Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Που το πάει ο Καρχιμάκης> Ανησυχία στα επιτελεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Βλέπουν ολική επαναφορά του Παπανδρέου!


 


 

Που το πάει ο σκληροτράχηλος Καρχιμάκης; Αυτό αναρωτιούνται στα επιτελεία τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ καθώς διαπιστώνουν πλέον πως ο “ανεξέλεγκτος” Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ που δεν διστάζει να ανοίξει μέτωπα με θεσμικούς παράγοντες του συστήματος όπως είναι οι Δικαστές (μιλάει για Πόθεν Έσχες), οι νταβατζήδες των ΜΜΕ αλλά και ο κεντρικός τραπεζίτης Προβόπουλος.
Κι αυτό που επιχειρούν να ανιχνεύσουν στις κινήσεις του Γραμματέα είναι αν κινείται από μόνος του η αν απηχεί τις απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου με ότι κι αν σημαίνει αυτό για την επόμενη μέρα. Ο Καρχιμάκης πιστεύει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου στην ουσία καθαιρέθηκε από τους νταβατζήδες των ΜΜΕ αφού προηγήθηκε προδοσία από το εσωτερικό του κόμματος. Και επειδή οι δημοσιογράφοι που γνωρίζουν τον Καρχιμάκη από την εξοντωτική αντιπολίτευση που έκανε στην κυβέρνηση Καραμανλή, ξέρουν πως πάντα διαθέτει χαρτιά και ντοκουμέντα για τις καταγγελίες του περιμένουν με ενδιαφέρον την συνέχεια των κινήσεων του ασυμβίβαστου ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.
Ο Καρχιμάκης δεν θέλει να ακούει για την μαύρη τρύπα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και υποστηρίζει πως η αντίστοιχη τρύπα στα ταμεία της ΝΔ ξεπερνά τα 140 εκατ. ευρώ!

Όπως δείχνουν τα πράγματα ο Γραμματέας δεν πρόκειται να κάνει πίσω, ιδιαίτερα τώρα που η αγωνιστικότητά του απέναντι στο σύστημα αποδίδει καρπούς και συσπειρώνει ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ-βλέπε Κίνηση των 75. Eίναι αυτή η Κίνηση ο προάγγελος για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν με κορύφωση την ολική επαναφορά του Παπανδρέου στο προσκήνιο, όταν ο τελευταίος θα έχει θεραπεύσει τις πληγές που προκάλεσε τόσο στον ίδιο όσο και στη χώρα η οδυνηρή είσοδος της Ελλάδας στο Μνημόνιο;
Χαρακτηριστά είναι τα αποσπάσματα από την ομιλία του Μιχ. Καρχιμάκη, στην εκδήλωση της Κίνησης των 75, που ακολουθούν>

