Σάββατο 25 Μαΐου 2013

To φαινόμενο Nanou Donuts: γιατί αρέσουν τόσο πολύ στους Ελληνες [εικόνες]

 
Ηρθαν στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2012 και μέσα σε λίγους μήνες έγιναν η τρέλα της πόλης. Παρ' όλο που ανοίγουν μόνο δυόμιση ώρες κάθε βράδυ, οι ουρές που σχηματίζονται έξω από τα μικρά καταστήματα των Nanou Donuts είναι τεράστιες, σπάζοντας κάθε
ρεκόρ πωλήσεων αφού πωλούν 1.000 ντόνατς τη μέρα.
Ο Γιάννης Νανούρης ιδρυτής της εταιρείας Nanou Donutshouse βρίσκεται στην παραγωγή ντόνατς από το 1979 φροντίζοντας να χρησιμοποιεί τις καλύτερες πρώτες ύλες επί 33 ολόκληρα χρόνια. Μέχρι τώρα ασχολούνταν με τη χοντρική πώληση, όταν η κρίση τον ώθησε να περάσει στη λιανική αγορά.


«Τα ξεκίνησα ακριβώς λόγω της κρίσης. Πέρυσι το καλοκαίρι, όλο και περισσότεροι φίλοι, συγγενείς και συγχωριανοί μου, από την Απείρανθο της Νάξου, μου ζητούσαν δουλειά, οτιδήποτε. Για να τους βοηθήσω τους πρότεινα να πάρουν ένα μαγαζί και να τους δίνω ντόνατς να πουλάνε. Οι όροι και οι προδιαγραφές δικά μου. Ούτε ζήτησα ποτέ ούτε ζητάω δικαιώματα (Franchise Fee) για τη φίρμα. Από μένα αγοράζουν το προϊόν, το προσέχουν και ακολουθούν τις οδηγίες μου. Αυτοί είναι οι όροι μου και το αποτέλεσμα είναι οι άνθρωποι να δουλεύουν μέσα στην κρίση».
Μέσα στους όρους είναι και το ωράριο. Τα καταστήματα των Nanou Donuts ανοίγουν από τις 19:00 μέχρι τις 21:30 επειδή τότε εκείνη την ώρα παράγονται τα φρέσκα ντόνατς. Σκοπός του κ. Νανούρη και των συνεργατών του είναι να προσφέρει το καλύτερο και φθηνότερο προϊόν και όπως αναφέρει «έχουμε τις καλύτερες τιμές μιας και δουλεύουμε με τα μικρότερα περιθώρια κέρδους και το ντόνατ κάνει 0,60 ευρώ».


Η πρωτιά βέβαια δεν είναι τυχαία αφού ο κ. Νανούρης ξέρει καλά την τέχνη του ντόνατ. Τη συνταγή μάλιστα την έφτιαξε με ένα θείο του στην Αμερική που αργότερα έφερε τα Jax donuts στην Ελλάδα. Ο ίδιος σπούδασε στη σχολή χημικών τροφίμων αναζητώντας από τότε τις ιδανικές προδιαγραφές των πρώτων υλών προσαρμόζοντας τη συνταγή στα ελληνικά δεδομένα, πάντα με προσοχή στην ποιότητα.
Σήμερα υπάρχουν 40 καταστήματα στην Αθήνα και σύντομα θα γίνουν 70 και οι προτάσεις συνεργασίας πέφτουν βροχή αυξάνοντας κατακόρυφα τον ανταγωνισμό. Οπως αναφέρει ο κ. Νανούρης «οι ανταγωνιστές μας, αντί να ασχοληθούν με τη δική τους δουλειά, ασχολούνται με τη δική μας και κάνουν συνέχεια ανώνυμες καταγγελίες στον ΕΦΕΤ για δήθεν αλεύρια εισαγωγής, ότι δεν τηρούμε τις προδιαγραφές κι ό,τι άλλο σκεφτούν. Είμαστε η καλύτερα ελεγμένη εταιρεία από τον ΕΦΕΤ αφού κάθε τόσο έρχονται και επιβεβαιώνουν πόσο ψευδείς είναι οι καταγγελίες».
Τέτοιες καταγγελίες πάντως δε φαίνεται να πτοούν τους λάτρεις των Nanou Donuts που περιμένουν με τις ώρες στην ουρά για να απολαύσουν το αγαπημένο τους ντόνατ.

Διαβάστε περισσότερα


Πηγή: To φαινόμενο Nanou Donuts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...