Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ Η ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΡΩΣΟΦΩΝΩΝ

liveleak-dot-com-5d9_1404101580-00-strelkov-and-his-men-russia-24-06-14_1404103008_jpg_resized

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΟΦΩΝΩΝ ;

ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΛΑΒΩΝ  Η  ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ;

LiveLeak-dot-com-5d9_1404101580-00-strelkov-and-his-men-russia-24-06-14_1404103008_jpg_resized
Δ Πορφύρης/ Π Σταφυλά
Ο αρχηγός των δυνάμεων εθνικής άμυνας της Λαικής Δημοκρατίας του Slavyansk, Igor Strelkov εγκατέλειψε την πόλη που είχε κυκλωθεί από τον Ουκρανικό στρατό. Μέχρι χθες το βράδυ που απεύθυνε δραματικές εκκλήσεις για βοήθεια από τη Ρωσία, υποστήριζε ότι θα παραμείνει στις θέσεις του μαχόμενος έως τέλους.
Ο πολιτικός τοπικός ρωσόφωνος ηγέτης Pavel Goubarev εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο “Igor Strelkov πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει το Σλαβιάνσκ. Αυτό έγινε μέσα στη νύχτα. Κατευθύνθηκαν προς την κατεύθυνση του Kramatorsk, προφανώς για να πάνε προς Gorlovka ή Donetsk”.
Σήμερα το πρωί 05/07/14,  τα ρωσικά μέσα αναμεταδίδουν ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της πολιτικής ηγεσίας του Σλαβιάνσκ ” οι μαχητές της αυτοάμυνας υποχρεώθηκαν σε φυγή”. (RT)
Το κανάλι 1 μεταδίδει “ότι οι ομάδες περικυκλώθηκαν και ότι τεθωρακισμένα εισέβαλαν στην πόλη και άρχισαν μάχες στους δρομους. Τότε οι μονάδες της άμυνας πήραν την απόφαση να εγκαταλείψουν”. Το κανάλι    Rossiya 24 επίσης επιβεβαιώνει  την είδηση.
LiveLeak-dot-com-5d9_1404101580-00-igor-strelkov-01-14-06-14_1404103141_jpg_resized
Μέχρι το τέλος Απριλίου, οι Μυστικές Υπηρεσίες των Ουκρανών δεν είχαν από τον Igor Strelkov παρά ένα πορτραίτο-ρομπότ.  Ο μυστηριώδης συνταγματάρχης  σύμφωνα με διάφορες δυτικές πηγές ονομάζεται Igor Girkine και είναι υψηλός αξιωματούχος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών GRU. Θεωρείται ο κύριος υπεύθυνος της ένοπλης αντίστασης των ρωσόφωνων της Ανατολικής Ουκρανίας. Η πρώτη του δημόσια εμφάνιση όπου και φωτογραφήθηκε έγινε στο Σλαβιάνσκ το τελευταίο σαββατοκκύριακο του Απριλίου (Le Figaro). Η χθεσινή έκδοση του Wall Street Journal επίσης δημοσιεύει την είδηση ότι είναι ρώσος υπήκοος.
Το γαλλικό mediapart αναφέρει ότι πρόκειται για ρώσο πολίτη που έχει στο ενεργητικό του στρατιωτικές αποστολές   στις εσχατιές του ρωσικού κόσμου και της ορθοδοξίας. Έχει συμμετάσχει σε 4 πολέμους :  Μολδαβία στο πλευρό των Ρώσων  της Transnistrie,  Βοσνία με τους Σέρβους, στους 2 πολέμους της Τσετσενίας. Κάποιοι θεωρούν ότι συμμετείχε και στην προσάρτηση της Κριμαίας. Έφθασε στο Donbass προερχόμενος από την Ρωσία. Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας πέρασε τα σύνορα στις 12 Απριλίου. Έκανε κάλεσμα τηλεοπτικό που άγγιξε τους ρωσόφωνους Ουκρανούς.  Σε 48 ώρες 1 εκατομμύριο  ρωσόφωνοι της περιοχής είδαν το βίντεο  στο YouTube.
