Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Κίνδυνος πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ στη νότια Συρία για το πέρασμα Αλ Τανφ (φωτο+χάρτης)

 
 
0
Εκατοντάδες παραστρατιωτικοί της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και των σιιτικών ιρακινών Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι) πήραν θέσεις στο πλευρό του συριακού στρατού στα ανατολικά της συριακής επαρχίας Χομς, στη νότια Συρία, για να διασφαλίσουν από κοινού τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Δαμασκό με τη Βαγδάτη.
Στόχος τους, σύμφωνα με το Al Masdar News, είναι να θέσουν υπό τον έλεγχό τους και το συνοριακό πέρασμα Αλ Τανφ, που στην παρούσα φάση ελέγχεται από αντάρτες που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.
Το συνοριακό πέρασμα Αλ Τανφ βρίσκεται στο τριεθνές Συρίας, Ιορδανίας και Ιράκ. Εκεί έχουν αναπτυχθεί στο πλευρό των ανταρτών Αμερικανοί, Βρετανοί και Νορβηγοί κομάντος. Την ίδια ώρα, στη νότια Συρία, αναπτύχθηκαν και Ρώσοι καταδρομείς στο πλευρό των συριακών δυνάμεων.
Η συγκέντρωση όλων αυτών των δυνάμεων στην περιοχή δεν προμηνύει κάτι «καλό», αφού αρκεί μια σπίθα για να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των δυνάμεων του Διεθνούς Συνασπισμού και των συριακών στρατευμάτων που υποστηρίζονται από Ρώσους, Ιρανούς και Ιρακινούς, κάτι που θα έκανε συντρίμμια όλες τις ισορροπίες του τρόμου που έχουν κρατηθεί μέχρι στιγμής στη Μέση Ανατολή.
Οι ιρακινές σιιτικές Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης, που θεωρούνται τμήμα του ιρακινού στρατού, θα αναλάβουν σύμφωνα με το Al Masdar News μεγαλύτερη δράση στη Συρία, καθώς η κυβέρνηση της Δαμασκού θεωρεί ότι με τη συμμετοχή τους θα καταφέρει να εξοντώσει το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή.
Στην κεντρική φωτογραφία βλέπετε σιίτες μαχητές που μάχονται στο πλευρό της κυβέρνησης της Δαμασκού και έχουν σπεύσει στο μέτωπο της Αλ Τανφ.
Και στις ακόλουθες φωτογραφίες, σιίτες μαχητές ποζάρουν στις πινακίδες που δείχνουν προς τα ιρακινά σύνορα και την Αλ Τανφ:
Κίνδυνος πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ στη νότια Συρία για το πέρασμα Αλ Τανφ (φωτο+χάρτης) - Εικόνα0
Κίνδυνος πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ στη νότια Συρία για το πέρασμα Αλ Τανφ (φωτο+χάρτης) - Εικόνα1
Δείτε τον πολεμικό χάρτη της νότιας Συρίας:Κίνδυνος πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ στη νότια Συρία για το πέρασμα Αλ Τανφ (φωτο+χάρτης) - Εικόνα2Με κόκκινο χρώμα είναι οι κυβερνητικές δυνάμεις, με πράσινο οι «μετριοπαθείς» και με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος. Όπως βλέπετε, οι συριακές δυνάμεις προελαύνουν προς το συνοριακό πέρασμα Αλ Τανφ, το οποίο ελέγχεται από αντάρτες που υποστηρίζονται από το Διεθνή Συνασπισμό και στο πλευρό τους έχουν αναπτυχθεί Βρετανοί, Αμερικανοί και Νορβηγοί κομάντος. Από το συνοριακό πέρασμα Αλ Τανφ περνά ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει τη Δαμασκό με τη Βαγδάτη και αυτό τον δρόμο θέλει να ελέγχει η συριακή κυβέρνηση για να μπορεί να ενισχύεται και οδικώς πλέον από το Ιράν. Στα σύνορα με την Ιορδανία βλέπετε σε κύκλο και την άλλη προέλαση του συριακού στρατού, με την υποστήριξη των Ρώσων. Αυτό το νέο πεδίο μάχης είναι το πιο επικίνδυνο αυτή τη στιγμή στη Συρία γιατί μπορεί να φέρει αντιμέτωπους τους δυτικούς με Ρώσους και Ιρανούς.
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...