Σάββατο 24 Μαΐου 2014

EMΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΟΥΝΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ...


 .

Μία ημέρα πριν από τις ουκρανικές προεδρικές εκλογές, η ΕΕ προετοιμάζει σχέδιο τριών φάσεων για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας ...
σε περίπτωση που σημειωθεί περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία.

Οι κυρώσεις προβλέπουν αρχικά περιορισμό των εισαγωγών στην Ευρώπη ρωσικών αγαθών πολυτελείας, όπως το χαβιάρι και οι γούνες, και φθάνουν μέχρι την απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αυτό προκύπτει από έγγραφο της Κομισιόν που έχει στα χέρια του το γερμανικόπρακτορείο ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, ευρωπαίος διπλωμάτης είχε δηλώσει ότι η Κομισιόν «αφήνει ανοιχτή την προοπτική επιβολής αυστηρότερων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας» και ότι ενδεχόμενη απόφαση του Ευρωπαίκού Συμβουλίου στη σύνοδο της 27ης Μαίου για οικονομικές κυρώσεις θα εξαρτηθεί από την διεξαγωγή των αυριανών προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία.

Μέρκελ: Στόχος, η αποτροπή μιας βίαιης κλιμάκωσης
Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ υπογραμμίζει ότι στόχος της είναι η αποτροπή με όλα τα μέσα μιας βίαιης κλιμάκωση της κρίσης. Στο καθιερωμένο βιντεοσκοπημένο της μήνυμα η Μέρκελ υπογραμμίζει ότι αυτός είναι και ο στόχος της ΕΕ και κατηγόρησε εκ νέου τη Μόσχα για την προσάρτηση της Κριμαίας, την οποία χαρακτήρισε παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Αναφερόμενη στα διδάγματα του Α` Παγκοσμίου Πολέμου, η καγκελάριος τόνισε:«Καλύτερα να διαπραγματευόμαστε 20 ώρες περισσότερο και να συνομιλούμε παρά να βιώσουμε παρόμοιες καταστάσεις στη μέση της Ευρώπης», τόνισε η Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποτραπούν στο μέλλον οι πόλεμοι.

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...