Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Ο ιος εξαπλώνεται πλέον ραγδαία στην Ελλάδα

 Σε κρίσιμη κατάσταση 3 μωρά!

       
Στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης διεκομίσθησαν με κορωνοϊό άλλα δύο βρέφη 3,5 και 9 μηνών. Στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο.
Τα δείγματα τους βγήκαν θετικά και εξετάζονται και τα δείγματα των γονέων τους.
Παράλληλα, στην νεογνολογική κλινική του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ένα κοριτσάκι 15 μηνών από τον οικισμό των Ρομά στο Δροσερό της Ξάνθης. Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται σοβαρή και βεβαρημένη, καθώς είχε υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες το βρέφος είναι διασωληνωμένο στη ΜΕΘ.
Το πρώτο δείγμα είχε βρεθεί αρνητικό ενώ το δεύτερο βγήκε θετικό. Στο Ιπποκράτειο επικρατεί ανησυχία καθώς υπάρχει επιμόλυνση τριών κλινικών από κρούσματα. Έχουν εκκενωθεί και γίνεται απολύμανση ενώ σε καραντίνα είναι ασθενείς και προσωπικό που τυχόν εκτέθηκαν.
Στην Ξάνθη έσπευσε και ο Νίκος Χαρδαλιάς λόγω του περιστατικού.
Στο μεταξύ συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού μεταξύ των ηλικιωμένων που διαβιούν στον οίκο ευγηρίας “Ευ ζην”, στη Νέα Μάκρη.  Νωρίτερα σήμερα μάλιστα, μετά τη διαπίστωση του κρούσματος, επί τόπου μετέβησαν τόσο ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και κλιμάκια ειδικών που έλαβαν δείγματα προς εξέταση από 122 άτομα συνολικά εργαζόμενους και τροφίμους του οίκου ευγηρίας.
Από τα 90 τεστ που ελέγχθηκαν τα 10 βρέθηκαν θετικά.
Όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας το βράδυ της Κυριακής, ο οίκος ευγηρίας τέθηκε σε καραντίνα  «λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου». Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο οίκος ευγηρίας τέθηκε από σήμερα το βράδυ σε καραντίνα από την Εληνική Αστυνομία και μέχρι ολοκλήρωσης των ελέγχων».
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το ζήτημα εξετάτηκε εξ αρχής ως πολύ σοβαρό καθώς υπήρχαν σημαντικες ενδείξεις ότι κι άλλοι ηλικιωμένοι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, καθώς ορισμένοι φέρονται να έχουν ύποπτα συμπτώματα.
Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος οίκος- πρότυπο κέντρο φροντίδας είναι πολύ υψηλών προδιαγραφών με υπηρεσίες αντίστοιχες προς τους φιλοξενούμενους και ιδιαίτερα εντυπωσιακές εγκαταστάσεις.
Επιπλέον, από τον ΕΟΔΥ ελήφθη υλικό για καλλιέργεια από επιφάνειες και κλιματιστικές μονάδες προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν ύπαρξη του ιού σε κοινόχρηστους χώρους.
Επίσης δόθησαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.
Παράλληλα έγινε διανομή υγειονομικού υλικού στους φιλοξενούμενους του γηροκομείου
Οι πιο πρόσφατες απώλειες
Τους 98 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς κατέληξαν 2 ακόμη άνδρες, στο ΝΙΜΙΤΣ.
Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο ηλικιωμένους 85 και 88 ετών οι οποίοι είχαν υποκείμενα νοσήματα.
Συνολικά σήμερα μέχρι αυτή την ώρα έχουν καταγραφεί 5 θάνατοι εξαιτίας του φονικού ιού, αφού νωρίτερα έγινε γνωστό πως 3 ακόμη άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή.
Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ του Σαββάτου πέθανε ένας 60χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ και δύο ακόμα άνδρες ηλικίας 60 και 61 ετών που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».
Ο 60χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία έπασχε από καρκίνο, ενώ ο 61χρονος που νοσηλευόταν επίσης στο ίδιο νοσοκομείο στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ήταν, κατά πληροφορίες, πρώην καπνιστής.
Τρεις ακόμη συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό τις τελευταίες ώρες ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 96.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για μια 60χρονη στη Θεσσαλονίκη και δύο άνδρες ηλικίας 60 και 61 ετών στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, η άτυχη 60χρονη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη μετά τη διακομιδή από της από την Πτολεμαΐδα στις 3 Απριλίου.
Επιπλέον, ο 60χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία έπασχε από καρκίνο ενώ ο 61χρονος που νοσηλευόταν επίσης στο ίδιο νοσοκομείο στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ήταν, κατά πληροφορίες, πρώτην καπνιστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...