Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Αλέξη, κάνε μόνος σου αυτό το δημοψήφισμα!


 

Η Ιστορία μπορεί να επαναληφθεί μόνο ως φάρσα. Κάποιοι, λοιπόν, σκέπτονται να περάσουν τον ελληνικό λαό από μια νέα δοκιμασία. Από ένα δημοψήφισμα, έτσι ώστε να απαλλαγεί ο Αλέξης από το βάρος μιας νέας συμφωνίας. Αυτό το δημοψήφισμα, Αλέξη, θα το κάνεις μόνος σου, παρέα με τον Νίκο Παπά. Κι έπειτα πάρτε την πρώτη πτήση για Καράκας!
Αποχή! Αυτή είναι η μόνη σοβαρή απάντηση στους τυχοδιωκτισμούς μιας κυβέρνησης που δεν ενδιαφέρεται καν για το αν η χώρα αυτή χάσει μερικά νησιά και επιτρέπει στον «μπούλη», κατά δήλωση του κ. Τσίπρα, να βρίσκεται αυτή την ώρα σε ένα τόσο κρίσιμο υπουργείο, όπως είναι αυτός της Εθνικής μας Άμυνας. Η αποχή είναι η μόνη επιλογή απέναντι σε αυτούς που ανέλαβαν εργολαβικά να ξεπλύνουν την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει μόνο τους αυτό το δημοψήφισμα. Ο αστικός χώρος δεν πρόκειται να ακολουθήσει σε μια επανάληψη της παρωδίας του καλοκαιριού του 2015. Ας πάει μόνος του ο Αλέξης μαζί με τον Προκόπη κι ας κάνουν τα μαγικά τους στον Εθνικό Κήπο. Θα έχουν ακροατήριο, τους χιλιάδες διορισμένους στο δημόσιο και τους οπαδούς του Άκη του Τζοχατζόπουλου. Αλλά αυτοί δεν φτάνουν.
Το καλοκαίρι του 2015 δεν είδα τους υπερασπιστές της Δημοκρατίας να κάνουν κάτι για το ένα και μόνο ψηφοδέλτιο των εκλογών. Δεν είδα τους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να κάνουν μία ένσταση για το ασαφές του ερωτήματος. Τα παιδιά ζούσαν το όνειρό τους. Ας τους αφήσουμε και αυτή την φορά να το ζήσουν για άλλη μία φορά. Αλλά μόνοι τους! Ολομόναχοι. Όποιος τολμάει ας αναλάβει την πρωτοβουλία.
Θέλησαν να ελέγξουν τον Τύπο, την  Δικαιοσύνη, τις ζωές μας. Δεν τους ενδιαφέρει κάτι άλλο από το πώς θα παραμείνουν στην εξουσία. Δεν θα τους επιτρέψουμε άλλη φορά να μας κοροϊδέψουν. Δεν θα συμμετέχουμε άλλη φορά στα έργα τους. Έχουν δικαίωμα να πέσουν στον γκρεμό. Ναι, αλλά μόνοι τους. Χωρίς εμάς!
Προχώρα Αλέξη σε ό,τι έχεις στο μυαλό σου. Προχώρα αν τολμάς σε ένα δημοψήφισμα. Και ύστερα ψάξε να βρεις την  ψήφο σου. Επειδή αυτή την φορά ο λαός δεν αγοράζει το παραμύθι που πουλάς. Αυτό που θέλει ο λαός είναι να φύγεις το συντομότερο δυνατόν. Αν αμφιβάλλεις, δεν έχεις παρά να πας σε εκλογές. Τολμάς;
Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...