Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Ο Ιταλομαροκινός δράστης του Λονδίνου είχε δηλώσει πως θα γίνει τρομοκράτης

 

Ο Ιταλομαροκινός δράστης του Λονδίνου είχε δηλώσει πως θα γίνει τρομοκράτης
0
Ο «τζιχαντιστής με τη φανέλα της Άρσεναλ» ο οποίος είχε πρόσβαση στα τούνελ κάτω από τη Βουλή είχε δηλώσει πως θα γίνει τρομοκράτης και μάλιστα στους Ιταλούς αστυνομικούς που τον σταμάτησαν στο αεροδρόμιο της Μπολόνια τον Μάρτιο του 2016, αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αρχές της Ιταλίας είχαν ενημερώσει τις βρετανικές σχετικά με τον Γιουσέφ Ζάγμπα. 

Ο Ζάγμπα, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες είχε προσπαθήσει να ταξιδέψει το 2016 στην Κωνσταντινούπολη με ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή με στόχο όπως πιστεύεται να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με την μητέρα του που μίλησε στους δημοσιογράφους ο 22χρονος ριζοσπαστικοποιήθηκε από υλικό το οποίο βρήκε στο διαδίκτυο. Η μητέρα του συμπλήρωσε πως οι άλλοι δύο τζιχαντιστές που συμμετείχαν στην επίθεση, ο Κουράμ Μπατ και ο Ρασίντ Ρεντουάν, ήταν φίλοι του.

«Θέλω να γίνω τρομοκράτης» φέρεται να είχε πει χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς που τον σταμάτησαν ενώ στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκε προπαγανδιστικό υλικό.

Ο Ζάγμπα σημειώνεται πως γεννήθηκε στο Μαρόκο, ενώ τον Ιανουάριο του 2015 τότε δηλαδή που οι γονείς του χώρισαν ξεκίνησε να σπουδάζει ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μετανάστευσε μαζί με τη μητέρα του στην Ιταλία.

«Μου μιλούσε για τη Συρία ως τον ιδανικό τόπο για να ζήσει ως αγνός Μουσουλμάνος. Αλλά ο τρόπος που μιλούσε γι' αυτό έδειχνε ότι είχε υποστεί πλύση εγκεφάλου από το διαδίκτυο. Εγώ τον προειδοποίησα για όσα έβλεπε εκεί αλλά δεν μπόρεσαν να του αλλάξω γνώμη» είπε η μητέρα του Ζάγμπα η οποία αποκάλυψε πως είχε να μιλήσει μαζί του από την Πέμπτη, δηλαδή δύο μόλις εικοσιτετράωρα πριν την επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...