Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Θωρηκτό Αβέρωφ: Ποιοι και γιατί θα το υποδεχτούν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

 

121
Το Θωρηκτό Αβέρωφ αύριο θα μπει στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για επισκευές. Όπως λένε οι πληροφορίες του Militaire.gr οι εργαζόμενοι δεν θα το υποδεχτούν μόνοι τους. Μαζί τους θα ΄ναι ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ. Γιατί;
Η απόφαση για να γίνουν οι επισκευές στον Σκαραμαγκά ήταν μονόδρομος αλλά και “αίτημα” των εργαζομένων που είχε εκφραστεί και μέσω του Militaire.gr. Όμως την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη και η δικαστική διαμάχη της τελευταίας ιδιοκτησίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά του Ισκαντάρ Σάφα, με το ελληνικό δημόσιο και την κυβέρνηση.
Πρόσφατα η ιδιοκτησία με μια σκληρή ανακοίνωσή της κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι δεν τήρησε τους όρους της συμφωνίας που προέβλεπε μόνο την ολοκλήρωση του προγράμματος υποβρυχίων. Είναι γνωστό ότι το ΠΝ εξακολουθεί να στηρίζει το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά με επισκευές πλοίων του Στόλου. Και καλά κάνει.
Η απόφαση για τις επισκευές του Θωρηκτού Αβέρωφ,αποτελούν μία κίνηση μήνυμα προς τη πλευρά Σάφα,η οποία όμως δεν ξέρουμε αν είναι αρκετή. Σύντομα αναμένεται η απόφαση της διεθνούς διαιτησίας στην οποία έχει προσφύγει η πλευρά Σάφα.
Αν δεν κινητοποιηθούν κάποιοι από τον ελληνικό ιδιωτικό τομέα βιώσιμη δεν μπορεί να υπάρξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.