Τρίτη 25 Απριλίου 2017

D. Trump: «Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τρομερή. Είναι απαίσιο»

 

D. Trump: «Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τρομερή. Είναι απαίσιο»
Λιγότερο από 24 ώρες αφότου ολοκληρώθηκε η τετραήμερη σύνοδος του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι θα αποκαλύψει σύντομα την πολιτική του όσον αφορά το Ταμείο, ενώ αναφέρθηκε και στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση του Newsmax τη Δευτέρα το βράδυ, ο D. Trump χωρίς να αναφέρει λεπτομέρεις σημείωσε ότι πιθανότατα θα διατηρήσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στο ΔΝΤ στο τρέχον επίπεδο χρηματοδότησης, αντί να ζητήσει από το Κογκρέσο να τη μειώσει.
«Θα έχουμε κάτι για το ΔΝΤ σε λίγες μέρες», απάντησε συγκεκριμένα ο Donald Trump σε ερώτηση τou Newsmax, κάτι που σύμφωνα με το πρακτορείο έδειξε ότι γνωρίζει τα ερωτήματα που υπάρχουν σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει ο μεγαλύτερος μετόχος του Ταμείου υπό την προεδρία του.
Σύμφωνα με το Newsmax, ο πρόεδρος έκανε τη δήλωση σε ιδιωτική συνάντηση για συντηρητικούς δημοσιογράφους στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου.
Παράλληλα, Ο D. Trump κατέστησε σαφές ότι δείχνει συμπάθεια για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.
«Ελλάδα! Είναι σε μια τέτοια τρομερή κατάσταση εκεί, είναι απαίσιο. Είσαι Έλληνας;» είπε ο αμερικανός πρόεδρος μετά από ερώτηση δημοσιογράφου.
Οι δηλώσεις Trump έρχονται ένα μήνα μετά το θόρυβο που προκάλεσε η τοποθέτηση του David Malpass, ενός χρόνιου επικριτή του Ταμείου, σε ανώτατη θέση στο υπουργείο Οικομικών. Επιπλέον, ο πρόεδρος Trump στη συνέχεια διόρισε ως αναπληρωτή του κ. Malpass ακόμα ένα σκεπτικιστή για το ΔΝΤ, τον πρώην τραπεζίτη Adam Lerrick.
Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, οι συμμετέχοντες κατέστησαν σαφές ότι είχαν μια ανησυχία για τη στάση του D. Trump.
Τέλος, το Newsmax σημειώνει ότι ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε στο πρακτορείο πως «είναι σημαντικό να καταλήξουν οι πιστωτές και το ΔΝΤ σε έναν αξιόπιστο συμβιβασμό που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», προσθέτοντας ότι «περιμένουμε να δούμε τι σκέφτεται η νέα κυβέρνηση των Η.Π.Α. Δεν θέλουμε να τραβήξει κι άλλο αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...