Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ...


 

Ομογενειακός φορέας που δημιουργήθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και με σκοπό να στηρίξει ευπαθείς ομάδες του Ελληνικού λαού, έκανε πασχαλινή διανομή τροφίμων σε διάφορες περιοχές της χώρας μας...
Πρόκειται για το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation), το οποίο χθες, Μεγάλη Τρίτη, πραγματοποίησε πασχαλινή διανομή στο Μερόπειο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνοαμερικανικού φορέα, γύρω στις 480 οικογένειες παρέλαβαν δέματα με βασικά τρόφιμα, τσουρέκια και φρέσκο αρνί.
Η πασχαλινή διανομή σε Αθήνα, Πέραμα, Κερατσίνι, Ταύρο, Σπέτσες έγινε δυνατή χάρη στη γενναιοδωρία του ομογενούς επιχειρηματία Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος διέθεσε γύρω στα 22.000 ευρώ. Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Ζαχαριάδης ταξίδεψε στην Ελλάδα και παραβρέθηκε τόσο στην προετοιμασία των δεμάτων, όσο και στη διανομή. «Ήταν μια συγκινητική, αλλά και σοκαριστική εμπειρία» δήλωσε ο κ. Ζαχαριάδης, προσθέτοντας: «Μου έκανε εντύπωση ο οργανωμένος μηχανισμός που έχει δημιουργήσει το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης με τη συνδρομή του Ιδρύματος Φίλων των Αστέγων και την επικεφαλής Μαρία Σιούρδη. Ομολογώ ότι δεν περίμενα τέτοιες καταστάσεις στην Ελλάδα, αλλά απ' ότι διαπίστωσα ιδίοις όμμασι οι ανάγκες είναι μεγάλες και χρειάζεται γενική κινητοποίηση της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας. 'Ανθρωποι αξιοπρεπείς, με ευγένεια και καρτερία, αδυνατούν να θρέψουν τα παιδιά τους και αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί με αλληλεγγύη και ανθρωπιά».
Το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης επέκτεινε τις πασχαλινές διανομές και στην επαρχία χάρη στη γενναιοδωρία ομογενών και οργανισμών από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκεκριμένα, στην Κέρκυρα θα παραδοθούν σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, τρόφιμα και αρνιά σε 170 περίπου οικογένειες. Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους καλύπτει το Corfu Relief. Επίσης, θα παραδοθούν στο Κέντρο Αποκατάστασης Φυσικής και Κοινωνικής Αποθεραπείας Φιλιατρών (K.Α.Φ.Κ.Α) τρόφιμα αξίας 3000 δολαρίων, προσφορά του ομογενειακού οργανισμού Pangregorian. Εκτός από τα τρόφιμα, το ίδρυμα Hellenic Relief θα προσφέρει 125 πασχαλινά γεύματα σε ισάριθμους απόρους που δεν έχουν τα μέσα να ετοιμάσουν φαγητό. Συγκεκριμένα, 100 στην Πάτρα και 25 στον Πειραιά μέσω της Ορθοδόξου Χριστιανικής Αδελφότητας.
Συνολικά, διατίθενται εννέα περίπου τόνοι τροφίμων για το Πάσχα συμπεριλαμβανομένων πλέον των 3500 κιλών αρνιού. Η πασχαλινή διανομή εμπλουτίστηκε και με προσφορά κρασιού, δώρο της εταιρείας "Μπουτάρη". Η Χριστίνα Μπουτάρη ήταν παρούσα στη διανομή στην Αθήνα και υποσχέθηκε να συμπαρασταθεί και στο μέλλον σε διανομές του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης.
Τέλος, την Κυριακή των Βαΐων πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Μερόπειου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος πασχαλινή γιορτή, κατά την οποία διανεμήθηκαν ρούχα και παπούτσια, προσφορά ελληνικών βιομηχανιών, καθώς και λαμπάδες, τσουρέκια και σοκολάτες από το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης σε 350 παιδιά απόρων οικογενειών.
Εκπρόσωπος του Hellenic Relief Foundation ανέφερε ότι ''με αδελφική αγάπη σπεύδουν οι ομογενείς να βοηθήσουν αυτούς που έτυχε να βρίσκονται στη δίνη της κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας. Μέχρι σήμερα, έχουν διατεθεί μέσω του Ιδρύματός μας πάνω από 100,000 δολάρια για την αγορά και διάθεση 90 τόνων τροφίμων. Το χαμόγελο των παιδιών, τα βουρκωμένα μάτια των μεγάλων μάς υπενθυμίζουν ότι δεν είναι μόνο οι αριθμοί που έχουν σημασία. Η προσωπική επαφή, η χειραψία, η αγκαλιά, δυο λόγια ενθάρρυνσης είναι ένα μεγάλο μέρος της προσπάθειας συμπαράστασης του Hellenic Relief. Προσβλέπουμε στην ημέρα όπου η ελληνική κοινωνία δεν θα έχει ανάγκη τέτοιων δραστηριοτήτων, αλλά μέχρι τότε η Ομογένεια θα στέκεται δίπλα και θα κρατάει αλληλέγγυα το χέρι των συνανθρώπων μας που μας χρειάζονται. Η ανταπόκριση της Ομογένειας μας γεμίζει ελπίδα.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...