Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Αρχίζει η ανάπτυξη στρατιωτών στη Βρετανία

 

Στην ανακοίνωση ότι στο πλαίσιο του αναβαθμισμένουεπιπέδου συναγερμού ασφαλείας στη Βρετανία 984 στρατιώτες θα αναπτυχθούν αρχικά στο Λονδίνο και μετά και σε άλλες περιοχές της χώρας, προέβη η Υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Άμπερ Ραντ, μετά από τη νεότερη σύσκεψη της επιτροπής Cobra.
Πληροφορίες από πηγές ασφαλείας αναφέρουν εξάλλου ότι οι αρχές θεωρούν πως ο εκρηκτικός μηχανισμός που χρησιμοποίησε ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντι το βράδυ της Δευτέρας κατασκευάστηκε πιθανότατα από συνεργό του.
Ο 22χρονος δράστης είχε επισκεφθεί αρκετές φορές τη χώρα καταγωγής του, τη Λιβύη και πιθανώς μία φορά τη Συρία.
Όπως έγινε γνωστό, εν τω μεταξύ, ο 23χρονος που συνελήφθη στο νότιο Μάντσεστερ την Τρίτη είναι αδερφός του δράστη Ισμαήλ.
Η συμπεριφορά των αδερφών φέρεται να άρχισε να αλλάζει από το 2011 και μετά, όταν ο πατέρας τους ταξίδεψε στη Λιβύη για να πολεμήσει εναντίον του καθεστώτος Καντάφι.
Πέρα από τις τρεις πρωινές συλλήψεις στο νότιο Μάντσεστερ ένοπλοι αστυνομικοί έχουν πραγματοποιήσει έφοδο σε διαμέρισμα του κεντρικού Μάντσεστερ.
Εν τω μεταξύ η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων συνεχίζεται. Δέκα ονόματα έχουν ανακοινωθεί, ενώ όπως έγινε γνωστό έχουν ειδοποιηθεί όλες οι οικογένειες των θυμάτων.
http://dialogos.com.cy/blog/archizi-i-anaptixi-stratioton-sti-vretania/#.WSWkzeRdC00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΕΛΙΟΥ