Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Παλμύρα: Κρίσιμες ώρες για την υπό πολιορκία αεροπορική βάση Τ-4 – Σύροι στρατιώτες και Spetsnaz αποκρούουν τις επιθέσεις της ISIS

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ: «ΕΑΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΗΝ ISIS ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΜΥΡΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ»!
 
22:50
14/12/2016
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
του Πάνου Σπαγόπουλου
Αλλεπάλληλες επιθέσεις πραγματοποιούν οι δυνάμεις της ISIS στην αεροπορική βάση Τ-4 την οποία έχουν περικυκλώσει προκειμένου να διασπάσουν την αμυντική της περίμετρο, αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες από την περιοχή της Παλμύρα.
Μέσα στη βάση βρίσκονται 350 κυβερνητικοί στρατιώτες οι οποίοι μέχρι αι σήμερα είχαν αποκρούσει δύο τουλάχιστον επιθέσεις.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συριακός Στρατός ανακατέλαβε και την εγκαταλειμμένη βάση  -γνωστή και ως «εγκαταλειμμένο τάγμα»- κοντά στην T-4, άλλες πληροφορίες όμως κάνουν λόγο για το αντίθετο.
Οι συριακές  και οι συμμαχικές πολιτοφυλακές εξαπέλυσαν με τη σειρά τους αντεπίθεση νωρίς το πρωί σήμερα καταφέρνοντας να ανακαταλάβουν τα υψώματα Tiyas –που βρίσκονται βόρεια της T-4- όπως και το περίφημο «εγκαταλειμμένο τάγμα» στα βορειοδυτικά.  
Σήμερα επίσης με μεταφορικά αεροσκάφη κατέφθασε στο αεροδρόμιο ένας ενισχυμένος λόχος ρωσικών ειδικών δυνάμεων οι οποίες είαν πρωταγωνιστήσει στην μεγάλη επίθεση του Μαρτίου απωθώντας την ISIS από την Παλμύρα.  
Οι δυνάμεις που σπεύδουν στην περιοχή προς ενίσχυση των εκεί τμημάτων είναι μεγάλες ενώ σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και ρωσικές.
Όπως αναφέρουν αναλυτές η απώλεια της βάσης Τ-4 θα είναι μια μεγάλου μεγέθους απώλεια για τον συριακό Στρατό τόσο σε τακτικό επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε ψυχολογικό.
Αμερικανός αντιστράτηγος: Οι ΗΠΑ θα βομβαρδίσουν την ISIS στην Παλμύρα εάν Ρωσία και Συρία δεν δράσουν εγκαίρως!
Οι ΗΠΑ πρόκειται να βομβαρδίσουν τις δυνάμεις της ISIS στην Παλμύρα εάν Ρωσία και Συρία δεν δράσουν εγκαίρως και αποτύχουν στο να απωθήσουν πίσω τα ένοπλα τμήματα της οργάνωσης αναφέρει η WSJ.
Αυτό δήλωσε ο αντιστράτηγος Stephen Townsend λέγοντας πως η κατάληψη της Παλμύρας έχει γίνει έντονη πηγή ανησυχίας για τις ΗΠΑ καθώς η οργάνωση έχει πιθανώς φέρει στην κατοχή της Α/Α συστήματα.
Όπως δήλωσε ο Αμερικανός αντιστρατηγός οι τρομοκράτες ενδέχεται να έχουν στη κατοχή τους αντιαεροπορικά συστήματα.
Ο στρατηγός είπε πως οι δυνάμεις των τρομοκρατών που κατέλαβαν τη βάση πήραν στην κατοχή τους μεγάλες ποσότητες οπλισμού και πιθανότατα αντιαεροπορικά συστήματα S-125 Penchora.
«Θεωρούμε ότι στον οπλισμό περιλαμβάνονται τεθωρακισμένα οχήματα και βαρύς οπλισμός ίσως και ορισμένα Α/Α συστήματα. Βασικά ότι όπλα και να έχουν στην κατοχή τους τώρα είναι απειλή για τη συμμαχία» είπε πιο συγκεκριμένα.

Το "«εγκαταλειμμένο τάγμα" που κατέλαβε η ISIS βορειοδυτικά της Τ-4. Οι πληροφορίες για το ποιος έχει τώρα τον έλεγχο στη βάση είναι συγκεχυμένες

Σύμφωνα με φωτογραφίες η ISIS έχει οπτική επαφή με τα καταφύγια των αεροσκαφών (HAS) της Τ-4
Το ΡΚΚ ανέλαβε την ευθύνη για την πτώση του τουρκικού F-16 με την γυναίκα πιλότο
Το κουρδικό ένοπλο σώμα του ΡΚΚ ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη, όπως υποστηρίζει του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους F-16 block 50 Advanced στις 12 Δεκεμβρίου.
Αυτό έγινε γνωστό σήμερα ύστερα από ανάρτηση στο διαδίκτυο.
Το αεροσκάφος είχε καταπέσει σε απόσταση 1,5-2 μιλίων από την αεροπορική βάση 8nci AJÜ στο Diyarbakır και ανήκε στην Μοίρα 181 Filo με κωδικό όνομα Pars.
Η υποσμηναγός Burcu Arpacı κατάφερε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος κοντά στο χωριό Çarıklı με επιτυχία χρησιμοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμα του μαχητικού.
Συνολικά η Τουρκία παρήγγειλε και παρέλαβε 270 μαχητικά F-16 Block 30/40/50/50+.
Θα πρέπει όμως να επισημανθεί ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα Scramble τουλάχιστον 9 αεροσκάφη του ιδίου τύπου δεν έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια σε δημόσιες εμφανίσεις από το 1999 γεγονός που μπορεί να σημαίνει ότι τα διαθέσιμα αεροσκάφη ενδέχεται να είναι λιγότερα από 235 κατά πάσα πιθανότητα 226 μαχητικά.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πιλότος είχε εμπλακεί σε ένα ακόμη ατύχημα μια βαριά προσγείωση ενός F-16D της 182 Mοίρας στις 2 Σεπτεμβρίου 2014

υποσμηναγός Burcu Arpacı
Αμερικανικά αεροσκάφη V-22 Osprey μεταφέρουν οπλισμό στις δυνάμεις του YPG στη βόρεια Συρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...