Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Μεγάλη αύξηση των δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

 

12:13
Opening quote
Η κυβέρνηση βάζει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης την αύξηση των δόσεων για πληρωμή των οφειλών από 12 δόσεις που είναι σήμερα σε 48 δόσεις έως και 100 δόσεις.

Ένα ακόμη ευνοϊκό μέτρο για εκατομμύρια Έλληνες, αναμένεται να βάλει στο τραπέζι με την τρόικα η κυβέρνηση. Ο λόγος για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών που κάθε μήνα αυξάνονται και 1 δις ευρώ ξεπερνώντας συνολικά τα 65 δις ευρώ. Το 10% μόνο να καταφέρει να εισπράξει το κράτος κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, τότε θα έχει σωθεί η οικονομία και δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα.
Ασφαλώς οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν να πληρώσουν. Υπάρχουν όμως και πολλοί που δεν πληρώνουν γιατί δε γουστάρουν. Κατ’ επάγγελμα τζαμπατζήδες που βρίσκουν την ευκαιρία να μην καταβάλλουν φόρους και εισφορές στα ταμεία. Μόνο τα… κορόιδα οι μισθωτοί και συνταξιούχοι είναι αυτοί που πληρώνουν κανονικά αλλά πλέον κι εκεί ο κόσμος έχει φτάσει στο χτένι.
Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση βάζει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης την αύξηση των δόσεων για πληρωμή των οφειλών από 12 δόσεις που είναι σήμερα σε 48 δόσεις. Σενάρια κάνουν λόγο ακόμη και για πληρωμή των χρεών ακόμη και σε 100 δόσεις, κάτι που φαντάζει όμως δύσκολο να δεχθεί η τρόικα.
Σε κάθε περίπτωση η αύξηση των δόσεων εκτιμάται ότι θα διευκολύνει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Αν και θα βολέψει και τους επαγγελματίες φεσατζήδες, όμως, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Και ο σκοπός είναι να αποφευχθεί νέα δημοσιονομική εκτροπή. Να αυξηθούν τα έσοδα τα κράτους και να μπορέσει η χώρα να αποκαταστήσει τις αδικίες των μνημονίων.
Η μεγάλη αύξηση των δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη θα διευκολύνει τον κόσμο να πληρώνει στην εφορία και στα ταμεία και ταυτόχρονα να μένουν χρήματα που θα κατευθυνθούν στην αγορά, στην κατανάλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...