Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Κοσυφοπέδιο και Μετόχι: Ο Σερίφης έστειλε μηνυμα στα Αλβανά

Κοσυφοπέδιο και Μετόχι: Ο Σερίφης έστειλε μηνυμα στα Αλβανά

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι, ακύρωσε την επίσκεψη που είχε προγραμματιστεί για την 11η Ιανουαρίου, επειδή η Πρεσβεία των ΗΠΑ δεν του έδωσε βίζα σύμφωνα με πληροφορίες από την Εθνική Φρουρά στην Αϊόβα, σε εκδήλωση της οποίας είχε προσκληθεί ο Χαραντινάι.
Ο εκπρόσωπος της εθνικής φρουράς της Αϊόβα είπε ότι, «ο πρωθυπουργός Χαραντινάι προσκλήθηκε από τον διοικητή, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να πάρει βίζα και είναι μαζί μας». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τον Χαραντινάι θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος και υπουργός εξωτερικών, Μπεντζέτ Πατσόλι.
Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξε άρνηση .«Δεν έχουμε καμία θετική ή αρνητική επιβεβαίωση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Χαραντινάι.
Όλα τα ΜΜΕ στην Πρίστινα γράφουν ότι η Πρεσβεία των ΗΠΑ πέρασε το μήνυμα από τη διεθνή κοινότητα, για την προσπάθεια να αλλάξει ο νόμος που επιτρέπει τη δημιουργία του ειδικού δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου του «Ουτσεκά».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι , σε ένδειξη συμμόρφωσης, κάλεσε τους βουλευτές να επικυρώσουν τη συμφωνία για την οριοθέτηση των συνόρων το Μαυροβούνιο.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Κάντρι Βέσελι και αρχηγός του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσσυφοπεδίου, PDK, με άρθρο του που δημοσιεύθηκε στη «Gazeta Express», τόνισε ότι το «Δικαστήριο», που θα δικάσει τον «Ουτσεκα» , «είναι μια αδικία που γίνεται στο όνομα της δικαιοσύνης!», επιτέθηκε στην αντιπολίτευση που θέλει να λύσει παλιές διαφορές «με τους αγωνιστές», και σημείωσε ,ότι «οι προσπάθειες από βουλευτές να ανακαλέσουν το νόμο θα αποτύχουν».
Ο Βέσελι , ο οποίος ήταν γνωστός ως «Κομαντάντ Λούλι» κατά τη διάρκεια του πολέμου, κάλεσε τους συναγωνιστές του να παραμείνουν ήρεμοι.
«Λέω στους συναγωνιστές μου να συνεχίσουν να είναι ήρεμοι και αξιοπρεπής, όπως πάντα. Να είστε περήφανοι όχι μόνο για τις νίκες στον πόλεμο αλλά και για την επιτυχία για το κράτος του Κοσσυφοπεδίου». Μετά τη δήλωση Βέσελι η ΚΦΟΡ, ανακάλεσε τις ανησυχίες της για την ασφάλεια στο Κόσσοβο.
Η ΚΦΟΡ ανακοίνωσε ότι «η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο είναι ήρεμη και σταθερή» και ότι «θα συνεχίσει να εξασφαλίζει ένα ασφαλές περιβάλλον και την ελεύθερη κυκλοφορία σε όλη την επικράτεια του Κοσσυφοπεδίου».
Η ΚΦΟΡ επιβεβαίωσε τις επαφές με το σερβικό Γενικό Επιτελείο επισημαίνοντας ότι μερος της εντολής της ΚΦΟΡ , είναι «η διατήρηση στενών επαφών και η συχνή ανταλλαγή πληροφοριών με τα όργανα της κυβέρνησης στην Πρίστινα, με το Βελιγράδι, τις γειτονικές χώρες και τους διεθνείς οργανισμούς.
Προηγουμένως ο αρχηγός του σερβικού Γενικού Επιτελείου στρατηγός Λιούμπισα Ντίκοβιτς δήλωσε ότι ενημερώθηκε από τον διοικητή της KFOR ότι μπορεί να υπάρχουν απειλές για την ασφάλεια, στη «ζώνη ασφαλείας», στο Πρέσεβο και το Μπουγιάνοβατς. καθώς και στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...