Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Bloomberg: Αυξημένο το επενδυτικό ενδιαφέρον για τον χρυσό - Έχει ενισχυθεί 11% από τις αρχές του 2017

 

05/06/2017 - 23:51
Bloomberg: Αυξημένο το επενδυτικό ενδιαφέρον για τον χρυσό - Έχει ενισχυθεί 11% από τις αρχές του 2017
Το βράδυ της Δευτέρας τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν με κέρδη στα 1.282,70 δολάρια ανά ουγγιά
Αυξημένη επενδυτική αισιοδοξία "βλέπει" ανάμεσα σε hedge funds και επενδυτές το Bloomberg, όσον αφορά στις τοποθετήσεις τους στην αγορά του χρυσού.
Ειδικότερα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι αισιόδοξες τοποθετήσεις στο πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκαν κατά 37%, σημειώνοντας τις καλύτερες επιδόσεις από το 2007.
Οι long θέσεις αναμένεται να αυξηθούν την τρέχουσα εβδομάδα, εκτιμά ο Tai Wong, αναλυτής της αγοράς πολύτιμων μετάλλων στην BMO Capital Markets.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή του χρυσού έχει ενισχυθεί κατά 11% φέτος, εν μέσω ανησυχιών για το κατά πόσο θα μπορέσει να περάσει από το Κογκρέσο ο Trump την αναπτυξιακή του ατζέντα. Οι επενδυτές προτιμούν, με φόντο την κατάσταση αυτή, τον "ασφαλή παράδεισο" των μετάλλων. 
Το βράδυ της Δευτέρας τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν με κέρδη στα 1.282,70 δολάρια ανά ουγγιά, αγγίζοντας το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 1.286 δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...