Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ν. Τραμπ λίγο πριν την ορκωμοσία: «Θα κάνουμε την Αμερική μεγάλη για όλο το λαό» (φωτό)

 
08:45
20/01/2017
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Στις 19:00 ώρα Ελλάδος θα ορκιστεί 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ,  ο οποίος έφθασε χθες στην Ουάσινγκτον και συμμετείχε στις πρώτες εκδηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο της ορκωμοσίας. 
Όπως επιτάσσει η παράδοση, ο μεγιστάνας κοιμήθηκε το βράδυ στην Ουάσιγκτον στον ξενώνα του Λευκού Οίκου Blair House, ενώ θα εγκατασταθεί κανονικά στον Λευκό Οίκο, μετά την ορκωμοσία του, σήμερα. Μέχρι εκείνη την ώρα στο Λευκό Οίκο θα μένει ο Μπαράκ Ομπάμα με την οικογένειά του, οι οποίοι θα αποχωρήσουν με την ορκωμοσία του νέου πλανητάρχη. 
Φορώντας σκούρο κοστούμι και μπλε γραβάτα ο επόμενος πρόεδρος της Αμερικής αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος μαζί με τη σύζυγό του Μελάνια, η οποία φόραγε γυαλιά ηλίου και ένα σκούρο παλτό. Μαζί τους ήταν και ο γιος τους Μπάρον.
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη στρατιωτική βάση Άντριους όπου σταθμεύει το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One το οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ θα χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του μετά την ορκωμοσία του.
Ο δισεκατομμυριούχος μετέβη αμέσως στο ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον το οποίο φέρει το όνομά του «το Trump International Hotel, κι εγκαινίασε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας» προκειμένου να γευματίσει με τους επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο.
Κατόπιν κατέθεσε στεφάνι στο Arlington National Cemetery και αργότερα έδωσε μια σύντομη ομιλία στο περιθώριο στο τέλος της συναυλίας και του σόου πυροτεχνημάτων που έγιναν χθες κοντά στο Μνημείο Λίνκολν, με τη συμμετοχή πολλών τραγουδιστών της μουσικής κάντριόπως ο Τόμπι Κέιθ και ο Λι Γκριν Γκρίνγουντ. Ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος που τον επευφημούσε, ήταν ο ηθοποιός Γιον Βόιτ και ο τραγουδιστής Σαμ Μουρ. 
Στην πρώτη αυτή ομιλία που έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε να ενοποιήσει την Αμερική. 
Μιλώντας από το βήμα του Lincoln Memorial υποσχέθηκε, επίσης, να φέρει την αλλαγή. 
«Εμείς θα ενοποιήσουμε τη χώρα», είπε ο Τραμπ στη σύντομη ομιλία του στο τέλος της συναυλίας. «Εμείς θα κάνουμε την Αμερική μεγάλη για όλο το λαό. Για όλους, όλους, σε  όλη τη χώρα μας» 
Απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι εκεί, τους θύμισε ότι πολλοί είχαν αμφιβολίες για την επιτυχία της εκστρατείας του. «Μας είχαν ξεχασμένους πολλούς από εμάς», είπε. «Στην καμπάνια μου απευθύνθηκα στους ξεχασμένους. Λοιπόν, δεν είστε ξεχασμένοι πια». 
Υποσχόμενος να φέρει πίσω δουλειές, να ενισχύσει το στρατό και να ενδυναμώσει τα σύνορα, είπε: «Θα κάνουμε πράγματα που δεν έχουν γίνει στη χώρα για πολλές πολλές δεκαετίες. Αυτό θα αλλάξει, σας το υπόσχομαι, θα αλλάξει». 
Ο Τραμπ εμφανίστηκε, επίσης, σε επίσημο γεύμα με τα μέλη της κυβέρνησής του, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μελάνια. Φυσικά, το παρόν έδωσαν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, τα οποία τον συνοδεύουν σε κάθε του βήμα. Ολοι μαζί, άλλωστε ταξίδεψαν από την Νέα Υόρκη, με το αεροπλάνο του και όλοι μαζί παρακολούθησαν τη σύντομη ομιλία που έδωσε. 
Το λόγο, στο δείπνο, έλαβε και η γυναίκα που σε λίγες ώρες θα είναι η Πρώτη Κυρία της Αμερικής: «Αύριο (σσ σήμερα) πιάνουμε δουλειά». 
Ο Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά του είπε σε όσους βρίσκονταν στην αίθουσα: «Εχουμε πολλούς έξυπνους ανθρώπους. Θα σας πώ κάτι, κάτι που μάθαμε, ότι έχουμε μακράν το υπουργικό συμβούλιο με το υψηλότερο IQ από οποιοδήποτε άλλο έχει υπάρξει».
Επίσης, αποκάλυψε το όνομα του νέου Αμερικανού Πρέσβη στη Βρετανία. Οπως είπε, θα είναι ο Γούντι Τζόνσον, ιδιοκτήτης της  New York Jets NFL.
Δεν παρέλειψε, ακόμη, να αστειευτεί με αφορμή ότι σήμερα στην Ουάσινγκτον μπορεί να βρέχει: «Μπορεί να βρέξει, μπορεί και όχι. Δεν με νοιάζει. Αν ρίξει βροχή θα είναι ΟΚ γιατί ο κόσμος θα καταλάβει ότι τα μαλλιά μου είναι πραγματικά» προκαλώντας τα γέλια των παριστάμενων.
Ακολούθως, ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε για το Blair House, τον ξενώνα του Λευκού Οίκου. 
«Πολύ προσωπική» η ομιλία του Τραμπ στην τελετή ορκωμοσίας
Ο Ντόναλντ Τραμπ θα εκφωνήσει αύριο, την ημέρα που ορκίζεται πρόεδρος, μια «πολύ προσωπική» ομιλία που θα είναι διανθισμένη από «φιλοσοφικές» σκέψεις, είπε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του.
«Θα είναι μια πολύ προσωπική κι ειλικρινής παρουσίαση του οράματός του για την χώρα» δήλωσε ο Σον Σπάισερ.
«Θα εξηγήσει τι σημαίνει να είσαι Αμερικανός, οι προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουμε» συνέχισε ο ίδιος, αναφέροντας μεταξύ άλλων εκείνες του τομέα των υποδομών και της εκπαίδευσης.
«Δεν πρόκειται για (την παρουσίαση) ενός λεπτομερούς προγράμματος, αλλά για ένα ντοκουμέντο φιλοσοφικών ιδεών, το όραμά του για το μέλλον της χώρας, του ρόλου της κυβέρνησης και του ρόλου των πολιτών» πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Τηρώντας μια μακροχρόνια παράδοση, ο Ντόναλντ Τραμπ θα εκφωνήσει την ομιλία στο πλαίσιο της ορκωμοσίας του στη δυτική πρόσοψη του Καπιτωλίου αφού ορκιστεί στη Βίβλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...