Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

“Πράσινο” το ντέρμπι

 

“Πράσινο” το ντέρμπι
27
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού στο ντέρμπι «αιωνίων» που διεξήχθη στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League. Οι «πράσινοι» που κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, πήραν τη νίκη με γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο 15ο λεπτό.Οι «πράσινοι» που κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, πήραν τη νίκη με γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο 15ο λεπτό

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έφτασε στην τελική επικράτηση, παρουσιάζοντας ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τους Πειραιώτες. Το «τριφύλλι» προσπάθησε να βάλει την μπάλα κάτω και να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, παίζοντας με κοντινές μπαλιές, ενώ παράλληλα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα άκρα του, γνωρίζοντας τις αδυναμίες του Ολυμπιακού. 

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Βασίλη Βούζα παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών και ενδεικτικό είναι το στατιστικό που δείχνει πως ο Ολυμπιακός είχε μόλις μία τελική προσπάθεια με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 14ο λεπτό. Από εκεί και πέρα, οι πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα της Super League έδειχναν ασύνδετοι σε όλες τις γραμμές, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τους «πράσινους» και δεν κατάφεραν να βγάλουν στο γήπεδο την αποφασιστικότητα που χρειάζεται ένα ντέρμπι. 

Μάλιστα, κορυφαίος των «ερυθρόλευκων» ήταν ο τερματοφύλακας Στέφανος Καπίνο, ο οποίος επενέβη σωστά σε αρκετές περιπτώσεις, εκτός από τη φάση του γκολ, όπου αιφνιδιάστηκε από την προσπάθεια του Μπεργκ. Με αυτόν τον τρόπο ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα σε τρίτο συνεχόμενο ντέρμπι που έδωσε μακριά από το Καραϊσκάκη, καθώς έχουν προηγηθεί οι ήττες από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. 

Πατήστε εδώ και δείτε το γκολ και τις καλύτερες στιγμές του ντέρμπι



Ο αγώνας


Από το ξεκίνημα του αγώνα ο Παναθηναϊκός έδειξε τη θέλησή του να φθάσει στη νίκη και μετέφερε το ματς στο μισό του Ολυμπιακού με ασφυκτικό πρέσινγκ. Ο προσανατολισμός των «πράσινων» στο ντέρμπι ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να υποπέσουν σε πολλά λάθη, ενώ ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κλέψει πολλές μπάλες και να βγει στη γρήγορη επίθεση, απειλώντας την εστία του Καπίνο. 

Οι «πράσινοι» δεν άργησαν να ανοίξουν το σκορ. Στο 15’ ο Μπεργκ πέρασε την κάθετη για τον Κλωναρίδη, ο οποίος νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Καπίνο, όμως στην επαναφορά ο Σουηδός επιθετικός με ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στη γωνία και πανηγύρισε με τους συμπαίκτες του το γκολ που έμελλε να κρίνει το αποτέλεσμα του ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός δεν σταμάτησε να πιέζει και στο 19΄ ο Κλωναρίδης έχασε απίστευτη ευκαιρία για να πετύχει δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους. Ο παίκτης των «πράσινων» αστόχησε απελπιστικά εξ επαφής σε προσπάθεια μέσα από την περιοχή και με τον Καπίνο εξουδετερωμένο, καθώς είχε πραγματοποιήσει απόκρουση στην αρχή της φάσης. 

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ακολούθησαν δύο ακόμα σπουδαίες επεμβάσεις του κίπερ του Ολυμπιακού σε φάουλ του Εμποκού, ενώ ευκαιρία απώλεσε και ο Κουλιμπαλί που βρέθηκε μόνος του σε πλάγια θέση εντός της περιοχής, αλλά δεν βρήκε στόχο. 

Στο δεύτερο μέρος, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Βασίλης Βούζας, προσπάθησε να ενισχύσει τη μεσοεπιθετική γραμμή των «ερυθρόλευκων» βάζοντας τον Ανδρούτσο στη θέση του Μάρτινς, που δεν φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο και τον Φορτούνη στη θέση του Τσόρι Ντομίνγκες, ενώ στο τέλος τοποθέτησε δίπλα στον Ανσαριφάρντ και τον Καρντόσο. Παρ' όλα αυτά οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να φτάσουν με αξιώσεις απέναντι στον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. 