Σήμερα όλοι ξέρουμε ότι πολιτικός διάλογος, αυτοκριτική, δημιουργικές πολιτικές προτάσεις και αποφάσεις ΔΕΝ υπήρξαν ούτε πριν το συνέδριο ούτε  κατά την διάρκεια του συνεδρίου.
Και βεβαίως την ευθύνη για την χαμένη ευκαιρία, ίσως μία από τις τελευταίες ευκαιρίες, δεν την έχουμε εμείς.
Εμείς εδώ δεν είμαστε κόμμα μέσα στο κόμμα.
Εμείς πιστεύουμε στην οργανωμένη πολιτική δράση, όπως την πίστεψε και την έκανε πράξη ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Εμείς ήμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε ότι η ενίσχυση της πολιτικής δράσης και της συμμετοχής  στο πλαίσιο της δικής μας φιλοσοφίας σημαίνει, προστασία της πολιτικής από τα συμφέροντα και τους αεριτζήδες απ΄ όπου και αν προέρχονται και που διαχρονικά επιχειρούν να επιβληθούν στην πολιτική,
Που επιχειρούν να καταλύσουν την αυτονομία της και τελικά να κυριαρχήσουν στην πολιτική δημιουργώντας μέσα από τη ζούγκλα της ατομικής αναζήτησης για τη λύση των προβλημάτων των ανθρώπων την απόλυτη επικυριαρχία των συσσωρευτών του πλούτου στην πολιτική, αναπαράγοντας την αδικία.
Όλα αυτά πρέπει να ενισχύουν ακόμα περισσότερο και την ενεργοποίηση μας και την συμμετοχή μας στις εκλογικές διαδικασίες για τα νέα όργανα στις 26 του Μάη.
Είναι αυτοί ακριβώς οι λόγοι που συναντιόμαστε και πάλι. Για να ανανεώσουμε την συλλογική μας δέσμευση για τον κοινό αγώνα για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης.
Αυτός ο αγώνας όμως δεν έχει νόημα αν μείνει στο επίπεδο των διακηρύξεων και των ευχολογίων. Μπορεί να αποκτήσει περιεχόμενο μόνο όταν εκφράζεται μέσα από συγκεκριμένες και καθαρές πολιτικές ιδέες και πράξεις. Μόνο τότε μπορεί να αγγίξει τις κοινωνικές δυνάμεις στις οποίες αναφερόμαστε. Καμιά πολιτική απόφαση ή  πράξη δεν είναι ουδέτερη. Πολύ περισσότερο δε σε περιόδους κρίσης.
‘Όποιος δε νομίζει ότι το στρογγύλεμα και το γενικόλογο του πολιτικού λόγου αμβλύνει τις γωνίες των κοινωνικών αντιθέσεων.
 Όποιος νομίζει ότι  μπορεί να καλύψει αδικίες σε βάρος κοινωνικών στρωμάτων, αυταπατάται και εξαπατά τους πολίτες.
Έχουμε ξαναπεί ότι από την κρίση θα μας βγάλει η αλήθεια, η αυτοκριτική όπου χρειάζεται, αλλά και η αποκάλυψη των υπεύθυνων στην πατρίδα μας και στην Ευρώπη για την ουσιαστική χρεοκοπία της οικονομίας που παρέδωσαν το 2009. Γιατί τώρα όλοι ξέρουμε ότι αν δεν υπήρχε το πάρτι το πελατειακό, η σπατάλη και η αδιαφάνεια  από το 2004 μέχρι το 2009 δεν θα είχαμε  ανάγκη από κανένα μηχανισμό στήριξης, από καμία δανειακή σύμβαση, από κανένα δυσβάστακτο όρο δανείου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ αναλάβαμε την μεγάλη ευθύνη να αναχαιτίσουμε την χρεοκοπία της χώρας. Θα μπορούσαμε να πετάξουμε την απασφαλισμένη χειροβομβίδα πίσω στον κ. Καραμανλή και να προσφύγουμε σε εκλογές καταγγέλλοντας τη ΝΔ και το καταστροφικό έργο της. Αλλά από την έκρηξη, τα θραύσματα της χρεοκοπίας δεν θα άγγιζαν τους μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας  και τους υπουργούς της δεξιάς. Θα χτυπούσαν θανάσιμα τους Έλληνες πολίτες και την πατρίδα. Το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει κόμμα πατριωτικό,  γι αυτό και επέλεξε ως ανάγκη την διάσωση της χώρας γνωρίζοντας το κόστος που θα πληρώσει,
Αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα επώδυνα και άδικα που έπληξαν κυρίως τους μη έχοντες και κατέχοντες αλλά και τους ανθρώπους της δημιουργίας. Αναγνωρίσαμε την αδικία από την αρχή, αναγνωρίσαμε όσες   ευθύνες   μας αναλογούν διαχρονικά για το μέγεθος της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, της ασυδοσίας και της ασυλίας των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Ζητήσαμε από τους Έλληνες πολίτες θυσίες για να σταθεί η χώρα και δεσμευτήκαμε  ταυτόχρονα για τις αναγκαίες τομές  και μεταρρυθμίσεις που θα αποδώσουν δικαιοσύνη και θα επαναπροσδιορίσουν το οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι με όρους διαφάνειας και αξιοπιστίας.
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Αν υπήρχε στοιχειωδώς σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση από το 2010 ή μετά την συμφωνία του 2011, σήμερα η χώρα θα είχε περάσει τον κάβο.
