Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Στις Κάννες ο Κλίντ Ήστγουντ επιτέθηκε στην πολιτική ορθότητα. «Xάσαμε το χιούμορ μας»

 

του Στιούαρτ Κλάρκ του Variety

Την Κυριακή στις Κάννες, ο Κλίντ Ήστγουντ είπε σε ένα εκστατικό κοινό, ότι θα επιστέψει στην ηθοποιία μπροστά από την κάμερα. Ο Ήστγουντ έδινε ένα masterclass στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών και επί τρία λεπτά δεχόταν χειροκροτήματα από αυτούς που μπορούσαν να παραβρεθούν σε ένα γεμάτο αμφιθέατρο και ανάμεσ στους οποίους ήταν το αφεντικό της Warner Bros, Κέβιν Τσουτζιχάρα.
Ο κινηματογραφικός αστέρας δεν μίλησε για την πολιτική κατάσταση στις ηΠΑ, επικεντρώνοντας στην μακρά καριέρα του μπρός και πίσω από την κάμερα. Είπε ότι η πρώτη του ταινία με πρωταγωνιστή τον Επιθεωρήτή Κάλλαχαν θεωρήθηκε πολιτικά μη ορθή και ήταν η αρχή μιας περιόοδυ ππολιτικής ορθότητας που ακόμα συνεχίζεται. Είπε «Αυτοκτονούμε με το να πιστεύουμε σε αυτήν (την πολιτική ορθότητα), έχουμε χάσει την αίσθηση του χιούμορ».
Aπέχοντας κυρίως τα τελευταία χρόνια από την ηθοποιία προς χάριν της σκηνοθεσίας, ο τελευταίος ρόλος του επί της μεγάλης οθόνης ήταν το 2012 στα «Γυρίσματα της ζωής» Είπε ότι του λείπει η ερμηνεία επί της οθόνης, αλλά για λίγο και όχι συχνά» αλλά πρόσθεσε όττι σκέφτεται να επσιτρέψει κάποια στιγμή, «Ήμουνα ηθοποιός για μεγάλο διάστημα. Θα το ξανακάνω κάποια μέρα».
Ο Ήστγουντ που είναι 86 ετών μίλησε για το πως ήταν να μεγαλώνει κανείς στην Αμερική της οικονομικής κρίσης. Είπε: «Στα 5 η στα 6 δεν του δίνεις σημασία και δεν ξέρεις τίποτα άλλο. Αλλά μόλις μεγαλώνεις αρκετά για να καταλάβεις την εποχή που ζεις, αντιλαμβάνεσαι πόσο εκτιμάς τους γονείς σου που έπρεπε να το ζήσουν»
Και πρόσθεσε: «Όλοι πιστεύουν ότι αυτή η τελευταία οικονομική ύφεση ήταν κακιά, αλλά δεν ξέρουν τι σημαίνει αληθινά οικονομική κρίση»
Ο κριτικός κινηματογράφου των «Τάιμςς του Λος Άντζελες», Κένεθ Τούραν ρώτησε τον Ήστγουντ για την φήμη που έχει ως σκηνοθέτης που βασίζεται περισσότερο στο ένστικτο του. «Τα ένστικτα σου είναι πολλές φορές καλύτερο από την σκέψη σου» απάντησε ο Ήστγουντ. «Το να αναλύεις η να ψευδοαναλύεις τα πράγματα με την λογική μπορεί να σε βάλει σε κουτάκι».
«Ο κινηματογράφος είναι μια μορφή τέχνης που βασίζεται στο συναίσθημα, δεν βασίζεται καθόλου στη διανόηση»
Όταν ρωτήθηκε για σύγχρονες ταινίες και σκηνοθέτες που θαυμάζει, ο κινηματογραφικός αστέρας είπε ότι με το να δουλεύει ανάμεσα στις τελευταίες του ταινίες «Ελεύθερος Σκοπευτής» και «Σάλλυ», δεν μπόρεσε να δει καινούργιες ταινίες, αλλά πρόσφατα ξαναείδε την «Λεωφόρο της Δύσεως» του Μπίλυ Γουάιλντερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...