Ο Παναθηναϊκός, από τη μεριά του, προσπάθησε να κρατήσει μακριά από την εστία του τους παίκτες του Ολυμπιακού και με αντεπιθέσεις έψαξε το δεύτερο γκολ. Στο 74΄ ο Καπίνο πραγματοποίησε νέα μεγάλη επέμβαση στο τακουνάκι του Εμποκού και έτσι το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. 

Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις στα υπόλοιπα 15 λεπτά με τον Παναθηναϊκό να φτάνει άνετα στη νίκη και τον Ολυμπιακό, παρά την ήττα του να διατηρεί το +6 από το δεύτερο Πανιώνιο.



Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0 (Novasports 1)

Γκολ: 
15' Μπεργκ

Το «φιλμ» του αγώνα
14' Πρώτη τελική στο παιχνίδι με τον Ανσαριφάρντ να μην βρίσκει στόχο. 

15' 1-0 για τον Παναθηναϊκό με τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός έβγαλε κάθετη για τον Κλωναρίδη, ο οποίος νικήθηκε από τον Καπίνο, όμως στην επαναφορά ο Σουηδός με εν κινήσει σουτ άνοιξε το σκορ. 

19’ Έχασε σημαντική ευκαιρία ο Παναθηναϊκός. Ο Καπίνο απέκρουσε την προβολή που έγινε προς την εστία του και ο Κλωναρίδης από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ. 

30' H κατοχή της μπάλας στο 59-41 υπέρ του Παναθηναϊκού. 

33' Επέμβαση σε κόρνερ από τον Καπίνο, μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εμποκού. 

39' Κίτρινη κάρτα στον Μποτία για επικίνδυνο μαρκάρισμα έξω από την περιοχή. 

41' Το σουτ του Κουλιμπαλί από πλάγια θέση πάρεσε άουτ. 

56' Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Στη θέση του Μάρτινς ο Ανδρούτσος. 

57' Πλάσαρε τον Καπίνο ο Μπεργκ και η μπάλα πέρασε άουτ. 

63' Δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης πήρε τη θέση του Τσόρι Ντομίνγκες. 

66' Κίτρινη κάρτα στον Βιγιαφάνιες για μαρκάρισμα στον Σεμπά.

74' Τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Εμποκού πλάσαρε από κοντά και ο Καπίνο μπλόκαρε τη μπάλα. 

77' Διλπή αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Στη θέση του Κλωναρίδη ο Λέτο και στη θέση του Βιγιαφάνιες ο Λουντ. 

81' Τελευταία αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Καρντόσο στη θέση του Ελιουνούσι. 

82' Ο Λέτο έπιασε την κεφαλιά στην «καρδιά» της αμυνας του Ολυμπιακού και έστειλε τη μπάλα άουτ. 

83' Κίτρινη κάρτα στον Ανδρούτσο για μαρκάρισμα στον Χουλτ. 

85' Κίτρινη κάρτα στον Κουρμπέλη. 

86' Τρίτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Στη θέση του Εμποκού πέρασε ο Μπουμάλ. 

89' Κίτρινη κάρτα στον Μολέδο. 

90' +4 Κίτρινη κάρτα στον Λουντ. 



Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0 (Novasports 1)

Γκολ:
 15' Μπεργκ

Κίτρινες κάρτες:
 Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Μολέδο - Μποτία, Ανδρούτσος

Κόκκινες κάρτες:
 -

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): 
Ο. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέδο, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (77' Λουντ), Εμποκού (86' Μπουμάλ), Κλωναρίδης (77' Λέτο), Μπεργκ.

Ολυμπιακός (Βασίλης Βούζας): 
Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρομαό, Μάρτινς (56' Ανδρούτσος), Τσόρι (63' Φορτούνης), Ελιουνούσι (81' Καρντόσο), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.



Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών: 

Μαρίνος Ουζουνίδης: «Ήμασταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και το σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο. Κάναμε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο αμυντικά και επιθετικά, δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να δημιουργήσει ενώ εμείς είχαμε αρκετές ευκαιρίες και ήμασταν επιθετικοί στη μπάλα αλλά και με ηρεμία στην άμυνα. Παίξαμε ποδόσφαιρο όπως θέλαμε. Αυτό ζήτησα από την αρχή, να είμαστε αποφασιστικοί με τη μπάλα και ήρεμοι χωρίς τη μπάλα. Είναι φυσιολογικό να μην έχουμε την ίδια πίεση στο δεύτερο ημίχρονο, όμως παρ’ όλα αυτά μείναμε συγκεντρωμένοι αμυντικά, επιθετικά και πάλι είχαμε κάποιες ευκαιρίες και αν είχαμε βρει μια καλή πάσα, μια πιο σωστή επιλογή στο σωστό χρόνο, θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ. Δίκαια νικήσαμε, συγχαρητήρια στα παιδιά και τον κόσμο για την ατμόσφαιρα που δημιούργησε. Εύχομαι να έρθει κοντά μας και να μας βοηθήσει και στη συνέχεια. 

