Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Σύνοδος για την Διεθνή Ασφάλεια στην Μόσχα (MCIS) με την ενεργό συμμετοχή του pronews.gr!


ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 85 ΧΩΡΕΣ, Ο ΟΗΕ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ CSTO
 
21:30
26/04/2017
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
 
Η βορειοκορεατική κρίση, ο πόλεμος στην Συρία και το ουκρανικό αποτέλεσαν τα κύρια θέματα στην διεθνή σύνοδο για την ασφάλεια που ξεκίνησε σήμερα στην Μόσχα με την συμμετοχή 85 χωρών, του ΝΑΤΟ στο CSTO, αλλά και των Ηνωμένων Εθνών.
 
Ξεχώρισαν, οι ομιλίες του υπουργού Αμυνας της Ρωσίας Σ. Σοϊγκού και του υπουργού Εξωτερικών Σ.Λαβρόφ, αλλά και η Ελλάδα είχε καλή παρουσία με μια ομιλία για την τρομοκρατία και το μεταναστευτικό, από τον  διευθυντή του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Αμυνας, επίτιμου Αρχηγού ΑΤΑ, πτεράρχου Θ. Συμεωνίδη.
 
Η ομιλία του Ελληνα αξιωματούχου, μάλιστα ήταν στην ενότητα, όπου ομιλητής ήταν ο πανίσχυρος Ρώσος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Γ.Γερασίμοφ, ο Σέρβος υπουργός Αμυνας , ο Λευκορώσος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου κλπ.
 
Η ομιλία του Θ.Συμεωνιδη που εστιάστηκε στην ανάγκη έντασης του αγώνα κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας, αλλά και του τιμήματος που πληρώνει η Ελλάδα με αφορμή την μεταναστευτική και την προσφυγική κρίση, χειροκροτήθηκε θερμά.
 
Παρέμβαση στην σύνοδο έκανε μετά από αίτημα των διοργανωτών και ο διευθυντής του pronews.gr, Τάσος Γκουριώτης, ο οποίος ήταν επίσημος προσκεκλημένος της ρωσικής κυβέρνησης.
 
Συγκεκριμένα του ζητήθηκε να αναπτύξει και να καταθέσει τις θέσεις του στο ζήτημα της ανάγκης προάσπισης της ελευθερίας του Τύπου και της ενημέρωσης των πολιτών μέσα σε συνθήκες πληροφορικού πολέμου με τις αντιμαχόμενες πλευρές στις σύγχρονες συγκρούσεις να πολεμούν για να επηρεάσουν την διεθνή κοινή γνώμη.
 
 
Στην παρέμβασή του ο Τ.Γκουριώτης δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι "η Ελλάδα παρά την οικονομική κρίση διατηρεί ισχυρότατες ένοπλες δυνάμεις και είναι βασικός γεωπολιτικός παίκτης στο παιχνίδι ισχύος της Ν.Α. Ευρώπης και της Α.Μεσογείου".
 
Το pronews.gr ήταν το μοναδικό ελληνικό ή διεθνές ΜΜΕ που προσκλήθηκε όχι για να καλύψει, αλλά για να συμμετάσχει στην σύνοδο της Μόσχας και να εκθέσεις τις θέσεις του πάνω σε ζητήματα διεθνούς ασφάλειας.
 
Λίγο νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σ.Λαβρόφ είχε δηλώσει από του βήματος της διεθνούς διάσκεψης ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για συμμετοχή της συριακής κυβέρνησης στην επίθεση με χημικά όπλα στην Ιντλίμπ της Συρίας. 
 
«Δεν μπορούμε να δρούμε με την αρχή του εμπιστεύεσθαι. Προτιμάμαι την αρχή του εμπιστεύεσθαι και επαληθεύεσθαι. Η Μόσχα πληροφορήθηκε εμπιστευτικά ότι οι Αμερικανοί συνάδελφοί μας είχαν αδιάσειστα στοιχεία και μια λίστα με ονόματα Σύρων αξιωματούχων μέλη του στρατού που πήραν την απόφαση για χρήση των χημικών όπλων. Δεν τα είδαμε ποτέ"
 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ
Αποτέλεσμα εικόνας για sergei shoigu MCIS
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού
Ο διευθυντής του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Αμυνας, επίτιμος Αρχηγός ΑΤΑ, πτεράρχος Θ. Συμεωνίδης.
Ο διευθυντής του pronews.gr Τάσος Γκουριώτης

Η ομιλία του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών

Η ομιλία του Ρώσου υπουργού Άμυνας
Η ομιλία του Σέρβου υπουργού Άμυνας  Zoran Djordjevich

Η ομιλία του Κινέζου υπουργού Άμυνας στρατηγού Chang Wanquan

Η ομιλία του Ιρανού υπουργού Άμυνας Hossein Dehghan

Η ομιλία του Ινδού υπουργού κρατικών υποθέσεων Rao Inderjit Singh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...