Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Guardian: Τέλος στην υποχρεωτική υποδοχή προσφύγων από χώρες της ΕΕ – Θα εγκλωβίζονται σε Ελλάδα και Ιταλία;

 
Guardian: Τέλος στην υποχρεωτική υποδοχή προσφύγων από χώρες της ΕΕ – Θα εγκλωβίζονται σε Ελλάδα και Ιταλία;
Σοβαρό είναι πλέον το ενδεχόμενο κατάργησης του σχεδίου της ΕΕ που υποχρεώνει τις χώρες - μέλη της ΕΕ να υποδέχονται πρόσφυγες, όπως προκύπτει από επιστολή του Donald Tusk, την οποία επικαλείται ο Guardian.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα εξηγήσει στους ηγέτες της ΕΕ, κατά τη Σύνοδο της προσεχούς Πέμπτης, ότι οι υποχρεωτικές ποσοστώσεις στην υποδοχή προσφύγων είναι ένα αναποτελεσματικό μέτρο που πρέπει να εγκαταλειφθεί, καθώς δεν έχει αποδώσει ενώ υπάρχουν πολλές χώρες οι οποίες αντιδρούν.

Η κατάργηση των ποσοστώσεων θα προκαλέσει πρόβλημα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, καθώς οι δύο χώρες αποτελούν τις κύριες πύλες εισόδου της Ευρώπης για πρόσφυγες και μετανάστες.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, πιθανή είναι η αντίδραση της Γερμανίας και της Σουηδίας σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση του σχεδίου, κάτι που θα οδηγούσε σε μείωση της βοήθειας που προσφέρουν οι άλλες χώρες - μέλη.

Ο Tusk, σύμφωνα με τον Guardian, θα θέσει προθεσμία έξι μηνών στους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να καταλήξουν ομόφωνα σε συμφωνία για μεταρρυθμίσεις στο ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου. Σε διαφορετική περίπτωση θα προτείνει εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες είναι άγνωστο αν θα είναι προς το συμφέρον των χωρών που δέχονται τη μεγαλύτερη προσφυγική πίεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...