Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Σε μουσουλμανική μετατρέπεται η χριστιανική Ευρώπη

#

Σε μουσουλμανική μετατρέπεται η χριστιανική Ευρώπη

- Στοιχεία σοκ για την διείσδυση των μουσουλμάνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση
- Ένας στους τέσσερις κατοίκους της Ε.Ε. θα είναι  μουσουλμάνος
 
 
Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΡΟΣΣΙΟΥ
Είναι γνωστό ότι η παρουσία των μουσουλμάνων αυξήθηκε κατά γεωμετρική πρόοδο τις τελευταίες δεκαετίες. Σε πολλές περιπτώσεις πάντως υπάρχουν δύο, τρεις ή περισσότερες γενιές μουσουλμάνων που ζουν στην γηραιά ήπειρο.
Το Ισλάμ σήμερα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη θρησκεία, μετά το Χριστιανισμό στην Ευρώπη αλλά αυτό που είναι ακόμη ενδιαφέρον και προβληματίζει ήδη πολλούς είναι το γεγονός ότι είναι η θρησκεία με την πιο ταχεία εξάπλωση, λόγω της ραγδαίας αύξησης των μουσουλμάνων μεταναστών στην Ευρώπη. Ο προβληματισμός γίνεται έντονη ανησυχία αν προστεθεί και το γεγονός ότι ανάμεσα στους μετανάστες μουσουλμάνους που κατακλύζουν κατά χιλιάδες την γηραιά ήπειρο, συνωστίζονται και οι φονταμενταλιστές του Ισλάμ, οι γνωστοί τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους. Ενδεικτικό της κατάστασης, αποτελούν και οι πρόσφατες  δηλώσεις του εισαγγελέα Λουίτζι Μαρία Ντελ Όσσο της ιταλικής πόλης Μπρέσια στην «Corriere della Sera» , με τις οποίες ανέφερε ότι το «Ισλαμικό Κράτος» έχει ενεργά κέντρα στρατολόγησης τζιχαντιστών, τόσο στην Ιταλία, όσο και στην Αλβανία. Μάλιστα, κάνει λόγο ότι η Αλβανία βρίσκεται σε «σημείο ανάφλεξης αυτού του δικτύου».
Έτσι ο νέος κίνδυνος του ριζοσπαστικού ισλαμισμού έχει παρεισφρήσει ήδη στην Ευρώπη αφυπνίζοντας τα ανακλαστικά των Ευρωπαίων αρχηγών – κρατών προκειμένου να αντιμετωπίσουν σοβαρά τον μέγα αυτόν κίνδυνο.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των μουσουλμάνων στην Ευρώπη έχει αυξηθεί από 29,6 εκατ. το 1990, σε πάνω από 46 εκατομμύρια προ διετίας. Έτσι, το ποσοστό των μουσουλμάνων στο σύνολο του πληθυσμού της Ευρώπης κατά την ίδια περίοδο αυξήθηκε από 4,1%, σε 6%, πράγμα που σημαίνει ότι αυξήθηκαν κατά σχεδόν 50% σε μόλις 20 χρόνια!
Σύμφωνα με τις κατά προσέγγιση εκτιμήσεις, οι μουσουλμάνοι το 2030 θα απηχούν στο 8% του πληθυσμού στη Δυτική Ευρώπη, και το έτος 2100, ο ένας στους τέσσερις πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι μέλος του Ισλάμ! Χωρίς να συνυπολογίζεται η μαζική εισδοχή των μουσουλμάνων που γίνεται στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα!
Αναλυτικά ο πληθυσμός των μουσουλμάνων σε ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι ο εξής:
 
