Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

O Λευκός Οίκος τιμά την ομογένεια και την 25η Μαρτίου

 

  • O Λευκός Οίκος τιμά την ομογένεια και την 25η Μαρτίου
Το απόγευμα της Παρασκευής 24 Μαρτίου, οι πόρτες του Λευκού Οίκου θα ανοίξουν διάπλατα και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο προσωπάρχης Ράινς Πρίμπους, θα υποδεχτούν τους εκπροσώπους της ομογένειας και τις διπλωματικές Αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου, που από κοινού θα γιορτάσουν την 196η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
Όπως αναφέρει ο Εθνικός Κήρυκας, η εκδήλωση είναι η πρώτη προς τιμήν της ομογένειας και της Ελλάδας, που διοργανώνεται από τους νέους οικοδεσπότες του Λευκού Οίκου, και μια από τις πρώτες που γίνονται υπέρ μιας εθνικής κοινότητας στις ΗΠΑ.
Ο Άντι Μανάτος, διευθύνων σύμβουλος της «Manatos & Manatos», ιδρυτής και πρόεδρος του «The Washington Oxi Day Foundation» και πρόεδρος της Συντονισμένης Προσπάθειας των Ελλήνων («National Coordinated Effort of Hellenes»), μιλώντας στον ομογενειακή εφημερίδα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι για 31 συναπτά έτη ο Λευκός Οίκος τιμά την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας, την ομογένεια και την Ελλάδα.
Παράλληλα, τόνισε ότι ο εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου είχε ξεκινήσει επί προεδρίας Ρόναλντ Ρίγκαν και με την πάροδο του χρόνου έχει θεσμοθετηθεί και έχει καταστεί μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις του Λευκού Οίκου για τις εθνικές κοινότητες όπως η ελληνοαμερικανική.

Μ. Ομπάμα, Τ. Μπάιντεν και αρχιεπίσκοπος Δημήτριος σε παλαιότερη εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Λευκό Οίκο (φωτ.: D. Panagos / GOA)
Ο εκτελεστικός διευθυντής της AHEPA, σε δηλώσεις του στον Εθνικό Κήρυκα, τόνισε ότι εκ μέρους της AHEPA θα παραστoύν ο ύπατος πρόεδρος Ανδρέας Ζαχαριάδης και άλλα ηγετικά στελέχη και ότι η φετινή χρονιά αποκτά ιδιαίτερη σημασία διότι συμπίπτει με την 95η επέτειο της ιδρύσεως της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...