polakhs_ygeia
2 Δεκέμβριος, 2016 22:32

Πέρα από το ύφος και το ήθος των καθημερινών δηλώσεων του αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη, που προσπαθεί κατά ….παράβαση της λογικής και της αλήθειας να μας πείσει ότι  αυτό που βλέπουμε δεν είναι η πραγματικότητα, όλοι γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει στα νοσοκομεία.
Η κατάσταση στα περισσότερα από αυτά, είναι πραγματικά απερίγραπτη.
Πολύ σοβαρές ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών. Ιατρικά μηχανήματα που δεν λειτουργούν, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για σέρβις.
Φάρμακα και απλά υλικά, όπως γάζες και σύριγγες, σε πολλές περιπτώσεις είναι δυσεύρετες.
Το πιο τρομακτικό όμως, είναι η έλλειψη καθαριότητας, που οδηγεί στη ανάπτυξη ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, από τις οποίες πεθαίνουν καθημερινά, πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας.
Όλα αυτά, από μια κυβέρνηση, που… υποτίθεται ότι έχει ένα μοναδικό όραμα για δύο τομείς που αφορούν πολύ τον αδύναμο, καθημερινό πολίτη. Την υγεία και την παιδεία.
Και στους δύο, τα δείγματα γραφής είναι… απερίγραπτα.
Δυστυχώς, το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό. Δεν οφείλεται δηλαδή αποκλειστικά στην έλλειψη των απαραίτητων κονδυλίων.
Είναι κυρίως θέμα ανικανότητας στη διοίκηση αυτών που έχουν αναλάβει την ευθύνη και κυρίως της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.
Η υγεία του πολίτη, ένα καρυδότσουφλο στον άνεμο.
Ένα παιχνίδι στα χέρια αφρόνων πολιτικών…
Κι αυτό δεν το συναντούμε μόνο τώρα. Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις που προηγήθηκαν, είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της Νέας Δημοκρατίας.
Πάντα η υγεία και κυρίως η διοίκηση των νοσοκομείων ήταν ένα παιχνίδι προεκλογικής σκοπιμότητας.
Το αποκορύφωμα του ρουσφετιού και της συναλλαγής.
Οι κυβερνώντες πάντα πίστευαν ότι με τις εξυπηρετήσεις που πουλούσαν στο μέσο ψηφοφόρο, κέρδιζαν άμεσα σε… ψήφους στις επόμενες εκλογές.
Γι’ αυτό ήταν πάντα σημαντική η θέση του Υπουργού Υγείας. Αυτός είχε στα χέρια του το… μεγάλο εκλογικό μαχαίρι.
Τα εκατοντάδες νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, δεν μπορεί να αποτελούν παιχνίδι πολιτικής.
ΑΝανήκαν στον ιδιωτικό τομέα, ήταν δηλαδή επιχείρηση, θα ήταν μία από τις μεγαλύτερες της χώρας. Και η διοίκηση τους θα είχε ανατεθεί  σε πραγματικά ικανούς μάνατζερ.
Η διοίκηση των νοσοκομείων, ως μεγάλων επιχειρησιακών μονάδων δεν μπορεί να παραχωρείται σε πρόσωπα με… περγαμηνές μόνο στο “πάλκο” της πολιτικής.
Από πού έμαθε για παράδειγμα ο Παύλος Πολάκης ή και ο προκάτοχός του επί ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης κλπ κλπ, τη διοίκηση ενός τόσο μεγάλου επιχειρησιακού κολοσσού, που αφορά μάλιστα την υγεία μας.
Πώς δηλαδή οι άνθρωποι αυτοί, ένα πρωινό, χωρίς συχνά να έχουν διοικήσει ούτε περίπτερο, τους ανατίθεται οΕΛΕΓΧΟΣ ενός τόσο μεγάλου επιχειρηματικού συμπλέγματος, που απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και μεγάλη εμπειρία μάνατζμεντ.
Κι όμως, οι “άφρονες” ψηφοθήρες πρωθυπουργοί, χρησιμοποιούν πολιτικά…. πρωτοπαλίκαρα αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα.
ΑΝη δικαιοσύνη στην Ελλάδα, είχε πραγματική ανεξαρτησία να τιμωρεί πολιτικά πρόσωπα, οι περισσότεροι από αυτούς θα ήταν στη φυλακή.
Η δράση τους είναι αποδεδειγμένα εγκληματική και στρέφεται κατά του αδύναμου Έλληνα πολίτη, την ώρα της μεγάλης ανάγκης.