Σε συνθήκες κρίσης η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σχεδίασε μέχρι το 2011 τους τρόπους σωτηρίας των τραπεζών για να μην καταρρεύσει  η οικονομία. Αυτό το σχέδιο κάποιοι  έντεχνα το μετατρέπουν σήμερα σε σχέδιο σωτηρίας και προστασίας της προσωπικής περιουσίας των τραπεζιτών. Προσπαθούν να δημιουργήσουν σύγχυση στον ελληνικό λαό συνεπικουρούμενοι από τα γνωστά καλοταϊσμένα ΜΜΕ και κρύβουν τις αλλεπάλληλες ρυθμίσεις σε βάρος των τραπεζών και σε όφελος των τραπεζιτών. Καλούν τον ελληνικό λαό να κάνει κι άλλες θυσίες στο όνομα τάχα μου του τραπεζικού συστήματος και της εθνικής οικονομίας διοχετεύοντας όμως στην πραγματικότητα το ρευστό στους τραπεζίτες. Είναι οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου που έσωζαν τις τράπεζες αλλά ταυτόχρονα έβαζαν υπό διαφανή έλεγχο τα πιστωτικά ιδρύματα και τα πεπραγμένα των τραπεζιτών, και είναι μία από τις κύριες αιτίες που ανατράπηκε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Και είναι η αλλαγή αυτής της πολιτικής που στοχεύει στην διάσωση και το ανεξέλεγκτο  των τραπεζιτών και όχι του τραπεζικού συστήματος  μια από τις κύριες αιτίες που υπάρχει σήμερα  η κυβέρνηση Σαμαρά.
Για όλα αυτά όμως υπάρχουν πολιτικές που εφαρμόζονται και πολιτικοί που τις εφαρμόζουν. Όλα και πάντα έχουν ονοματεπώνυμο. Και στην περίπτωση αυτή των τραπεζιτών πέραν των κυβερνητικών επιλογών υπάρχει ο κυρίως υπεύθυνος και έχει ονοματεπώνυμο. Είναι ο κεντρικός τραπεζίτης ο κ. Προβόπουλος. H συμπεριφορά του και  η παντελής έλλειψη ελέγχου των πράξεών του έχει επιφέρει μεγάλα προβλήματα στην οικονομία και στη διαφάνεια στην λειτουργία του τραπεζικού συστήματος
Φίλες και φίλοι, σύντροφοι και συντρόφισσες,
 Οι διαπιστώσεις είναι πάντα χρήσιμες αλλά εμείς δεν είμαστε και δεν διεκδικούμε να γίνουμε σχολιαστές της όποιας πραγματικότητας. Διεκδικούμε το δικαίωμα και την υποχρέωση της πολιτικής απόφασης και της πολιτικής πράξης. Έχουμε υποχρέωση να τοποθετηθούμε απέναντι στην πραγματικότητα με τρόπο σαφή, καθαρό και με πρόσημο προοδευτικό.
Οφείλουμε να δώσουμε το στίγμα μας και να  αποσαφηνίσουμε με τρόπο και λόγο καταλυτικό πως πιστεύουμε ότι πρέπει να βαδίσουμε από εδώ και πέρα. Να αναδείξουμε τα σημεία σύγκρουσης και τα όποια σημεία συναίνεσης με τις άλλες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Πρέπει να το κάνουμε με όρους αυτοπροσδιορισμού στα πλαίσια της πολιτικής αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ μέσα στο πολιτικό σύστημα αλλά και στα πλαίσια της κατοχύρωσης της πολιτικής αυτονομίας του πολιτικού συστήματος στο σύνολό του από τα κάθε είδους συμφέροντα.
Για να γίνουν τα παραπάνω πράξη πρέπει:
      Να συμπεριλαμβάνουμε πάντα στον πολιτικό μας λόγο την αφήγηση για το πώς φθάσαμε ως εδώ καταδεικνύοντας τους πραγματικούς υπεύθυνους. Είναι απαράδεκτο να επιτρέπουμε στην ΝΔ να χρεώνει τον Ανδρέα για το χρέος και τον Γιώργο Παπανδρέου για τον μηχανισμό στήριξης.
      Να επικαιροποιήσουμε την φυσιογνωμία μας, να επιδιώξουμε την πραγματική και ουσιαστική ανανέωση μέσα από  κοινωνικές διεργασίες- διαδικασίες.
      Να αντιληφθεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ  ότι ο πολιτικός χρόνος είναι απελπιστικά λίγος. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για βοναπαρτιστικές συμπεριφορές, ναρκισσιστικούς εγωϊσμούς και αποκλεισμούς διαφορετικών απόψεων. Είναι η ώρα της συλλογικής προσπάθειας, της σύνθεσης και των μεγάλων υπερβάσεων. Μόνο έτσι μπορεί να ελπίζει το ΠΑΣΟΚ.
      Να προσδιορίσουμε με ακρίβεια τις κοινωνικές δυνάμεις που θέλουμε να εκπροσωπούμε, να υπερασπιστούμε σε συνθήκες κρίσης με κάθε τρόπο τους αδύναμους και μη προνομιούχους, όλους αυτούς με τους οποίους για δεκαετίες συμπορευτήκαμε και δώσαμε μάχες.
      Να ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα ότι η αναγκαία για εθνικούς λόγους στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις που αφορούν στην προστασία των φτωχότερων κοινωνικών ομάδων που ισοπεδώνονται. Που αφορούν πολύ περισσότερο στην στοιχειώδη σύγκρουση με τα παρασιτικά συμφέροντα που σήκωσαν και πάλι κεφάλι και με ερείσματα στην ΝΔ και όχι μόνο επιχειρούν ως μαυραγορίτες νέας κοπής να εκμεταλλευτούν την κρίση απομυζώντας τον έλληνα πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...