Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Αυτή είναι η Ελλάδα, Συνέλληνες

 

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν στην Νέα Υόρκη, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, ο υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γεώργιος Πατούλης, μετά της συζύγου του, και αντιπροσωπεία της Football Super League. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που είχε συνομιλίες για όλα τα διεθνή θέματα με τους Έλληνες επισήμους.
Πηγές της ομογένειας χαρακτήρισαν "ανθελληνικά" τα σχόλια που δημοσιεύτηκαν στα ελληνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τα οποία η εκδήλωση θύμιζε εμποροπανήγυρη του '60 στην ελληνική επαρχία. Αυτό που εξόργισε τις πηγές της ομογένειας είναι ότι οι συμπατριώτες τους στην Αθήνα αντιμετώπισαν την εικόνα αυτή υποτιμητικά, ενώ οι ίδιοι οι ομογενείς αυτό ακριβώς επιδίωξαν. Ήθελαν να θυμηθούν με κάθε τρόπο την Ελλάδα που άφησαν πίσω τους και να ευαισθητοποιήσουν έτσι τον αμερικανικό παράγοντα.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η αίθουσα της εκδήλωσης ήταν χωρισμένη στα δύο με ένα σχοινί. Από την μία πλευρά της αίθουσας ήταν ο πρόεδρος Τράμπ και από την άλλη το πλήθος. Ακριβώς για να δημιουργηθεί η αίσθηση στον Πλανητάρχη ότι και ο ελληνικός λαός ανήκει στο ποίμνιό του. Σαν να του έλεγαν «ορίστε πρόεδρε, από εδώ ο λαός σου».
Κι ο Αμερικανός πρόεδρος τους αντιμετώπισε όλους ως γνήσιος Αμερικάνος. Χωρίς διακρίσεις. Πρώτα χαιρέτησε μία γριούλα, έπειτα έναν καλοστεκούμενο κύριο κι ύστερα τον δήμαρχο Γεώργιο. Προφανώς αυτό είναι ένα θεϊκό σημάδι για τον δήμαρχο Αμαρουσίου στην πορεία του για την εξουσία. Από το Μαρούσι, στην Αθήνα και έπειτα ποιος ξέρει. Ταβάνι του μόνο τα αστέρια! Κάποια στιγμή ο πρόεδρος Τράμπ χαιρέτησε και τον υπουργό Πάνο, με τον οποίο είχε την δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις για όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Ήταν δε τέτοια η ταύτιση των θέσεων που χρειάστηκαν μόλις 2,4 δευτερόλεπτα γι' αυτό. Όσο ακριβώς διήρκησε και η χειραψία.
 
Το πιο σημαντικό όμως από την ημέρα αυτή ήταν το γεγονός ότι κατατροπώθηκαν οι Έλληνες νεοφιλελεύθεροι τραμπικοί -υπάρχει και αυτό το είδος- που είχαν σπεύσει να δικαιολογήσουν  τον πρόεδρο Τράμπ για το γεγονός ότι δεν είχε δώσει το χέρι του στην Γερμανίδα Καγκελάριο. Είχαν πει τότε ότι ο πρόεδρος είναι φοβικός με τις χειραψίες, ότι  σιχαίνεται να δίνει το χέρι του, όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε σε βιβλίο του που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα από την εφημερίδα «Κεφάλαιο» το 2004. Μετά από τόσες χειραψίες που αντάλλαξε, δύο τινά μπορούμε να υποθέσουμε: Είτε σιχαίνεται τις χειραψίες με τους Ευρωπαίους και με μερικές ακόμη φυλές τους κόσμου, είτε δεν θεωρεί τους Έλληνες Ευρωπαίους.
Το ερώτημα που μας έμεινε αναπάντητο είναι ποιος διεκδικεί και ποιος τελικά θα διεκδικήσει  το χρίσμα του τραμπισμού στην Ελλάδα. Ο υπουργός Πάνος, ο δήμαρχος Γεώργιος ή η λαμπερή σύζυγός του; Νομίζουμε ότι αυτό το ερώτημα θα μας βασανίσει αρκετά στο μέλλον, αγαπητοί Συνέλληνες .
Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...