Δίκαια νικήσαμε, συγχαρητήρια στα παιδιά και τον κόσμο για την ατμόσφαιρα που δημιούργησεΠρέπει να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια και σταθερότητα. Δεν αρκεί να υπάρχει η συγκέντρωση με τον Ολυμπιακό, αλλά η σταθερότητα σε όλους τους αγώνες. Είμαστε εκεί που είμαστε γιατί έχουμε χάσει βαθμούς σε παιχνίδια που έπρεπε να πάρουμε. Είχαμε καλή παρουσία στα τελευταία παιχνίδια. Θέλω περισσότερη σταθερότητα και διάρκεια για να φτιάξουμε μία ομάδα που να διεκδικεί τίτλους. Αυτή τη στιγμή φτιάχνω την ομάδα να παίζει ποδόσφαιρο. Η νοοτροπία είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Σωματικά είμαστε καλά. Αγωνιστικά έχουμε βελτιωθεί αρκετά κι αυτό που μας λείπει είναι να είμαστε πιο δυνατοί πνευματικά. Μας πήγε καλά σήμερα, αλλά πρέπει όταν στραβώνει να το διαχειριζόμαστε. 

Δεν θυμάμαι απόκρουση του Βλαχοδήμου. Είχαμε καλές ευκαιρίες. Αν ο Εμποκού τελείωνε μία φάση, μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο το σκορ. Σήμερα σε δεύτερη μοίρα ότι κερδίσαμε τον Ολυμπιακό. Βαθμολογικά είχαμε πολύ μεγάλη ανάγκη αυτό το παιχνίδι. Το σημαντικό για μένα είναι ότι παίζουμε καλά και σωστά και δημιουργούμε ευκαιρίες. Το σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι. 

Αυτά τα παιχνίδια έχουν ιδιαιτερότητες. Δεν είναι εύκολα. Αυτά τα παιχνίδια μπορούν να σε απογειώσουν ή να σε καταστρέψουν. Οι ποδοσφαιριστές ήταν σοβαροί και πειθαρχημένοι και μπορούν να δώσουν περισσότερα πράγματα στη συνέχεια. Νομίζω ότι ο κόσμος βλέπει πως η ομάδα κάτι πάει να κάνει αγωνιστικά. Δεν μπορείς να τον ξεγελάς τον κόσμο συνέχεια. Ο κόσμος μας βοήθησε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και μακάρι να τον φέρουμε και να έχουμε αυτήν την ατμόσφαιρα και στα υπόλοιπα παιχνίδια». 

Βασίλης Βούζας: «Δυστυχώς έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές σε άσχημη κατάσταση αυτή την εποχή, δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω όμως αυτό σαν δικαιολογία. Αυτοί οι ίδιοι ποδοσφαιριστές από την αρχή της σεζόν έκαναν μεγάλη προσπάθεια, έφεραν την ομάδα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Συνεπώς, δικαιούνται κάποιες άσχημες εμφανίσεις. Πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα στη συνολική λειτουργία της ομάδας μας, να δούμε ποιοι πραγματικά θέλουν και μπορούν να προσφέρουν. Στους ποδοσφαιριστές μας παρέχονται τα πάντα από τη διοίκηση, αλλά η προσφορά κάποιων δεν είναι αντάξια των όσων προνομίων απολαμβάνουν. Είναι ακόμα μια δύσκολη ημέρα για εμάς, μετά τον διασυρμό από την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη. Δίκαια κέρδισε απόψε ο Παναθηναϊκός, δικαιούμαστε κάτι παραπάνω στον πειθαρχικό έλεγχο αλλά δεν το πήραμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, είμαστε μέσα σε δύο στόχους ακόμα και θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε τόσο το πρωτάθλημα, όσο και το Κύπελλο». 

