Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Αποκάλυψη: Η νέα CEO του Υπερταμείου Ιδιωτικοποιήσεων Ουρανία Αικατερινάρη δικάζεται για κακουργηματικές πράξεις

 

22/01/2017 - 23:30
Αποκάλυψη: Η νέα CEO του Υπερταμείου Ιδιωτικοποιήσεων Ουρανία Αικατερινάρη δικάζεται για κακουργηματικές πράξεις
Διορίστηκε ενώ δικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων - Οι σχέσεις της με την Stanton Chase και ερωτήματα για το αν καλύπτει τις απαιτήσεις της προκήρυξης πρόσληψης
Κατηγορούμενη για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος με τη δίκη μάλιστα να βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος του Υπερταμείου Ιδιωτικοποιήσεων κα Ουρανία - Ράνια Αικατερινάρη ενώ την ίδια στιγμή εκκρεμεί σε βάρος της τουλάχιστον μια ακόμα υπόθεση σε βαθμό κακουργήματος.
Ειδικότερα αυτή την περίοδο εκδικάζεται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με κατηγορούμενη μεταξύ άλλων και την κα Ουρανία ή Ράνια Αικατερινάρη η υπόθεση της παράνομης δανειοδότησης της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από τη ΔΕΗ όταν η κα Αικατερινάρη ήταν Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας.
Ταυτόχρονα έχει ασκηθεί δίωξη κατά της κας Αικατερινάρη και κατά άλλων πέντε πρώην στελεχών της ΔΕΗ σε βαθμό κακουργήματος για απιστία από κοινού για ζημία που, σύμφωνα με την δικογραφία ανέρχεται σε 74,435 εκατ ευρώ! 
Η δίωξη αφορά στην υπόθεση του «ναυαγίου» της κατασκευής του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο όπου σημειώθηκε σειρά απίστευτων γεγονότων. 
Μάλιστα η παρέμβαση της εισαγγελίας στη συγκεκριμένη υπόθεση είχε γίνει μετά από ερώτηση στη Βουλή 13 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
Όλα αυτά φαίνεται ότι αποτέλεσαν «προσόντα» για την κυβέρνηση και τη Stanton Chase προκειμένου να επιλεγεί η κα Αικατερινάρη στη θέση Διευθύνοντος Συμβούλου του Υπερταμείου Ιδιωτικοποιήσεων για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. 
Βέβαια όλως συμπτωματικά την περίοδο που η κα Αικατερινάρη είχε τη θέση της Αναπληρώτριας Διευθύνουσας Συμβούλου στη ΔΕΗ η Stanton Chase είχε στενή συνεργασία με τη διοίκηση της ΔΕΗ έχοντας αναλάβει εργασίες όπως η επιλογή στελεχών και η εταιρική διακυβέρνηση.
Πέρα όμως από το μείζον ζήτημα ότι στη θέση του επικεφαλής του Υπερταμείου τοποθετείται ένα στέλεχος που εκκρεμούν κακουργηματικές διώξεις σε βάρος του ερωτήματα υπάρχουν για το αν κατά πόσο η κα Αικατερινάρη διαθέτει τα τυπικά προσόντα ώστε να τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση. 
Ειδικότερα στην προκήρυξη αναφέρεται ότι θα επιλέγει ως Διευθύνων Σύμβουλος στέλεχος με 15 τουλάχιστον χρόνια εμπειρία με αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχημένων διεθνών projects στο αντικείμενο της αναδιοργάνωσης ή στους κλάδους βιομηχανίας, εμπορίου, χρηματοοικονομικό και ακινήτων είτε στον ιδιωτικό είτε και στο δημόσιο τομέα. 
Σύμφωνα με το βιογραφικό που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπερταμείο η κα Αικατερινάρη «Έχει εργαστεί στην επιχειρηματική και επενδυτική τραπεζική σε Ελλάδα και εξωτερικό σε μεγάλους οργανισμούς όπως η BNP Paribas, Eurobank και Deutsche Bank.
Έχει διατελέσει Αναπληρώτρια Δ/νουσα Σύμβουλος στη ΔΕΗ την περίοδο 2010-2015. Επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια ήταν Partner στην Ernst & Young (ΕΥ)» . 
Άραγε αυτά που αναφέρονται στο βιογραφικό συμβαδίζουν με το αποδεδειγμένο ιστορικό 15 ετούς τουλάχιστον εμπειρίας σε επιτυχημένα διεθνή projects;
Αν όντως υπάρχει αυτό το ιστορικό γιατί δεν γνωστοποιεί η ίδια η κα Αικατερινάρη τι θέσεις είχε ακριβώς, ποιο το αντικείμενο και ποιες οι ευθύνες στις διεθνείς και εγχώριες τράπεζες που αναφέρει ότι εργάστηκε;
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αρθούρος Ζερβός συγκατηγορούμενος σήμερα και στις δύο υποθέσεις με την κα Αικατερινάρη οδηγήθηκε σε παραίτηση από τη ΔΕΗ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά την άσκηση σε βάρος του δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για απιστία σε βάρος του δημοσίου λόγω αύξησης που έκανε στους μισθούς 19 στελεχών της ΔΕΗ. 
Επιπλέον η κα Αναστασία Σακελλαρίου είχε πιεστεί από την κυβέρνηση και τελικά υπέβαλε την παραίτησή της από το ΤΧΣ χωρίς καν να έχουν προσωποποιηθεί κατηγορίες σε βάρος της με την κυβέρνηση τότε να δηλώνει δια του κυβερνητικού εκπροσώπου ««από τη στιγμή που τίθεται θέμα με πρόσωπα που εμπλέκονται στο ΤΧΣ και σε ζητήματα ανοιχτά με τη Δικαιοσύνη, τότε προφανώς υπάρχει θέμα και από την πλευρά της κυβέρνησης».. 
Φαίνεται ότι όλα αυτά μάλλον ισχύουν κατά περίπτωση και υπάρχει επιθυμία διώξεων πολιτικών αντιπάλων 

Η θέση του bankingnews 

Η θέση του bankingnews είναι η εξής. 
Όποιος δικάζεται δεν σημαίνει ότι είναι ένοχος και δεν υπονοούμε τίποτε ως προς το σκέλος αυτό. 
Όμως υφίσταται ένα θέμα ηθικής τάξης. 
Η τωρινή κυβέρνηση ζήτησε παραιτήσεις στελεχών στο παρελθόν επειδή είχαν δικαστικές εκκρεμότητες. 
Γιατί στην περίπτωση της κας Αικατερινάρη η κυβέρνηση ακολουθεί άλλη πολιτική; 

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...