η συμφωνία.
Άρα οι εθνικές κυβερνήσεις δεν θα παίζουν κανένα ρόλο και στην ουσία δεν θα μπορούν να μεταβάλουν μια διάτρητη ηθικά και κοινωνικά οικονομική πραγματικότητα ακόμη και όταν  λειτουργεί εις βάρους των πολιτών που την έχουν εκλέξει.
Θα είναι επομένως αδιάφορο παντελώς εάν στην εξουσία βρίσκεται ακόμη και ο ποιος σκληρός Σταλινιστής αφού τα βασικά συμφέροντα της διεθνούς χρηματοοικονομικής ελίτ θα έχουν κλειδώσει δια παντός.
Όποιος ελέγχει το νερό ελέγχει την ίδια την ζωή οπότε η δρομολογημένη ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ύδρευσης στην ουσία θα οδηγήσει στην πλήρη υποταγή των Ελλήνων στη διεθνή χρηματοοικονομική ελίτ.
Επειδή ορισμένοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει  ιδιωτικοποίηση του νερού να θυμίσουμε ότι ανάλογη  έγινε το 1985 στο Παρίσι με αποτέλεσμα, διπλασιασμός  της τιμής, χαμηλή ποιότητα νερού , καταστροφή του δικτύου αφού δεν γίνονταν επενδύσεις  οπότε  το 2010 επανακρατικοποιήθηκε.
Στην Βολιβία η ιδιωτικοποίηση του νερού το 2000 δημιούργησε ακόμη και αστυνομία νερού προκειμένου  οι κάτοικοι να μην αποταμιεύουν το βρόχινο νερό.
Στην Βρετανία  η ιδιωτικοποίηση του νερού το 1980 είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της πίεσης μέσω της τεράστιας απώλειας νερού αφού δεν γίνονταν καμία επένδυση αποκατάστασης του δικτύου με αποτέλεσμα το νερό να μην φθάνει στους τελευταίους ορόφους, ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες με κατάληξη  την  επανακρατικοποίηση.
Η χώρα μας είναι ιδιαίτερα άτυχη διότι την ώρα που απαιτείται στιβαρή πολιτική ηγεσία βρίσκεται υπό  καθεστώς αριστερής διακυβέρνησης χαμηλού επιπέδου άκρως λαϊκίστικου και δημαγωγικού και κυρίως κυβέρνησης που δεν διστάζει σε τίποτα προκειμένου να μείνει στην εξουσία.

Άρθρο του Λέκκα Σαράντου Οικονομολόγου 

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...