Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Η Βρετανία κήρυξε το δικαίωμα της προληπτικής πυρηνικής επίθεσης

 

Η Βρετανία κήρυξε το δικαίωμα της προληπτικής πυρηνικής επίθεσηςΗ Βρετανία κήρυξε το δικαίωμα της προληπτικής πυρηνικής επίθεσης
ΠΗΓΗ
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να εφαρμόσει μια προληπτική πυρηνική επίθεση, εάν είναι απαραίτητο, επαναλαμβάνει η εφημερίδα Independent την δήλωση του Βρετανού Υπουργού Άμυνας Michael Fallon όπως δήλωσε το στο BBC Four.
Σύμφωνα με Fallon, η πρωθυπουργός Theresa May έχει έτοιμη να χρησιμοποιήσει βαλλιστικούς πυραύλους Trident για τις «πιο ακραίες συνθήκες», ακόμη και αν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν υποστεί πυρηνικό πλήγμα. Ο Υπουργός δεν επεκτάθηκε για το ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις.
Το σχόλιο του υπουργού ήταν μια απάντηση στην πρόσκληση του ηγέτη του Εργατικό κόμματος Jeremy Corbyn «για την επίτευξη ενός κόσμου χωρίς πυρηνικά», σημειώνει η εφημερίδα.
Σχεδιασμένα στις ΗΠΑ τα στερεά προωθητικά τριών σταδίων των βαλλιστικών πυραύλων ικανά να μεταφέρουν τις πυρηνικές κεφαλές των Trident και προορίζονται για να τοποθετηθούν σε Υποβρύχια
Η μέγιστη εμβέλεια του πυραύλου είναι 11.300 km
Στα τέλη Μαρτίου, ξεκίνησε ο ΟΗΕ [3] τις διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση της σύμβασης για την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών όπλων. Οι πυρηνικές δυνάμεις αρνήθηκαν να λάβουν μέρος σε αυτές. Ειδικότερα, ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου στον ΟΗΕ Μάθιου Rycroft , δήλωσε: «το Ηνωμένο Βασίλειο δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία σχετικά με την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων, διότι δεν πιστεύουμε ότι αυτές οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε πρόοδο στο παγκόσμιο πυρηνικό αφοπλισμό. δεν μπορεί και δεν πρόκειται να λειτουργήσει.»
Ενώ ο Raycroft σημείωσε ότι μετά την κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βρετανίας έχει μειωθεί περισσότερο από το μισό το οποίο είχε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΕΛΙΟΥ