Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού

0
3706
Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Έγκλημα κατά του Θεού!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra
Το τελευταίο διάστημα, παρακολουθούμε με ανοιχτό το στόμα και με πόνο στην καρδιά, την ευθεία επίθεση της Πολιτείας ενάντια στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Συγκροτείται γι’ αυτό ένα ολόκληρο σώμα αποτελούμενο από τον Πρωθυπουργό της χώρας, Υπουργούς αλλά και τον ειδικό επιστήμονα περί του θέματος του ιού, τον «στρατηγό» σε αυτήν τη μάχη, όπως χαρακτηριστικά τον αποκάλεσε ο κ. Μητσοτάκης. Μόνο που δε ξέρουμε ακριβώς σε ποια «μάχη» αναφερόταν. Αποφασίζεται έτσι, φασιστικώ τω τρόπω, ενάντια στην Ορθόδοξη Πίστη και παράδοσή μας να λειτουργούνται οι Ναοί κεκλεισμένων των θυρών. Αρχικά, για να οδηγηθούμε, εν συνεχεία, στην καθολική απαγόρευση κάθε λατρευτικής τελετής και Λειτουργίας έως τις 11 Απριλίου, βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Να σιωπήσουν οι Εκκλησίες, να μην υμνεί ο πιστός λαός τον Κύριο και Θεό του μέσα από τις κατανυκτικότατες ακολουθίες της ευλογημένης Αγίας Τεσσαρακοστής. Όπερ και εγένετο!
Σαν να βγήκαν στην επιφάνεια πολυκαιρισμένα απωθημένα του κρατικού μηχανισμού και ανικανοποίητοι δαιμονικοί πόθοι, για μανιασμένο πόλεμο κατά της Ορθοδοξίας. Ζούμε στιγμές μαύρες, σταλινικής Ρωσίας, τότε που η Εκκλησία ήταν ο εχθρός του λαού κατά τους Μπολσεβίκους. Μα τούτο δεν υπαινίσσεται και σήμερα η κρατική αρχή; Ποινικοποιεί τη Θεία Λειτουργία, ως μέσο μετάδοσης του ιού, καταστέλλει τις λατρευτικές συνάξεις των πιστών μέσα στις Εκκλησίες, ως αιτία εξάπλωσης της πανδημίας και όλο αυτό με πρόσχημα το καλό του λαού!!!
Πριν ακόμα ολοκληρωθεί η καθολική απαγόρευση, πριν ακόμα υπογραφεί η επόμενη κίνηση του κράτους, για διακοπή ή συνέχιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών, η κ. Κεραμέως είναι για ένα σίγουρη. Αυτό είναι βέβαια, το κλείσιμο των Εκκλησιών κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, ακόμα και της ημέρας της Ενδόξου Αναστάσεως του Κυρίου μας. Με έπαρση και αλαζονεία, που πηγάζει από την εξουσία που κατέχει η κ. Κεραμέως δηλώνει ότι: Φέτος οι χριστιανοί δε θα κάνουν Πάσχα! Φυσικά χρησιμοποιεί τη γνωστή τακτική του αιφνιδιασμού, τη γνωρίζει άλλωστε καλά, αφού τη χρησιμοποίησε επιτυχώς στις αμέσως προηγούμενες αποφάσεις της και ενώ συνδιαλεγόταν με την Ιερά Σύνοδο. Πολύ κακή εντύπωση επίσης έκανε η τηλεοπτική της εμφάνιση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, την Τρίτη 7 Απριλίου, όπου σε σχετική ερώτηση τόνισε με περισσή αναίδεια ότι, ούτε καμπάνες επιτρέπεται να σημάνουν τη Μεγάλη Εβδομάδα, ούτε κερί μπορούν να ανάψουν οι πιστοί στον Επιτάφιο, ακόμα και σε ώρες εκτός ακολουθίας!!!
Εκτίθεται η κ. Υπουργός, γιατί πιεζόμενη, ποιος ξέρει από τι δυνάμεις, έσπευσε να ανακοινώσει το μείζον θέμα που τους καίει και αυτό δεν είναι η υγεία των πολιτών με την αποφυγή της διασποράς του ιού, αλλά η απαγόρευση, ώστε να μη ζήσουν οι πιστοί και να μην εορτάσουν τη Λαμπροφόρο Ανάσταση του Χριστού μας. Αδημονούν μη ξαναζήσει η χριστιανοσύνη για άλλη μια φορά Ανάσταση. Έχουν βάλει δαιμονικό σκοπό, να εκδιώξουν το Θεό από τον κόσμο, ώστε να μείνει ο κάθε άνθρωπος γυμνός και τετραχειλισμένος, βορά σε νύχια αρπακτικών.
Πάσχει όλη η πλάση και θρηνεί με αυτό που συμβαίνει, αλλά θρηνούμε ακόμα περισσότερο γιατί εγκαταλειφθήκαμε ως πρόβατα μη έχοντα ποιμένα. Αληθινά, βιώνουμε τον παραβολικό λόγο του Κυρίου μας, για τον ποιμήν τον καλό και για τον μισθωτό. Μάλιστα, φανερώθηκε ξεκάθαρα ότι δεν είχαμε ποιμένες αληθινούς, αλλά μισθωτούς, που πάνω στον κίνδυνο και στο άκουσμα του λύκου το έβαλαν στα πόδια, πήδηξαν τη μάντρα και έφυγαν, αφήνοντάς μας μόνους να μας καταβροχθίσουν οι λύκοι, όπως και γίνεται.
Θρηνούμε γοερά, βλέποντας τους Ιεράρχες μας να αγνοούν τον ρόλο τους στη ζωή και να κινούνται υποτελώς, κάνοντας την Εκκλησία μας από Αρχόντισσα και Μητέρα να γίνεται μια υποτακτική, έτοιμη να ακούσει και να εκτελέσει προσταγές. Μα πόση ανοησία έχει ξεβράσει αυτό το Κολυμπάρι με τη Ψευδοσύνοδό του!!! Μιλούν με μια απέραντη ευγένεια και επιείκεια σε αυτούς που πολεμούν τον Αρχηγό της Πίστης μας, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Ξεχνάνε πως σε αυτές τις θέσεις δεν βρίσκονται, ως φυσικά πρόσωπα, για να δείξουν τους καλούς τους τρόπους, αλλά έχουν μια αποστολή, να στέκουν στη μάντρα της ποίμνης του Χριστού μας και να απωθούν τους λύκους που έρχονται. Αντί ευθύς εξαρχής, να μαρτυρήσουν την Αλήθεια της Πίστης μας με θάρρος, να εκπροσωπήσουν την ανάγκη του κάθε πιστού και το αναφαίρετο δικαίωμά του να εκκλησιάζεται και να Κοινωνάει, προσδοκώντας τη σωτηρία της ψυχής του, να εορτάσει τη μεγαλύτερη εορτή της Ορθοδοξίας μας που είναι η Ανάσταση και να ευφρανθεί η ψυχή μας με το Χριστός Ανέστη, αντί αυτού η Ιεραρχία συμβιβάστηκε και για μια ακόμη φορά συμπεριφέρθηκε μάλλον ως Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και όχι ως η Κιβωτός της Αληθείας. Ας αναλογιστούν, ποια σχέση έχουν με εκείνες τις ηρωικές ψυχές, τους ιερείς και ιεράρχες που κράτησαν ανόθευτη την Πίστη και φύλαξαν το ποίμνιό τους στα χρόνια που πέρασαν, θυσιάζοντας ακόμα και τη ζωή τους και ας έρθουν σε συναίσθηση πριν να είναι αργά…
Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα απόσπασμα από σχετικό βίντεο από ΕΡΤ Α.Ε.
Διαβάσαμε στο vimaorthodoxias.gr:

Κεραμέως: Προς Κεκλεισμένων των θυρών οι Λειτουργίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Παράταση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για τις εκκλησίες και μετά τις 11 Απριλίου προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ… τονίζοντας ωστόσο ότι μελετάται το ενδεχόμενο να γίνει αποδεκτό το αίτημα για την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών αλλά κεκλεισμένων των θυρών.
«Με απόλυτο σεβασμό στο θρησκευτικό αίσθημα όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων, και το τονίζω αυτό γιατί οι αποφάσεις μας αφορούν όλα τα δόγματα και όλες τις θρησκείες. Η απόφαση που εκδόθηκε χθες έχει ημερομηνία μέχρι 11 Απριλίου θα εκδοθεί νέα απόφαση που θα αφορά και την Μεγάλη Εβδομάδα και έχουμε ακούσει το αίτημα για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών. Δηλαδή για λειτουργίες που δεν θα επιτρέπονται πιστοί, θα μπορεί να υπάρχει ένας κληρικός και ένας ψάλτης ίσως» – τόνισε χαρακτηριστικά η Υπουργός Παιδείας.
Κλείνοντας η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «αυτή την στιγμή αποκλείεται η οποιαδήποτε συμμετοχή πιστών για έναν και μόνο λόγο, και δεν έχει να κάνει επ ουδενί με το θρησκευτικό αίσθημα κανενός, αλλά ότι αυτή την στιγμή ο μεγαλύτερο κίνδυνος της εξάπλωσης του ιού είναι η συνάθροιση».
Ολόκληρο το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...