Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Καιρός - Προσοχή: Έρχεται ψυχρή εισβολή στη χώρα μας – Πού θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα

 

Καιρός - Προσοχή: Έρχεται ψυχρή εισβολή στη χώρα μας – Πού θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται (ξανά) καταιγίδες και χιόνια – Σε ποιες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά, σύμφωνα με την ΕΜΥΓια ψυχρή εισβολή το Σαββατοκύριακο προειδοποιεί ο Γιάννης Καλλιάνος. 
Καιρός για… καταιγίδες και χιόνια. Κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τις επόμενες ημέρες τη χώρα . Ήδη από σήμερα, Τετάρτη (10/01/2018) σε πολλές περιοχές τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι έντονα.
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής το βράδυ. Περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4-6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Το βράδυ οι βροχές στα κεντρικά και νότια θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες, κυρίως στη Στερεά και την Πελοπόννησο, πιθανώς τοπικά ισχυρές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τη νύχτα τοπικά ισχυρές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3-4 μποφόρ, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4-6 μποφόρ και τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα βόρεια ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4-6 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καιρός τώρα: Συννεφιασμένη η Τετάρτη - Δείτε πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες (pics)

Καιρός τώρα: Συννεφιασμένη η Τετάρτη - Δείτε πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες (pics)

Καλλιάνος: Έρχεται κακοκαιρία διαρκείας με ισχυρές καταιγίδες και χιόνια και στα πεδινά

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, διαδοχικά συστήματα κακοκαιριών θα μας προσεγγίσουν από τα δυτικά τις επόμενες ημέρες, με αποτέλεσμα, να εκδηλωθούν βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σποραδικές καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Αναλυτικά, η πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου, όπως αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook, αναφέρει:
«Έναρξη των βροχοπτώσεων από την Τετάρτη
Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης, θα εκδηλώνονται τοπικές βροχοπτώσεις στα τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας που βρίσκονται ανατολικά της κορυφογραμμής της Πίνδου, άρα σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της κεντροβόρειας Εύβοιας, πιθανώς τοπικά στις Σποράδες αλλά και στην ανατολική Πελοπόννησο. Από το βράδυ της Τετάρτης όμως, θα προσεγγίσουν τη δυτική Ελλάδα νεφώσεις οι οποίες θα είναι εφοδιασμένες με μεγάλα ποσά υγρασίας και έτσι θα βρέξει (τοπικά ισχυρά) και εκεί. Μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ή και λίγο μετά από αυτά) οι βροχές και οι καταιγίδες θα έχουν επεκταθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Βροχές και στην Αττική
Από το βράδυ τις Τετάρτης αναμένεται «πέρασμα» με βροχοπτώσεις και από την Αττική και πιθανότατα ακόμη και εκδήλωση τοπικών καταιγίδων που θα διατηρηθούν κατά διαστήματα έως και την Πέμπτη το πρωί.
Πέμπτη - Παρασκευή: Συνέχιση του άστατου καιρού
Μετά την Τετάρτη, το επόμενο διήμερο, δηλαδή αυτό της Πέμπτης και της Παρασκευής, ο καιρός αναμένεται κατά διαστήματα άστατος στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές και οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες αλλά και οι χιονοπτώσεις που θα εκδηλώνονται στα ορεινά από τα 1.000 μέτρα στη βόρεια Ελλάδα και από τα 1.300-1.400 μέτρα στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.
Προσοχή στις τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί
Κυρίως σε κλειστές πεδιάδες της ηπειρωτικής Ελλάδας, μέχρι και τουλάχιστον την Παρασκευή θα σημειώνονται τοπικές ομίχλες που θα περιορίζουν σημαντικά την ορατότητα.
Ψυχρή εισβολή το Σαββατοκύριακο
Το Σαββατοκύριακο αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας για τις περισσότερες περιοχές της χώρας και αρχής γενομένης ασφαλώς από τη βόρεια Ελλάδα. Η πτώση της θερμοκρασίας στις πιο κεντρικές περιοχές της χώρας θα γίνει αισθητή κυρίως την Κυριακή. Δεν φαίνεται με μια πρώτη εκτίμηση όμως για κάτι ακραίο. Σίγουρα θα εισέλθουν ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια και προερχόμενες από τη Ρωσία, όμως δεν θα ρίξουν τη θερμοκρασία σε τιμές που θα προβληματίσουν. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και θα πνέουν με εντάσεις 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο. Στο Ιόνιο θα είναι σαφέστατα καλύτερη η κατάσταση».
Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...