Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Κ. Μητσοτάκης: Διαλύσατε την παραγωγική οικονομία, πνίξατε τους πολίτες με την υπεροφορολόγηση

 





Κ. Μητσοτάκης: Διαλύσατε την παραγωγική οικονομία, πνίξατε τους πολίτες με την υπεροφορολόγηση
Του Δημήτρη Γκάτσιου
Εγκαλώντας τον πρωθυπουργό για τους παιάνες του σχετικά με την τρίτη επέτειο από το δημοψήφισμα του 2015, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στράφηκε στη δευτερολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά του κ. Τσίπρα και τόνισε ότι με την πολιτική της η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων διέλυσε την παραγωγική οικονομία.
"Εσείς δεν ήσασταν αυτός που στο Συνέδριο του Economist είπατε πως τα πλεονάσματα του 3,5% καταδικάζουν τη χώρα σε ύφεση και λιτότητα; Σε αντίθεση με εσάς, εγώ σας φέρνω αντιμέτωπο με αυτά που έχετε πει. Τελικά κ. Τσίπρα, είναι ή δεν είναι εφικτό να κρατήσουμε μεγάλα πλεονάσματα, χωρίς να βουλιάζουμε την οικονομία στην ύφεση; Διαλύσατε την παραγωγική οικονομία, επιβάλατε δυσβάσταχτους φόρους. Καλοδεχούμενη κάθε παρέμβαση στο χρέος. Αλλά όχι ικανή να βγάλει τη χώρα από την περιπέτεια, στην οποία εσείς την έχετε βάλει", σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να εστιάσει στο "καυτό" ζήτημα του ιδιωτικού χρέους, το οποίο διογκώνεται συνεχώς.
"Βεβαίως το δημόσιο χρέος είναι σημαντικό, αλλά υπάρχει και το ιδιωτικό χρέος. Οι πολίτες πνίγονται από τα χρέη. Έχουν γίνει ένα εκατομμύριο κατασχέσεις. Παραλάβατε το ιδιωτικό χρέος 85,3 δισεκατομμύρια ευρώ και σήμερα είναι 131 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτή η άνοδος είναι το αποτέλεσμα των τραγικών δικών σας επιλογών. Της υπερφορολόγησης. Της εξαφάνισης της μεσαίας τάξης. Της σκληρά ταξικής προσέγγισης προς όποιον παράγει και δημιουργεί", επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Βάλλοντας κατά του πρωθυπουργού για τις αναφορές του στο δημοψήφισμα του 2015, ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε τα δραματικά αποτελέσματα που είχε αυτό στην οικονομία. "Παραμένετε υπερήφανος για το δημοψήφισμα, που έκλεισε τις τράπεζες. Με τις σαχλαμάρες σας, χάσατε 34 δισεκατομμύρια ΑΕΠ κάθε χρόνο. Μιλήσατε με υπερηφάνεια για το δημοψήφισμα. Όμως εκτός από τα capital controls προκαλέσατε και τρίτη αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Καταστρέψατε αξία του Έλληνα πολίτη πάνω από 25 δισεκατομμύρια ευρώ και μας λέτε ότι είστε υπερήφανος για τα τσάμικα που χορεύατε. Εάν δεν ήμασταν εμείς, η Ελλάδα θα είχε βγει από το ευρώ. Στον κ. Μεϊμαράκη είπατε "ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν". Στον κ. Μεϊμαράκη, στην κ. Γεννηματά και στον κ. Θεοδωράκη είπατε ότι δε θα κάνετε εκλογές και μετά από 45 ημέρες κάνατε. Ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης", επεσήμανε.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που απάντησε σημείο προς σημείο σε όλα όσα υποστήριξε από βήματος Βουλής ο πρωθυπουργός, στράφηκε κατά των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, τους οποίους και κατηγόρησε για κοροϊδία των συνταξιούχων. "Μιλάτε για τους συνταξιούχους, εσείς που τους κοροϊδέψατε, τάζοντας 13η σύνταξη. Εσείς ψηφίσατε τις μειώσεις. Εάν αλλάξετε πολιτική και τις ξεψηφίσετε, εμείς μαζί σας. Ο κ. Σολτς, που συνάντησα, έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει για αυτά που συζητήσαμε την εφημερίδα των Συντακτών. Έγινε ακόμα ένα θαύμα της σύγχρονης δημοσιογραφίας. Τα έγραψε και ο κ. Κρατερός. Στημένο από τα υπόγεια του Μαξίμου ήταν", ανέφερε.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε:
-Όλη η καμπάνια του κ. Ζάεφ στηρίζεται στο πολύ από επιχείρημα ότι πήραμε από την Ελλάδα "μακεδονική" γλώσσα και εθνότητα. Δώσατε κ. Τσίπρα αυτό που κανείς άλλος δεν ήταν διατεθειμένος να δώσει.
-Καταλαβαίνω την προσπάθεια σας να παρουσιάσετε το πρόγραμμα της ΝΔ ως πρόγραμμα της φαντασίας σας. Μιλήσατε για τον κατώτατο μισθό και στο ΣΕΒ είπα για αύξηση του κατώτατου μισθού. Με τις πρωτοβουλίες μας δείχνουμε ότι έχουμε έμπρακτη κοινωνική ατζέντα. Σας ενοχλεί που πρώτοι είπαμε όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς. Σας ενοχλεί που πρώτοι φέραμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. 
-Στο προσφυγικό, σας είπα από την πρώτη στιγμή ότι στο ζήτημα πρέπει να βρούμε ευρωπαϊκές λύσεις. Είναι τόσο δύσκολο να πείτε ότι πρέπει να προστατεύουμε τα σύνορά μας; Τι ιδεολογικά γραμμάτια έχετε να εξοφλήσετε; Οι λύσεις πρέπει να είναι ευρωπαϊκές. Πρέπει να υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Και να σταθούμε απέναντι σε αυτούς που θεωρούν ότι το πρόβλημα δεν τους αφορά.
-Βρέθηκα στην Πάτρα και το μεγάλο παράπονο είναι αυτός ο ταλαίπωρος δρόμος από την Πάτρα στον Πύργο. Το έργο σταμάτησε με τον κ. Καλογρίτσα. Του δώσατε κανάλι με τα βοσκοτόπια. Ποιον κοροϊδεύετε κ. Τσίπρα;
-Εδώ και δύο χρόνια εκδοτικά συγκροτήματα έχουν στοχοποιήσει χυδαία τη σύζυγό μου. Ως αποτέλεσμα αυτών των δημοσιευμάτων, με αστραπιαία ταχύτητα διεξήχθη φορολογικός έλεγχος στη σύζυγό μου και το αποτέλεσμα ήταν να προκύψει ότι δεν υπάρχει καμία φορολογική εκκρεμότητα. Μην αναφερθείτε πάλι στο όνομα της συζύγου μου. Αρκετά την ταλαιπωρήσατε. Είναι και άνανδρο από ένα σημείο και πέρα. Είναι άνανδρο και πρωτοφανές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...