Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Ηλεκτρονικές συναλλαγές παντού: Με κάρτα όλες οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

 

Ηλεκτρονικές συναλλαγές παντού: Με κάρτα όλες οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ

Μεγάλες αλλαγές στις συναλλαγές των πολιτών με τις επιχειρήσεις, προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή. Το νομοσχέδιο έχει σειρά διατάξεων για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών καθώς και για την οικειοθελή αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων με φόρους και πρόστιμα - φωτιά.
Μεταξύ άλλων ορίζεται ότι μειώνεται από 1.500 σε 500 ευρώ το ύψος των συναλλαγών μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων πάνω από το οποίο οι συναλλαγές πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση πλαστικού χρήματος. Δεν επιτρέπεται εξόφληση με μετρητά για συναλλαγές μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων για ποσό άνω των 500 ευρώ. Παράλληλα καθιερώνεται πρόγραμμα κληρώσεων, δηλαδή ηλεκτρονική λοταρία που θα βασίζεται σε συναλλαγές που έχουν γίνει με πλαστικό χρήμα ετήσιου κόστους έως 12 εκατ. ευρώ.
Οσον αφορά στις διατάξεις για την οικιοθελή αποκάλυψη κεφαλαίων προβλέπεται προσαύξηση του φόρου που αναλογούσε κατά το χρόνο της απόκρυψης με συντελεστές 8-10%.
Η δυνατότητα οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων παρέχεται ως 31 Μαϊου 2017 και επιμέρους εφόσον οι σχετικές δηλώσεις υποβληθούν μέχρι 31 Μαρτίου ο οφειλόμενος πρόσθετος φόρος είναι 8% του κύριου φόρου που προκύπτει από την υποβληθείσα δήλωση, ενώ αν οι δηλώσεις υποβληθούν μετά τις 31 Μαρτίου και μέχρι τη λήξη του προγράμματος ο οφειλόμενος πρόσθετος φόρος ορίζεται στο 10% του κύριου φόρου που προκύπτει από τη δήλωση.
Περαιτέρω επιβαρύνσεις προβλέπονται στην περίπτωση όπου έχει κοινοποιηθεί ειδοποίηση προσωρινού ελέγχου με την προσαύξηση να φτάνει ως και το 30%.
Επίσης, ορίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για το καζίνο στο Ελληνικό ενώ δίνεται η δυνατότητα για την μετεγκατάσταση του Μοντ Παρνές εντός 18 μηνών και σε χώρο εκτός του δήμου Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...