Γαλλία
Το Ισλάμ είναι η δεύτερη θρησκεία στη Γαλλία με βάση τον αριθμό των μελών, καθώς και ο πιο δυναμικά αυξανόμενος αριθμός των μελών. Οι περισσότεροι σύγχρονοι μουσουλμάνοι της Γαλλίας ανήκουν στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη γενιά μεταναστών από τις πρώην γαλλικές αποικίες στην οποία το Ισλάμ ήταν η κυρίαρχη θρησκεία. Η Γαλλική μουσουλμανική κοινότητα είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι στη χώρα, είναι Βερβερίνοι αραβικής καταγωγής, αλλά υπάρχουν Τούρκοι, μαύροι και λευκοί Γάλλοι που προσηλυτίστηκαν στο Ισλάμ. Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι ζουν σε μεγάλες πόλεις, κυρίως στο Παρίσι και Μασσαλία. Στη Γαλλία υπάρχουν περισσότερα από 2.100 τζαμιά ενώ ο αριθμός των μουσουλμάνων έχει υπερβεί ήδη τα 6 εκατομμύρια.
Γερμανία
Στη χώρα αυτή υπάρχουν μεταξύ 3,8 και 4,3 εκατομμύρια μουσουλμάνοι, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 5% του συνολικού πληθυσμού. Περίπου το 65% είναι σουνίτες, το 7% σιίτες και το 13% είναι Αλεβίτες (μέλη του ανεκτικού Ισλάμ που συνηγορούν για θρησκευτική ελευθερία και  ισότητα για τις γυναίκες). Υπάρχουν επίσης και Ουχάμπι, μέλη των εξαιρετικά συντηρητικών και ακραίων κατευθύνσεων του Ισλάμ. Τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης πολλές φορές τους ταυτίζουν με τους ακραίους φονταμενταλιστές. Εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 6.000 Ουαχαμπίτες αλλά το μεγαλύτερο τμήμα τους βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών και της αστυνομίας.
Βρετανία
Το Ισλάμ είναι σε αυτή τη χώρα δεύτερη θρησκεία αναλογικά με τον αριθμό των πιστών του. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 στο Ηνωμένο Βασίλειο διαβιούν 2,7 εκατομμύρια μουσουλμάνοι, οι οποίοι αποτελούν το 4,8% του συνολικού πληθυσμού. Η συντριπτική πλειοψηφία των Βρετανών μουσουλμάνων ζει στην Αγγλία και την Ουαλία (μέχρι 1.591 εκατομ.). Περίπου 42.000 Μουσουλμάνοι (0,84% του συνολικού πληθυσμού) ζουν στη Σκωτία και περίπου 2.000 στην Βόρεια Ιρλανδία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το 2010, περίπου 100.000 Βρετανοί υπήκοοι ασπάστηκαν το Ισλάμ, μεταξύ των οποίων 66% ήταν γυναίκες. Κατά τη διάρκεια του 2012 αυτό έπραξαν άλλοι 5.200 Βρετανοί. Οι νεοφώτιστοι προσλαμβάνονται κυρίως στις φυλακές και στα σχολεία.
 
Ιταλία και Ισπανία
Μεταξύ των πέντε κρατών όπου ζουν οι περισσότεροι μουσουλμάνοι της Δυτικής Ευρώπης, είναι η Ιταλία (1,5 εκατομμύρια ή 2, 5% του πληθυσμού) και η Ισπανία, στην οποία ζουν1 εκατομμύριο ή 2,2% του πληθυσμού.
Ολλανδία
Μέχρι τα τελευταία 50 χρόνια του περασμένου αιώνα, στην Ολλανδία ζούσε ένας ασήμαντος αριθμός μουσουλμάνων. Ωστόσο, ήδη από το 2004 ο αριθμός τους αυξήθηκε σε 994.000. Σήμερα, το Ισλάμ και σε αυτή τη χώρα είναι δεύτερη θρησκεία με βάση τον αριθμό των πιστών της. Αν εξαιρεθούν οι Χριστιανοί, τότε ο αριθμός των μουσουλμάνων είναι ίσος με τον αριθμό των πιστών όλων των υπολοίπων θρησκειών μαζί. Σημειώνεται ότι στις 128 πόλεις της Ολλανδίας υπάρχουν 380 τζαμιά. Στο Άμστερνταμ είναι 29, στο Ρότερνταμ 26 και στη Χάγη 21τζαμιά.
Αυστρία και Σουηδία
Ο αριθμός των μουσουλμάνων στην Αυστρία ήδη από το 2009 πλησίασε τους 500.000. Παρόμοια στοιχεία είναι για τη Σουηδία. 
Οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 4,2% του πληθυσμού της Αυστρίας και περίπου 5% του πληθυσμού της Σουηδίας.
Νορβηγία
Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν περίπου 150.000 μουσουλμάνοι. Οι μισοί από αυτούς είναι πολίτες του Όσλο και του Akershus. Κατά τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των μουσουλμάνων σε αυτή τη σκανδιναβική χώρα έχει αυξηθεί κατά 10%!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...