Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Το κακό σενάριο για την Ελλάδα στις 15 Ιουνίου

Το κακό σενάριο για τις 15 Ιουνίου θα ειναι να βρεθεί ηελληνική κυβέρνηση μπροστά σε ένα «μικρο» De Javu του Ιουλίου του 2015, και έναν εκβιασμό του τύπου » πάρτε τώρα τη δόση να πληρώσετε και τα υπόλοιπα (qe-χρέος) τα βλέπουμε μετά , ή … δεν παίρνετε τίποτα, ξεκινάει ένας πόλεμος από τα κένταρ μεσα κι εξω σας ξετινάζουμε και μετά τις γερμανικές, σας κόβουμε και τον κ@@@ με την ησυχία μας! Διαλέχτε …»
Μιχάλης Παπαδόπουλος.
“Ντρίμπλα” με δόση τώρα, QE στον αέρα και και χρέος αργότερα, από τους δανειστές τον Ιούνιο, φέρνουν στο φως οι FT
Αν επαληθευθεί, πρόκειται για την “τέλεια παγίδα” ξανά, αφού οι δανειστές και κυρίως ο Σόιμπλε θα δίνουν το “λιγότερο δυνατό” ( καθρεπτάκια) με δεδομένη τη δύσκολη θεση στην οποια ειναι εκτεθειμένοι, ενώ θα αποφύγουν και το QE και την ελάφρυνση, μεχρι τις γερμανικές εκλογές, κρατώντας την Ελλάδα στο περίμενε, και εξασαφαλίζοντας στην Μερκελ την “ειρηνική περίοδο” που αναζητά μεχρι τον Σεπτέμβριο. Οι υπουργοί της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ αναζητούν κάποιο συμβιβαστικό σχέδιο που θα οδηγήσει στην εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι αλλά θα καθυστερήσει τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους σύμφωνα με τους Financial Times (FT).
Σύμφωνα με την πρόταση που τέθηκε στο Eurogroup από το ΔΝΤ, το Ταμείο θα λάμβανε την απόφαση να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα υπό τον όρο ότι δεν πρόσφερε κεφάλαια μέχρις ότου η Ευρωζώνη παρείχε περισσότερες πληροφορίες στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τονίζει ο Jim Brunsden, επικαλούμενος διπλωμάτες.
Υποστηρικτές του σχεδίου ισχυρίζονται ότι θα προσφέρει την στήριξη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα που η Γερμανία θεωρεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων από το πρόγραμμα των 86 δισ. ευρώ.
Την ίδια ώρα, το σχέδιο θα προσφέρει χρόνο στις πολιτικά ευαίσθητες συζητήσεις για το πακέτο ελάφρυνσης του χρέους που το ΔΝΤ θεωρεί απαραίτητο για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία.
ΠΗΓΗ: theFAQ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΕΛΙΟΥ