Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Φωτογραφίες-σοκ: Το βαν της παιδικής φρίκης

 

Ποιος είναι ο 40χρονος που βίαζε παιδιά στο ειδικά διαμορφωμένο βαν. Τα διαδικτυακά σύμβολα και ο κώδικας επικοινωνίας των παιδόφιλων.
 
Εξομολόγηση σοκ! Οι άρρωστοι παιδόφιλοι εμφανίζονται στα παιδιά ως οι «ιδανικοί γονείς», οι «καλοί φίλοι». Παίζουν ένα «θέατρο» επιβεβαίωσης των παιδιών-στόχων, εμφανίζονται ως οι «σωτήρες-εξομολογητές» παίρνοντας τη θέση των γονέων,επιβραβεύοντας τα ανήλικα πως «τα κάνουν όλα καλά».Εμφανίζουν τους γονείς ως «ξένους», επικεντρώνοντας στη σημερινή αποξένωση των γονέων εξαιτίας των δύσκολων επαγγελματικών και οικονομικών συνθηκών, που περιορίζουν την επαφή με τα παιδιά τους σε μία τυπική «καλημέρα-καληνύχτα». Το παιδί αισθάνεται πως πάντα έχει έναν άνθρωπο που του κάνει παρέα, που μπορεί να του πει τα πάντα και να τον βρει όποτε θέλει. Κι όμως το μοναδικό «αντίδοτο» σε αυτή την αηδιαστική προσέγγιση είναι οι γονείς να έρθουν κοντά στα παιδιά τους να γίνουν… παιδόφιλοι!
Οι παραπάνω συνταρακτικές αποκαλύψεις προήλθαν από τον διοικητή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη με αφορμή τις ανακοινώσεις για την ανατριχιαστική υπόθεση του 40χρονου επιχειρηματία, Φίλιππου Λεβέντου, ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ στην Κηπούπολη, ο οποίος επιχείρησε να βιάσει 13χρονο αγόριμέσα σε ειδικά διαμορφωμένο κλειστό φορτηγάκι στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό. Οι αξιωματικοί της Δίωξης κάνουν λόγο για δράστη που έχει προβεί σε εκατοντάδες ραντεβού με ανηλίκους, που φαίνεται να κατέληξαν σε ασέλγεια και βιασμό, ενώ την ημέρα σύλληψης είχε ακόμη τέσσερις συναντήσεις με ανηλίκους, όπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς.
Την ίδια ώρα έδωσε στη δημοσιότητα το «εγχειρίδιο του καλού παιδόφιλου» που αποκωδικοποίησαν στο Σκοτεινό Διαδίκτυο (Dark Web), όπως και τα σύμβολα που χρησιμοποιούν μετατρέποντας τα σε δακτυλίδια, μενταγιόν ακόμη και τατουάζ.
 

«Είχε βιάσει το καλοκαίρι»   

          Η τρομοκρατική διάσταση της δράσης του έρχεται από την αποκάλυψη πως ο 40χρονος τον Ιούλιο-Αύγουστο του 2014, έχει  βιάσει ένα 14χρονο κορίτσι, το οποίο είχε προσεγγίσει μέσω δωματίων επικοινωνίας του διαδικτύου.  Είχε εμφανιστεί ως ανήλικος με ακαθόριστη φωτογραφία προφίλ. Το ανήλικο κορίτσι κατάλαβε ότι στον συνομιλητή της του άρεσαν τα αγόρια, και για άγνωστο «κούρεψε» τα μαλλιά της σε… αγορίστικο στυλ
          Το 14χρονο κορίτσι είχε παρουσιαστεί ως 16χρονο αγόρι στον παιδόφιλο αλλά όταν συναντήθηκαν διαπιστώθηκε η «απάτη» σε βάρος του, ενώ και το ανήλικο κορίτσι δεν απομακρύνθηκε όταν διαπίστωσε ότι είχε μπροστά της έναν ενήλικα. Παρότι τον «ξεγέλασε», όπως φαίνεται να της είπε, παρότι κλονίστηκε γιατί προτιμούσε ανήλικα αγόρια, την πήγε σπίτι του στην οδό Κηπουπόλεως 77 και δεν δίστασε να την βιάσει. Την άφησε νύχτα σε ερημική τοποθεσία. Μετά από κάποιες μέρες το κορίτσι κατήγγειλε τον βιασμό του στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.
Μετά από άρση απορρήτου εντόπισαν την διαδικτυακή σύνδεση του δράστη, ο οποίος αναγνωρίστηκε από την 14χρονη . Οι αστυνομικοί τον έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση χωρίς να διαπιστώσουν αντίστοιχη ενέργεια, και τον Νοέμβριο του 2014 έστειλαν την δικογραφία σε βάρος του στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Τρεις μήνες μετά, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.,  δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και δεν έχει κληθεί για να καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές.

«Εκατοντάδες βιασμοί»
Ο 40χρονος συνέχισε την αποτρόπαια δράση του έως και την 1η Μαρτίου 2015 όταν οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν τη στιγμή πουεπιβίβαζε στο κλειστό φορτηγάκι του το 13χρονο αγόρι. Μετά τη σύλληψή του ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς πως είχε ακόμη τέσσερις συναντήσεις με ανήλικους την ίδια μέρα.
Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εφάρμοσαν τη νέα νομοθεσία με ανακριτική διείσδυση στο διαδίκτυο παριστάνοντας ρόλους ανήλικων αγοριών και κοριτσιών για να προσελκύσουν παιδόφιλους.  Στο πλαίσιο της διαδικτυακής αστυνομικής επιχείρησης «Chat Scanning» (Σάρωση διαδικτυακών εικονικών δωματίων επικοινωνίας) εντόπισαν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και τον 40χρονο «δράκο» του διαδικτύου. Ο δράστης διατηρεί μίνι-μάρκετ στην περιοχή της Κηπούπολης, δεν έχει οικογένεια, ζει μόνος του και όλη μέρα βρισκόταν μέσα σε δωμάτια επικοινωνίας προσεγγίζοντας κατά προτίμηση ανήλικα αγόρια ηλικίας 13-15 χρόνων.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τις ύποπτες συνομιλίες του, ενώ ανίχνευσαν τον τόπο και τον χρόνο του ραντεβού με τον 13χρονο ανήλικο. Παγίδευσαν τον χώρο της Πλ. Ελευθερίας στον Κορυδαλλό.
Εντοπίστηκε ο 40χρονος κατά τη διάρκεια που είχε επιβιβάσει σε ένα κλειστό φορτηγάκι τύπου «Van», ιδιοκτησίας του, τον 13χρονο με σκοπό την ερωτική συνεύρεση μαζί του.
Είχε τοποθετήσει στο εσωτερικό του οχήματος στρώμα, κουβέρτες, μαξιλάρια, ανεμιστήρα, αλλά και κατάλληλος φωτισμό. Εντοπίστηκαν επίσης πλήθος από λιπαντικά είδη για ασέλγεια-βιασμό, προφυλακτικά, σοκολάτες, μπισκότα, παιδικά ροφήματα. Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα, σε κινητό τηλέφωνο του δράστη, βρέθηκε και πρωτότυπο υλικό παιδικής πορνογραφίας με άτομο στα όρια της ανηλικότητας, του οποίου εξετάζονται η ταυτότητα και η ακριβής ηλικία.
Παιδόφιλος… πρακτορείο μοντέλων
Χαρακτηριστική είναι, επίσης, μία ακόμη περίπτωση 33χρονου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος μετά από έλεγχο των διαδικτυακών συνομιλιών, προέκυψε ότι υποδυόταν τον εργαζόμενο σε πρακτορείο μοντέλων και προέτρεπε τα ανήλικα θύματα του στην ανταλλαγή παιδικού πορνογραφικού υλικού, με το πρόσχημα της αποστολής του παραπάνω υλικού σε πρακτορείο μοντέλων στην Αργεντινή, έναντι υψηλής αμοιβής.
Μάλιστα είχε καταφέρει να πείσει ανήλικο κορίτσι, 12 ετών, να του αποστείλει αρχικά φωτογραφίες της με ρούχα και στη συνέχειαγυμνές, καθώς και βίντεο, όπου η ανήλικη προέβαινε σε πραγματική πράξη γενετήσιου χαρακτήρα, με πρόσχημα την αποστολή του παραπάνω υλικού σε πρακτορείο μοντέλων στην Αργεντινή, ώστε να της δώσει την αμοιβή των 140.000 ευρώ. Εξετάζεται αν αυτό το υλικό το πωλούσε στο διαδίκτυο έναντι αδράς αμοιβής.
«Εγχειρίδιο» καλού παιδόφιλου  
Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αποκωδικοποίησαν τον «Κώδικα Επικοινωνίας Παιδόφιλων»στο σκοτεινό διαδίκτυο (Dark Web). Στο συγκεκριμένο εγχειρίδιο, καλύπτεται σε επτά κεφάλαια οτιδήποτε αφορά στην παιδοφιλία, από την ψυχολογία των παιδιών μέχρι και την προετοιμασία που απαιτείται, ώστε να πραγματοποιήσει ο παιδόφιλος τις ασελγείς του πράξεις.
Ακολουθεί σύντομη αναφορά στο περιεχόμενο κάθε κεφαλαίου:
1ο Κεφάλαιο: Παιδοφιλία (pedophilia)
Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει τα πάντα γύρω από την παιδοφιλία, την οποία παρουσιάζει σαν φυσικό και παρεξηγημένο σεξουαλικό προσανατολισμό.
Το κεφάλαιο χωρίζεται σε επτά ενότητες.
  • 1η ενότητα: Πρόλογος (Foreword)
Απόσπασμα: Η παιδεραστία είναι ένας σεξουαλικός προσανατολισμός στα ανθρώπινα είδη, που κάνει ώριμους ενήλικες, τόσο άνδρες όσο και γυναίκες, να έλκονται συναισθηματικά και σεξουαλικά από ανώριμα παιδιά.
  • 2η ενότητα: Η πηγή (The Source)
Απόσπασμα: Δυστυχώς, όμως, η πηγή της παιδοφιλίας είναι επιστημονικό μυστήριο. Κανένας επιστήμονας δεν είναι σε θέση να πει τι προκαλεί την παιδοφιλία με βεβαιότητα και δεν υπάρχει τρέχουσα θεωρία που μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά. Ούτε μπορεί να μετρηθεί ή να ανιχνευθεί με οποιονδήποτε τρόπο, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε επιστημονική διαδικασία ή όργανο. Η παιδοφιλία υπάρχει μόνο σε μια μειονότητα του ανθρώπινου πληθυσμού, και είναι μόνο ένα από τα πολλά μυστήρια του σύμπαντος.
  • 3η ενότητα: Γνήσιοι/προσποιητοί παιδεραστές (Genuine vs. Artificial)
Απόσπασμα: Οι προσποιητοί παιδεραστές δεν είναι λιγότερο άξιοι από τους γνήσιους παιδεραστές, καθώς κατά τη γνώμη μου, είμαστε όλοι εδώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο, ο οποίος είναι ένα σεξουαλικό ενδιαφέρον για τα παιδιά. Απλά το ενδιαφέρον μας για τα παιδιά προέρχεται από διαφορετικές κατευθύνσεις.
  • 4η ενότητα: Προσανατολισμοί (Orientations)
Απόσπασμα: Η νηπιοφιλία αφορά άτομα που ελκύονται από πολύ μικρές ηλικίες παιδιών, όπως βρέφη και νήπια εντός της ηλικίας των 1-3 ετών. Αυτή η κατηγορία είναι από τις σπανιότερες, καθώς δεν αναφέρεται σχεδόν καθόλου.
  • 5η ενότητα: Προκλήσεις (Challenges)
Απόσπασμα: Σε αυτή την ενότητα θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να χειριστείτε και να ξεπεράσετε τις πιο κοινές δυσκολίες που, κατά μέσο όρο, οι γνήσιοι παιδεραστές συναντούν στη διάρκεια της ζωής τους, έτσι ώστε να μπορείτε να οδηγήσετε τον εαυτό σας πιο εύκολα έξω από όλα τα εμπόδια που βάζει η παιδεραστία στο δρόμο μας.
  • 6η ενότητα: Έλεγχος ορμών (Urge Control)
Απόσπασμα: Όσοι ανησυχούν πολύ για τη σεξουαλική επιθυμία και τον έλεγχό τους, θα πρέπει να αυνανίζονται περισσότερο από το μέσο όρο για να κρατήσουν το κεφάλι τους ήσυχο και τη σεξουαλικότητα τους σε έλεγχο, ειδικά όταν είναι (τακτικά) κοντά και οικεία με τα παιδιά.