Τότε δήλωνε: « Ένας μήνας πέρασε από τότε που εμείς μια μικρή ομάδα εθελοντών από τη Ρωσία και την Ουκρανία ακούσαμε τη κλήση για βοήθεια των ηγετών σας και να είμαστε εδώ απέναντί σας στη μάχη κατά ολόκληρου του ουκρανικού στρατού.». « Αυτόν τον τελευταίο μήνα ακούσαμε πολλές φορές αυτές τις απελπισμένες κλήσεις: Δώστε μας όπλα! Δώστε μας όπλα για να μπορέσουμε να πολεμήσουμε για την ελευθερία ! Τα όπλα είναι ήδη εδώ. Βρίσκονται στα μετόπισθεν της μάχης στην παγιδευμένη πόλη του Slaviansk. Αυτά είναι εδώ!»
45812_652463328178959_3461415968763228688_n
Οι δυτικοί τον κατηγορούν ότι είναι υπεύθυνος για το άρθρο στο Σύνταγμα της αυτόνομης Δημοκρατίας του Donetsk που προβλέπει το θρήσκευμα. Η νεοσύστατη δημοκρατία θα έχει ως θρησκεία την ορθόδοξη πίστη που θα τελεί υπό τη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου της Μόσχας και όχι των υπολοίπων ορθόδοξων αυτόνομων εκκλησιών της Ουκρανίας που άλλες υπάγονται στο Βατικανό και άλλες στο μη αναγνωρισμένο Πατριαρχείο του Κιέβου.
Όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα τα μεγάλα επίσημα ρωσικά ειδησεογραφικά απέφευγαν τις αναφορές στον Στερλκόβ. Κάποιοι θεωρούν ότι ο Πούτιν φοβάται το σκάνδαλο μετά την επιστροφή του συνταγματάρχη στη Ρωσία. Ο Boris Nemtsov πρόσωπο ισχυρό της ρωσικής αντιπολίτευσης δηλώνει βέβαιος για την ήττα του συνταγματάρχη και την επιστροφή του στη Ρωσία:
” Αργά ή γρήγορα ο Strelkov θα υποχρεωθεί να γυρίσει στη Ρωσία. Οι μαχητές του σίγουρα θα έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο Πούτιν τους πρόδωσε. Το Κρεμλίνο όχι μόνο δεν προσάρτησε το Donbass στη Ρωσία αλλά ούτε  έστειλε μια στρατιωτική δύναμη. “
Σε συνέντευξή του στην komsolmoskaya Pravda που μεταφράστηκε ατα γαλλικά από το courrier de la russie o μυστηριώδης συνταγματάρχης είχε δηλώσει:
“O οπλισμός μας παραχωρήθηκε από τους ουκρανούς στρατιωτικούς και αστυνομικούς . Eίναι σαφές ότ δεν έχουμε λάβει στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία. Το     καθεστώς της Ουκρανίας που έχει διακόψει κάθε ρωσόφωνο τηλεοπτικό κανάλι , διαχειρίζεται όλην την ενημέρωση. Πρόκειται για μαζική προπαγάνδα του πληθυσμού. Οι μη ρωσόφωνοι Ουκρανοί έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι εδώ πολεμούν μισθοφόροι. Δεν είναι αλήθεια. Ο λαός του Donetsk δεν στηρίζει τη χούντα του Κιέβου”
Η Ιστορία θα δείξει τον πραγματικό ρόλο του ρώσου στρατιωτικού. Λειτουργεί εθελοντικά ως ρομαντικός ορθόδοξος σλάβος πατριώτης εκμεταλλευόμενος την στρατιωτική του εμπειρία ή τελεί μέσα στα πλαίσια ενός απόκρυφου σχεδίου των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που κανείς δεν γνωρίζει το σενάριο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...