Το «Μιτάτο Μασαούτη», είναι μια πρότυπη οικογενειακή τυροκομική μονάδα, που εδρεύει στο χωριό Βουρβουλίτης σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.
Έχει τις ρίζες του στα Ανώγεια Μηλοποτάμου από το 1910, όπου η παραγωγή των τυροκομικών προϊόντων γινόταν στο μιτάτο του Ψηλορείτη.
Το 1935 η οικογένειά μας εγκαταστάθηκε στο χώριο Βουρβουλίτης και συνέχισε να δραστηριοποιείται στον τομέα της κτηνοτροφίας και της τυροκομίας με τη μορφή οικοτεχνίας. Το 1945 φτιάχνεται εκεί το πρώτο τυροκομείο με ιδρυτή το Μιχάλη Μασαούτη.
Στην πρότυπη αυτή τυροκομική μονάδα, η οικογένειά μας εφαρμόζοντας την γνώση, την πείρα και τα μυστικά των προηγούμενων γενεών, κατάφερε να παντρέψει την παράδοσημε τη σύγχρονη τεχνολογία και δημιούργησε μια σειρά εξαιρετικών προϊόντων με σταθερή ποιότητα και γεύση.
Με γνώμονα πάντα την ποιότητα και την παράδοση, καταφέραμε να κερδίσουμε επάξια την Ελληνική αγορά. Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, (όπως άλλωστε προστάζει και το σύστημα HACCP και ISO 22000), η ενίσχυση της θέσης μας στην εγχώρια αγορά καθώς και η επέκταση μας στις διεθνείς αγορές.
Το γάλα που χρησιμοποιούμε για την παραγωγή των προϊόντων μας προέρχεται από επιλεγμένα ποιμνιοστάσια του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη, των Αστερουσίων και της ευρύτερης περιοχής, από κοπάδια ελευθέρας βοσκής και όχι από ενσταβλισμένες μονάδες.
Οι κτηνοτρόφοι αμέσως μετά το άρμεγμα τοποθετούν το γάλα σε ειδικούς ψύκτες που τους έχει προμηθεύσει η εταιρεία μας και από εκεί γίνεται η περισυλλογή του και η μεταφορά του στο τυροκομείο μας , με ειδικό βυτίο μεταφοράς γάλακτος. Στη συνέχεια το γάλα ελέγχεται, καθαρίζεται με ειδικό φίλτρο (κοριφολόγος) και παστεριώνεται για να ξεκινήσει η διαδικασία της τυροκόμησής του.
Η σωστή περισυλλογή και μεταφορά του γάλακτος ούτως ώστε να διατηρούνται αναλλοίωτα τα συστατικά του και ο έλεγχος της ά ύλης, τόσο από της εταιρία μας όσο και από τον ΕΛΟΓΑΚ, σε συνδυασμό με την τεχνολογία και την πείρα μας , έχουν ως αποτέλεσμα την άριστη ποιότητα των προϊόντων μας.
Πρωταρχικός στόχος της εταιρεία μας είναι η άριστη ποιότητα των προϊόντων,η οποία επιτυγχάνεται με καθημερινούς ελέγχους σε όλα τα στάδια, από την περισυλλογή του γάλακτος μέχρι την παραγωγή του τελικού προϊόντος. Πέραν τους εσωτερικούς ελέγχους , η εταιρεία μας διενεργεί και εξωτερικούς ελέγχους στέλνοντας δείγματα τελικού προϊόντος για ανάλυση σε ιδιωτικά διαπιστευμένα εργαστήρια τα οποία εφαρμόζουν συστήματα διασφάλισης ποιότητας ISO. Παράλληλα υπόκειται σε συχνούς ελέγχους από τον ΕΛΟΓΑΚ και τον ΕΦΕΤ.
Η τυροκομική μονάδα «Μιτάτο Μασαούτη» έχει άδεια λειτουργίας από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου με αριθμό πρωτοκόλλου 985/23-02-10 και έγκριση από τον ΕΦΕΤ με κωδικό αριθμό 17.2359.
Επίσης είναι πιστοποιημένη με ISO 22000:2005 και HACCP, από την εταιρεία TUV AUSTRIA HELLAS με αριθμό εγγραφής πιστοποιητικού 07010058.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.