Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΜΥΣΤΡΑΣ!!![ΒΙΝΤΕΟ]Η κίνηση των Πανελλήνων του Μυστρά είναι μια μοναδική διέξοδος σωτηρίας η οποία μπορεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες να ωθήσει τον τόπο στην απελευθέρωσή του, να ενεργοποιήσει δυνάμεις και, πάνω απ’ όλα, να αφυπνίσει τον βασανισμένο και δοκιμαζόμενο λαό μας!!!

 

Μυστράς: είναι και πάλι το νέο Κέντρο των Πανελλήνων;

Φώτιος Μπαμπάνης
Δικηγόρος

        Όπως είναι γνωστό, για όσους έχουν γνώση της βυζαντινής αλλά και της ευρύτερης ιστορίας, ο Μυστράς αποτελούσε ένα από τα τέσσερα κράτη τα οποία ιδρύθηκαν μετά την πτώση της Κωνσταντινουπόλεως από τους Φράγκους το 1204. Επρόκειτο λοιπόν για το κράτος του Μυστρά, την αυτοκρατορία της Τραπεζούντος, το δεσποτάτο της Ηπείρου και την αυτοκρατορία της Νίκαιας.

        Το κράτος του Μυστρά είχε ως σκοπό να αναστήσει, να αποκαταστήσει ξανά την Ελληνική Μεσαιωνική Ανατολική Βυζαντινή Αυτοκρατορία! Και βέβαια, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός – και πρέπει να το επισημάνουμε εδώ – ότι ο Μυστράς ιδρύθηκε ουσιαστικά στην προαιώνια γη της Λακεδαίμονος πολιτείας. Επιπλέον δε, η περιοχή του Μυστρά ουδέποτε κατακτήθηκε από τους Φράγκους, αλλά ούτε και από τους Οθωμανούς!
        Εκεί ελλιμενίστηκαν τα πλοία του ρωσικού στόλου στα «Ορλωφικά» και από εκεί ξεκίνησε η επανάσταση των «Ορλωφικών», αλλά βέβαια ουσιαστικά και από εκεί ξεκίνησε η επανάσταση του 1821 με την απελευθέρωση της Καλαμάτας. Τα λέμε όλα αυτά, για να επισημάνουμε το γεγονός ότι ο Μυστράς δεν είναι ένα τυχαίο μέρος! Η επιλογή του δεν είναι τυχαία. Σήμερα που η χώρα μας τελεί ουσιαστικά υπό κατοχή από το ΔΝΤ, τους «Μερκελιστές» και όλους εκείνους που έχουν θέσει ως στόχο την πλήρη εξόντωση του λαού μας (οικονομική, αλλά και βιολογική!...)... Σήμερα που ουσιαστικά επανέρχεται το σχέδιο του σουλτάνου Μαχμούτ του Β΄ και του Ιμπραήμ – το οποίο αφορούσε την αντικατάσταση του επαναστατημένου πληθυσμού της Πελοποννήσου από Αιγυπτίους! – για αντικατάσταση των Ελλήνων από αφροασιάτες λαθρομετανάστες που κατακλύζουν την χώρα...
        Λόγω όλων αυτών η κίνηση των Πανελλήνων του Μυστρά είναι μια μοναδική διέξοδος σωτηρίας η οποία μπορεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες να ωθήσει τον τόπο στην απελευθέρωσή του, να ενεργοποιήσει δυνάμεις και, πάνω απ’ όλα, να αφυπνίσει τον βασανισμένο και δοκιμαζόμενο λαό μας!
        Επισημαίνουμε και πάλι, πέραν όλων των άλλων συμβολισμών, τον πιο βασικό συμβολισμό: ο Μυστράς μας έδωσε την δυναστεία των Παλαιολόγων που πέτυχαν να απελευθερώσουν την Κωνσταντινούπολη από τους Φράγκους το 1261, αλλά μας έδωσε και τον τελευταίο ένδοξο αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο που έπεσε στα τείχη της Κωνσταντινούπολης την οποία δεν παρέδωσε ποτέ!

        Από τον Μυστρά λοιπόν ξεκινά και σήμερα – με την κίνηση των Πανελλήνων – η σημαντική γιγαντιαία προσπάθεια για την σωτηρία της χώρας, για την σωτηρία του λαού μας! Μακάρι να ευοδωθεί, μακάρι να ανακουφιστεί ο λαός μας, μακάρι η Πατρίδα μας να απελευθερωθεί, μακάρι οι Πανέλληνες του Μυστρά να επιτύχουν ό,τι και η δυναστεία των Παλαιολόγων επέτυχε!!! 

volcanotimes



Πηγή: diadrastiko: ΜΥΣΤΡΑΣ!!![ΒΙΝΤΕΟ]Η κίνηση των Πανελλήνων του Μυστρά είναι μια μοναδική διέξοδος σωτηρίας η οποία μπορεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες να ωθήσει τον τόπο στην απελευθέρωσή του, να ενεργοποιήσει δυνάμεις και, πάνω απ’ όλα, να αφυπνίσει τον βασανισμένο και δοκιμαζόμενο λαό μας!!! http://diadrastiko.blogspot.com/2013/09/blog-post_8901.html#ixzz3Fdr30rLf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...