Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Καιρός: Εξασθενούν οι βροχές, επιμένει το κρύο

Καιρός: Εξασθενούν οι βροχές, επιμένει το κρύο
Μετά τις ισχυρές βροχές και μπόρες, τα φαινόμενα εξασθενούν και οδεύουν βορειότερα επηρεάζοντας κυρίως τις Σποράδες, τη Μακεδονία και τη Θράκη με βροχές ηπιότερης, ωστόσο, έντασης.
Μετά τους νοτιάδες που έφθασαν τα 8 μποφόρ, περιμένουμε στροφή των ανέμων σε βοριάδες που θα φθάσουν την Κυριακή, στο Αιγαίο τα 8 έως 9 μποφόρ.
Η ένταση των ανέμων αναμένεται να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες ενόψει μάλιστα των εκδρομέων που θα εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
Αντίθετα για την Κυριακή στα δυτικά προβλέπεται βελτιωμένος ο καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ωστόσο, οι βοριάδες θα ωθήσουν τον υδράργυρο σε χαμηλές θερμοκρασίας, με τη μέγιστη να μην πρόκειται να ξεπεράσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 15-16 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι μονοψήφιες το πρωί στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές με έναν ή δύο βαθμούς πάνω από 0 στις ορεινότερες ηπειρωτικές περιοχές.
Χιόνια περιμένουμε στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Ο χειμωνιάτικος καιρός θα συνεχιστεί, τόσο τη Δευτέρα, όσο και την Τρίτη, όπου το σκηνικό θα είναι παρόμοιο στις ίδιες περιοχές με μικρή εξασθένιση των βοριάδων στο Αιγαίο που την Τρίτη θα φτάσουν στα 7 το πολύ μποφόρ.
Όσο αφορά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί κάτω από ένα συννεφιασμένο ουρανό, χωρίς να σημειωθούν βροχοπτώσεις κατά την ώρα της παρέλασης.
Πρόγνωση για την Κυριακή
Στα ανατολικά και νότια, άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.
Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση στην κεντρική Μακεδονία από το απόγευμα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά των ανατολικότερων περιοχών.
Άνεμοι: στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση από το απόγευμα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/511173/kairos-exasthenoyn-oi-vrohes--epimenei-to-kryo#ixzz3HBSJsb6K

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...