  • 7η ενότητα: Θα πρέπει να το κάνω; (Should I Do it?)
Απόσπασμα : Όλα θα αλλάξουν, πρώτα απ’ όλα γιατί ξαφνικά κάνεις κάτι που είναι αυστηρά κοινωνικά απαράδεκτο και παράνομο. Και, δεδομένου ότι θα υπάρχει ένας ορισμένος κίνδυνος να πιαστείς, τόσο από την κοινωνία όσο και από την αστυνομία, θα έχεις ένα ορισμένο βάρος φόβου που θα κρέμεται συνεχώς πάνω από τους ώμους σου, από τώρα και στο μέλλον.
2ο Κεφάλαιο: Παιδιά (Children)
Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει τα πάντα για τα παιδιά, ξεκινώντας από την σεξουαλικότητα τους και καταλήγοντας στη «χημεία» ανάμεσα σε ένα παιδί και στον παιδεραστή. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε πέντε ενότητες:
1η ενότητα: Foreword (Πρόλογος) 
2η ενότητα: Sexuality (Σεξουαλικότητα) 
3η ενότητα: Development (Ανάπτυξη) 
4η ενότητα: Personalities (Προσωπικότητες)
5η ενότητα: Chemistry (Χημεία) 
  • 3ο Κεφάλαιο: Ασφάλεια (security)
Το συγκεκριμένο κεφάλαιο πραγματεύεται πως ένας παιδόφιλος μπορεί να μείνει ασφαλής και να αποφύγει δύσκολες καταστάσεις, όπως την σύλληψή του. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε εννιά ενότητες.
1η ενότητα: Foreword (Πρόλογος) 
2η ενότητα: Child love levels (Επίπεδα ασφάλειας) 
3η ενότητα: Secrecy (Μυστικότητα) 
4η ενότητα: Evidence (Αποδείξεις) 
5η ενότητα: Environment (Περιβάλλον) 
6η ενότητα: Getting Caught (Σύλληψη) 
7η ενότητα: Surviving Prison (Επιζώντας στην φυλακή) 
8η ενότητα: Escaping Planning (Σχέδιο απόδρασης) 
9η ενότητα: Child post-trauma (Μετατραυματικό στάδιο του παιδιού) 
  • 4ο Κεφάλαιο: Εντοπισμός παιδιών (Finding children)
Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει τρόπους με τους οποίους ένας παιδεραστής μπορεί να πλησιάσει ένα παιδί και πως μπορεί να αναπτύξει φιλία και σχέσεις μαζί του. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε επτά ενότητες.
1η ενότητα: Foreword (Πρόλογος) 
2η ενότητα: Single moms (Ανύπαντρες μητέρες) 
3η ενότητα: Schools (Σχολεία) 
4η ενότητα: Kiddie magnets («Μαγνήτες» παιδιών) 
5 η ενότητα: Babysitting and scouting (Babysitting και προκοπισμός) 
6η ενότητα: Hunting season («Εποχή κυνηγιού») 
7η ενότητα: Befriending children (Ενεργώντας σαν φίλος των παιδιών)
Το 5ο κεφάλαιο αναφέρεται στην 6η ενότητα του 4ου κεφαλαίου (Hunting season/«Εποχή κυνηγιού») 
  • 6ο Κεφάλαιο: Σεξουαλικές επαφές με παιδιά (Sex with kids)
Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει λεπτομέρειες για το πως ένας παιδόφιλος μπορεί να αποπλανήσει και να έρθει σε σεξουαλική επαφή με παιδιά. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε πέντε ενότητες.
1η ενότητα: Preparations (Προετοιμασίες)
2η ενότητα: Babies and Toddlers (Μωρά και νήπια) 
3η ενότητα: Children (Παιδιά) 
4η ενότητα: Adolescents (Έφηβοι) 
5η ενότητα: Penetration Training (Εξάσκηση διείσδυσης)
  • Το 7ο κεφάλαιο αναφέρεται στην 5η ενότητα του 6ου κεφαλαίου (Penetration Training) και μαθαίνει στον παιδόφιλο πως θα πραγματοποιήσει τις ασελγείς του πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...