Μάρκους Μπεργκ: «Ήταν δίκαιη η νίκη μας, είμαστε κάπως απογοητευμένοι επειδή δεν τελειώσαμε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Παίξαμε καλά, πιέσαμε ψηλά, μπορούσαμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα τέρματα. Ασφαλώς είμαι ικανοποιημένος από τη νίκη. Ο προπονητής μας είχε ζητήσει να πιέσουμε ψηλά, να παίξουμε πίσω από τους αντίπαλους αμυντικούς. Το κάναμε καλά, είναι σημαντικό για εμάς να παίζουμε εντός έδρας και να κερδίζουμε. Υπάρχει πάντα αυτή η πίεση και θέλουμε όλους τους φιλάθλους δίπλα μας. 

Είχαν μια κακή μέρα οι αντίπαλοί μας. Τους κάναμε και εμείς να φαίνονται κακοί. Τους πιέσαμε ψηλά, ήταν κουρασμένοι από τα συνεχή παιχνίδια και τελικά το πλάνο μας λειτούργησε άψογα». 

Στέφανος Καπίνο: «Δεν θέλω να μιλήσουμε ατομικά. Καταφέραμε να απογοητεύσουμε τον κόσμο μας σε ένα ντέρμπι και πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας. Είμαστε η ομάδα με το πιο μεγάλο μπάτζετ. Κάτι φταίει. Δεν ήταν εμφάνιση αυτή. Όταν τα έχεις όλα στο πιάτο τότε πρέπει να δεις τι έχει κάνεις εσύ. Πρέπει να προβληματιστούμε όλοι μας και να το δούμε. Κρίμα για όλους, για την ομάδα, τον κόσμο και τον πρόεδρο και πρέπει να βελτιωθούμε γιατί υπάρχει... δρόμος ακόμα. Δεν θέλω να ψάξω δικαιολογίες. Παίζει ρόλο ότι υπήρχε και κόπωση. Σε αυτά τα ματς πρέπει να τα ξεπερνάς όλα αυτά όμως. Είχαμε κάθε τρεις μέρες παιχνίδια και δύσκολα. Έχουμε 10 -15 ημέρες να δούμε τι φταίει. 

Επιβάλλεται να κάνουμε την αντεπίθεσή μας. Δείχνει το μέγεθός μας αυτό όταν είμαστε οκτώ βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο και υπάρχει αυτή η αντίδραση μετά από ήττα. Πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Έχω πιο πολύ εμπιστοσύνη απ' ότι φόβο για την συνέχεια. Σίγουρα υπάρχει ντεφορμάρισμα και κακό... φεγγάρι. Οι μεγάλες ομάδες και οι καλοί παίκτες εκεί φαίνονται. Είναι σημαντικό πως έχουμε ξανά τον Ράντο. Με έχει βοηθήσει. Ήρθα σε ένα γήπεδο που το ξέρω χρόνια. Δεν ήθελα να προκαλέσω. Ήρθα εδώ για να παίξω και να πάμε για τη νίκη. Σταθήκαμε και άτυχοι. Ήθελα να δείξω και εγώ πως μετά από έναν μήνα είμαι εδώ. Έχω δείξει ποιός είμαι. Υγεία να υπάρχει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Δημήτρης Κουρμπέλης:
 «Κάναμε μια σπουδαία προσπάθεια, παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχουμε παίξει μέχρι στιγμής και για να το κάνεις αυτό θέλει μεγάλη προσπάθεια. Μετά από τέτοιες νίκες παίρνεις δυνάμεις για τη συνέχεια. Ήταν μια φανταστική εμπειρία, όταν μπήκα μέσα πίστευα ότι δεν θα χάναμε με τίποτα με τέτοια ατμόσφαιρα. Το κλειδί για τα συγκεκριμένα ματς είναι οι μονομαχίες, πήραμε τις περισσότερες και το σκορ έπρεπε να ήταν μεγαλύτερο. Παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο και ήταν ένα δώρο για τον κόσμο μας. Με ένα γεμάτο γήπεδο παίξαμε το καλύτερό μας ποδόσφαιρο. Κι εμείς θέλαμε μία τέτοια μεγάλη νίκη, το καταφέραμε και αυτό μας δίνει ώθηση για τη συνέχεια». 

 
(Η άφιξη του Ολυμπιακού στο Απόστολος Νικολαΐδης)














Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017, 23:28

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...